• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin WielsCURAÇAO – Het lichaam van Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels is zojuist weggehaald. De lijkenwagen met het lichaam van de politicus reed door de Martin King Boulevard in Marie Pampoen langs een menigte. Omstanders raakten de auto aan als steunbetuiging.

 
Zojuist is een persconferentie begonnen in Fort Amsterdam. Voordat deze van start ging hielden de aanwezige politici een minuut stilte. Wiels is vanmiddag rond 17.00 uur doodgeschoten bij de Pier in Marie Pampoen.

16 reacties op “Omstanders rouwen om Wiels”

 1. rust in peace,mijn medeleven gaat uit naar de familie en de vrienden..en de onderste steen zal boven komen van deze onmenselijke daad,ongeacht de status van de daders,iedereen kan opgespoord worden,let wel iedereen over de hele wereld,met hulp van het buitenland

 2. @maaskant. Nog niet zo lang geleden was het verboden. Toen was het veel maffieuzer. Verdiep je in de geschiedenis van het eiland

 3. Het is een zwarte dag voor ieder land als een volksvertegenwoordiger vermoord wordt, ongeacht of het een John F Kennedy (46) betreft, een Pim Fortuyn (54), of Helmin Wiels (54).

  Ook meneer Wiels heeft de werkelijke verhoudingen op het eiland onderschat.
  Het is te hopen dat deze donkere pagina tot meer eenheid op het eiland zal leiden, niet tot meer maatschappelijke verdeeldheid.
  In die zin zou zijn nalatenschap, zij het niet-intentioneel, een positieve invloed hebben op de Curacaose samenleving : samen leven is niet samen sterven.

 4. @All, ik lees veel vermoedens van gok-mafia betrokkenheid. Hoeveel moeite zou het kosten om de lotteries etc bij wet te verbieden? Welke partij zou daar tegen zijn? Waar is de initiatief-wet? waarom tolereren we dat toch, ondanks alle kritiek?

 5. Wiels is op 5/5 2013 vermoord,en Pim Fortuyn op 6/5 2002,dus degene
  die achter deze aanslag zit,heeft gewoon een historische band willen
  plaatsen,hoe het met ongeleide nietsontziende oproerkraaiers kan vergaan,of een
  rookgordijn opgetrokken om (ook) zelf verder te gaan met het (lokale) aloude.
  Voor mij is hierbij de som snel gemaakt!

 6. @ Nieuweling; Uit je hele commentaar blijkt dat je inderdaad een nieuweling bent, en in de huidige situatie is jouw reactie even bezijden hetgeen er wel speelt rondom de trieste moord op H Wiels.

 7. aan nieuweling.
  beste nieuweling, hoewel goed bedoeld denk ik niet dat je verhaal over ‘de Nederlanders’ op Curaçao NU het moment is om daar op te reageren.Helmin Wiels stond voor meer dan zich afzetten tegen de makamba’s; hij stond vooral voor het vechten tegen de corruptie en het verbeteren van de leefomstandigheden voor de arme Curaçaose bevolking en vergeet niet TEGEN eigen curaçaose de zakkenvullers, politieke en non-politieke ten koste van die zelfde bevolking!! Hij heeft geprobeerd om een zodanige regering samen te stellen deze periode om deze corrupte deel tegen te houden zich nog meer te verrijken.

 8. Laffe daad.
  Lees de verschillende ”bereigingen”’ van Jamalololo tegen hem op facebook.
  Walgelijk gewoon.

 9. Een grauwe dag voor Curaçao, haar bevolking en(als minst van belang uiteraard) de Nederlanders die hier op het eiland hun steentje bijdragen en iets toevoegen aan de samenleving hier. Ik heb me nooit voor 100% verdiept in de politiek op Curaçao, maar weet wel dat Wiels streed tegen onrechtvaardigheden en VOOR de samenleving op het eiland. Dat daarbij kritisch naar Nederlanders werd gewezen is in mijn ogen niet geheel onterecht. Ik woon hier pas enkele maanden, maar heb nu al zat rijke Nederlanders gezien die totaal respectloos zijn t.o.v. de Antiliaanse bevolking, maar gelukkig nog meer die respect hebben voor de ‘locals’ en de aanwezige onvrede begrijpen. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het totaal aan jezelf ligt hoe je hier wordt bekeken als Nederlander. Ik hoop dan ook dat de Curaçaose bevolking het onderscheid weet te maken tussen de meerderheid en de betrekkelijk kleine groep rijke makamba’s die alleen profiteren van het eiland.
  Nog belangrijker vind ik dat de Nederlanders met goede wil moeten beseffen dat wij het verschil kunnen maken! We kunnen de geschiedenis niet veranderen, de toekomst wel.

  Ik zal me in ieder geval inzetten om iets bij te dragen aan de samenleving van dit prachtige eiland!

  Alle respect en sterkte voor nabestaanden en de mensen die een spiritueel leider zijn verloren.

  laga positivity chumbu
  (hoop dat ik het goed schrijf;) )

 10. Mijn medeleven gaat uit aan de nabestaanden, collega’s en kennissen. Moge onze Lieve Heer jullie de kracht geven, om dit verlies te kunnen dragen.
  “Helmin rust in vrede”

 11. De waarheid is hard ‘de banken (=nummerkantoren) van de drugshandel’ dulden geen tegenspraak…….eerlijkheid duurt ook hier weer niet het langst….

 12. Het kan niet waar zijn….aangeslagen door deze afschuwelijke laffe daad. Het maakt niet uit of je (politiek) eens bent met de standpunten die Helmin Wiels innam. Maar op ons eiland….dat zoiets vreselijks kan gebeuren. Ik hoop dat ze de daders snel op pakken. Mijn medeleven gaat uit naar zijn familie, vrienden, bekenden. Respect is hier op zijn plaats!
  Helmin Wiels stond tenminste op voor zijn volk. Een zwarte dag voor ons eiland.

 13. Dit moet een politieke afrekening zijn, en dan kun je niet anders denkendan aan MFK en hun dos Santos financiers.

  Laten we hopen dat PS iemand naar voren kan schuiven die de strijd van Wiels tegen corruptie voortzet. Al is de partij zelf ook verre van brandschoon met Statenleden als Asjes (CTB affaire, Selikor affaire, CPA affaire) en Wilsoe (loopjongen van dos Santos, getuige zijn beruchte brief aan de VS om de miljoenen van dos Santos vrij te krijgen).

 14. @Ed, een beetje meer respect zou hier op zijn plaats zijn. Je kan zeggen over Wiels wat je wil maar hij was niet slecht voor het eiland en zijn bevolking. ik denk dat het woord praatjesmaker hier meer op jouw slaat.

 15. EN ZORRO NIET

 16. Een zeer droevige dag voor Curacao! Mijn medeleven aan alle nabestaanden.