• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

IMG_3415CURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels (54) is zojuist doodgeschoten bij de Pier in Marie Pampoen. Dr. Mozes heeft de dood van de politicus bevestigd en lijkschouwers zijn begonnen met een onderzoek. Volgens geruchten zijn de schoten gelost vanuit een goudkleurige auto.

Buurtbewoners hoorden wel een aantal vreemde geluiden, maar dachten niet gelijk aan schoten. Een van de buurtbewoners vertelt dat hij mensen zag rennen en is toen zelf gaan kijken. “Toen zag ik ineens politie en ambulances  en wat er was gebeurd.”

Schietpartij
De omgeving bij Marie Pampoen is afgezet door de politie. Omstanders kijken geschrokken naar wat er is gebeurd. Volgens geruchten is er een dader gepakt en zou deze van Colombiaanse afkomst zijn. De politie heeft deze geruchten echter nog niet bevestigd. De technische dienst is ook ter plaatse voor onderzoek. Wiels is de eerste politicus op Curaçao die op deze manier om het leven is gekomen.

Verkiezingen
Wiels won vorig jaar oktober de verkiezingen met een meerderheid van de stemmen. Doordat er geen formatie kon worden gevormd werd een takenkabinet ingesteld voor de duur van zes maanden. Daniel Hodge werd aangesteld tot premier van het kabinet. De nieuwe maatregelen van dit kabinet zorgde voor veel oproer. Door de invoering van de nieuwe basis verzekering, OB-verhoging en pensioenregeling kreeg zijn kabinet veel kritiek. Vrijdag gingen pensioneerden voor de tweede keer de straat om te protesten. Veel mensen vinden dat Wiels zijn beloftes voor het volk niet heeft waargemaakt. Tijdens het eerste protest riepen de gepensioneerden dat Wiels zijn volk liet vallen.

Uitspraken
Voordat Wiels de verkiezingen won kwam hij vaker in opspraak. De politicus nam geen blad voor de mond. Zo deed hij uitspraken als ‘alle makamba’s in bodybags terug naar Nederland’ en beledigde hij menig politicus en de media. Tijdens een uitzending van het Nederlandse programma Pauw & Witteman in maart, zei Wiels dat hij nooit over bodybags heeft gesproken.

60 reacties op “Helmin Wiels doodgeschoten”

 1. Gecondoleerd vanuit de VS. Een donker moment voor Curacao en ook voor vrijheid.

 2. Heel erg triest, veel sterkte voor zijn familie en ons land. RIP.

  Ook jij en ik kunnen iets doen om zijn strijd tegen corruptie te ondersteunen en voort te zetten. Koop geen lootjes meer bij Robbies, complete boycot van al zijn handel, alle kleine beetjes helpen en samen zijn we sterk!

 3. UTS is echt corrupt als bijv. een tourist belt met zijn credit card via een uts payphone op de airport danwel cruise terminal kost dit 43 usd voor 1 minuut..de commissie van 15 usd per gesprek gaat zo in de zak van een uts manager! Wiels probeerde hier ook wat aan te doen tervergeefs!

 4. Zij die opdracht hebben gegeven denken alleen in het “Ik belang” . Gewetenloze mensen die nu allemaal zogenaamd treuren naar de buitenwereld.

 5. Intens treurig. Ongeacht het feit of je het met hem eens was of niet. Ik hoop dat de daders snel gepakt worden.

 6. Ik was niet altijd eens met hem maar dit is het werk van de nummer maffia en de telecom en de haven boeren rara welke partij zit hier achter tuma bo conclusion!!!!

 7. Een kennis van mij wilde ook lotjes verkopen.. hij kreeg al snel bezoek van bepaalde klanten die hem vertelde onmiddelijk te stoppen als hij in leve wilde blijven..

 8. Politics is a war fought with words…
  Get the morons who did and the people behind them! Our island is not big enough for this kind of thing.
  Damn shame!!!!!!!

 9. Laat duidelijk zijn dat dhr. Wiels het woord ”bodybags” nooit letterlijk genoemd had. Ik heb de uitzending gehoord en het woord body heeft hij nooit genoemd. Dat hadden zijn tegenstanders ervan gemaakt. Mensen die nooit iets voor het eiland gedaan hebben behalve stelen en liegen met hun dubieuze ”proyecten”.

 10. Heeft dit mischien te maken met de FINANCIERS van een bepaalde politiek partij die NIKS meer te zeggen heeft………… ?
  Een politieke partij die het land nog dieper in een put heeft laten belanden……?

  Deze Colombiaanse HITMAN zal wel met een barkje alweer terug gaan naar Colombia.
  Hij zal “nooit” op het eiland zijn geweest. $50.000 dollar rijker is deze man en “het problem” is opgelost.

 11. Het is duidelijk wie er achter zitten. De maffia van curacao. Fraude aanpakken kost je het leven.

 12. Wat een schok! Dat dit op Curaçao gebeurd, zo jammer. Misschien verschilde hij met iemand van mening, misschien zat hij in iemands financiele vaarwater zitten. Het is niet allemaal niet belangrijk. Wat wel belangrijk is: dit verdiende de man NIET punt.

  May Helmin Wiels Rest In Peace.

  Mijn hart gaat uit naar zijn familie en vrienden.
  En ook naar hen die in hem een voorbeeld zagen.
  Mijn innige deelneming.

 13. RIP-mijn huis zit ook vol met kogelgaten, omdat waarheid hier nooit aan het licht mag komen. De banken van de onderwereld (nummrkantoren) dulden geen tegenspraak, de drugsdealers moeten hun geld kunnen blijven verdienen. That’s it, so it is easy to figure out who were behind this useless crime committed….words are cheap and talk is easy, but bullets are definite….

 14. Helmin wiels overleden op 5-4-2013

  Overleden door liquidatie, hoe dan ook uit het criminele circuit, regering, mafia of individu.

  Mischien herken je zijn naam niet.

  Mischien vond je hem interesaant en liet hij je lachen

  Mischien deed hij je niks.

  Mischien motieveerde hij je om te onderzoeken of iets waar was, of zorge hij ervoor dat je hem blindelings volgde.

  Of je nou van hem hield of hem haatte. Of je nou op hem hebt gestemd of niet…

  Dit is een zwarte dag voor ons allemaal.

 15. Geen woorden voor….zo laf deze daad. Veel sterkte voor de familie

 16. Gecondoleerd aan de bevolking van Curacao en de familie Wiels.

 17. Te triest voor woorden, iemand die de bevolking zo in z’n hart draagt wordt door anderen die hun Eigen belang voorop stellen zo laaghartig het leven ontnomen. Korsou unda bo ta bai!

 18. Hoe laf ben je al je je tegenstsnder maar neerschiet? Ik ben zeker geen fan maar dir laat je onmacht ien!

 19. Ik ben kapot !!!
  Maar zal je altijd dankbaar zijn om mij zoveel van de Curacaosche politiek geleerd te hebben.
  HELMIN MAGNO WIELS – R.I.P.

 20. Zou Wiels dit keer dan toch de verkeerde mensen hebben willen aanpakken in zijn persbericht van jongstleden 03-05-2013 om aangifte te doen wegens fraude tegen de gok maffia.rust in vrede.

 21. De kogel regeert? Wat betekent dit voor het moraal van het volk? Wie durft nu nog een tegengeluid te laten horen? Hij was voor velen een voorbeeld. Ik was het niet eens met zijn ideeen, maar bewonder hem voor het uitkomen van zijn zijn mening en zijn moed om mogelijke misdrijven aan te pakken. Deze moed kost je dus je leven… In een democratie regeert het volk met de mond, niet met de kogel…
  Mijn diep medeleven voor zijn familie.

 22. Hij was politiek scherp, jammer dat hij de tijd nam om zaken boven water te krijgen. Ik wens de familie sterkte in de ze moielijke tijd en hoop dat onze Politie het van hem overneemt en de onderste steen boven halen bewijs dat het kan en zonodig niet schromen expertise in te huren.
  Dit fenomeen moet uitgebannen worden.

 23. Hopi hopi tristu. Rest in Peace Helmin.

 24. Wat een laffe daad. Een groot leider is heen gegaan. Eindelijk was er iemand die openlijk tegen corruptie was, en dan krijg je dit. Ik was natuurlijk ook niet altijd eens hoe hij het soms naar voren bracht, maar hij sprak(bijna) altijd de waarheid. En hij was integer, dat kon je van veel politici niet zeggen. Maar de dader(s) zullen gepakt worden. Ik had heel veel respect voor deze man. HELMIEN R.I.P.

 25. Mijn condoleances aan de familie. Al was hij niet mijn favoriet, de indruk dat hij integer is had ik wel. Zijn strijd tegen corruptie en fraude is hem noodlottig geworden, hopelijk worden de opdrachtgevers snel gepakt en berecht, alle aanwijzingen gaan een richting op, maar met zoveel vijanden kan men zich soms vergissen. Hopelijk is het OM in staat dit aan te pakken, zo niet hopen wij op hulp van ons moederland Nederland.
  Help de schuldige opdrachtgevers te pakken en ook de zaken die Wiels begon af te maken, pluk ze met de plukje wetgeving, deze mensen moeten voor eens en voor altijd de mond worden gesnoerd.
  Hopi Tristu!!

 26. heel jammer hopelijk is er iemand die zijn werk kan voortzetten

 27. Dit is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land Curaçao. Het is vreeslijk wat er gebeurd is. Om een Grote yui di korsow te vermoorden, dit mag niet en wij moeten als een verenigd gemeenschap deze gebeurtenis afkeuren. Maakt niet uit voor welke politieke partij je ook bent. Curaçao is in droefheid geslagen. De vraag is hoe verder Curaçao. Criminaliteit en Corruptie vieren blijkbaar gouden tijden. Ik keur deze moord partij volledig af. sterke aan zijn gezin, familieleden, partij collega’s vrienden, kennissen, het hele land Curaçao met dit Groot verlies van een grote leider.

 28. Dat ik geen fan van je was weten wij,maar om zo van het leven beroofd te worden gunde ik je nu ook weer niet,hoop dat de dader’s zo snel mogelijk worden op gepakt en zwaar gestraft zullen worden en niet zoals de lage straf op de moord van Pim Fortuin.veel sterkte familie en aan verwanten.

 29. Helmin RIP!

  Waar moet dit heen met het eiland?

  Zou het iets met de aanpak van de illegale loterij te maken hebben?

 30. Een kleurrijke, populaire leider en kritische politicus is helaas op laffe wijze vermoord.
  Geeft deze moord aan dat de onderwereld verder geinfilitreerd is in de bovenwereld dan wij vermoeden ? Is dit in de toekomst het lot van andere kritische politici ? Is Curacao verworden tot een bananerepubliek ?

 31. Dat deze daad zich als een boemerang tegen de daders cq opdrachtgevers moge keren!

 32. Darkness has fallen on our shared island. Blood has stained its sand and is merging with tears. A voice silenced, whispers are getting louder. Time’s relativity can now be observed. A nation in shock. Tomorrow this darkness will make way for the light of the sun. It’s rays will shine on another island and a different people.

  Innocence, we lost that a long time ago.

  R.I.P Helmin Magno Wiels. Forsa na bo familia, bo amigunan, tur Soberanos y mi pais.

 33. Ben wel geshockeerd, maar niet verbaast. Voor de verkiezingen al, heeft lokoloko voorspelt in commentaar op Versgeperst, dat er politieke moorden zullen plaatsvinden. Zoek maar terug in mijn commentaren. Dit is niet goed voor Curacao. Echter dit is de eerste, waarschijnlijk niet de laatste. Hopelijk zullen de arrogante politici en ambtenaren nu op hun passen letten.

 34. Ik weet niet hoe verder !!!!!
  IK BEN KAPOT !!!!

 35. Wat deed MFK marionet Stella van Rijn bij de persconferentie?

 36. Geen woorden voor….. pak diegene op en laat de waarheid naar boven komen… nogmaals geen woorden voor!

 37. Ik was niet altijd eens met zijn stellingen maar hij spraak meestal de waarheid. De eerste politieke moord op Curacao na Pim Fortuyn. Dit is vreselijk, beestachtig en verwerpelijk. oordeel zelf maar,Schotte laat stelen in zijn eigen kantoor, laat inbreken in BZV, laat de maffia infiltreren in de veiligheidsdienst en komt met de gezicht van yo no fui. Niet vreemd dat het een afrekening uit de clan van Schotte komt. Laten wij even afwachten met onze eindoordeel maar dit stinkt erg. Laat de OM haar werk doen samen met de politie. Ik hoop dat ze deze beesten snel zullen arresteren. Er ligt teveel sneeuw op Curacao bestemd voor Nederland. Lees dat boek van John van den Heuvel ´`Sneeuw over Curacao“. Gecondoleerd en sterkte aan zijn familieleden.

 38. Mijn vorige reactie ging te vroeg richting versgeperst… In het kort; Indien deze laffe daad inderdaad politiek gemotiveerd zou zijn dan ligt het niveau van de dagelijkse smerige praktijken hier op Curaçao nu dus al achter ons, de neergaande tendens heeft er een trieste negatieve stap bijgekregen op dit kleine eilandje.

  Het geeft dan aan hoe smerig men hier bezig is op de achtergrond en ook hoe groot de belangen dan dus zijn, en die zijn niet in de interesse van dit land of de bevolking, maar slechts van enkelen. Nogmaals; Indien dit dus politiek gemotiveerd zou blijken te zijn. Niemand verdient dit, om wat voor reden dan ook.

 39. In en in triest.
  Condoleances voor de familie en de inwoners van Curacou.
  Wat me nog het meeste zorgen baart is,en nu,hoe verder?
  Curacou autonoom?

 40. Indien deze laffe daad politiek gemotiveerd blijkt te zijn dan zijn we het niveau van de graaiers en de smerige wijze waarop hier politiek wordt bedreven met de vriendjes en de pastechis enz

 41. Ik heb tranen in me ogen.

  Helmin Magno Wiels, hij heeft mij wijzer gemaakt,meer kennis gebracht en het volk. Hij is altijd eerlijk geweest en vechte tegen curuptie, zorgde en nam stappen samen met koaltie voor een beter Curacao.
  Ik ben zijn Fan ik probeerde elke dag naar zijn progama te luisteren, soms leuke dingen educatieve dingen en soms minder leuke dingen die moest gezegd worden!! Hij is een Held voor mij.

  Ik zal hem missen!!! Helmin Magno Wiels blijft in mij leven!!!

  Pueblo Soberano 4 life!!!!!

 42. 5-de wet van GOD : GIJ ZULT NIET DODEN.

  Exodus 20:2-17
  Deuteronomium 5:6-21

 43. Wiels heeft altijd gezegd voldoende bewijsmateriaal te hebben om de hele MFK mafia in Bon Futuro op te sluiten. Daar heeft hij nooit gebruik van gemaakt, en dat valt hem kwalijk te nemen.

  Vraag is natuurlijk of een en ander met deze afschuwelijke moord te maken heeft.

  Wiels heeft een hoop foute uitspraken gedaan in het verleden, maar ik waardeerde hoe hij de laatste tijd tegen corruptie in het algemeen en de MFK in het bijzonder ten strijde trok.

  Ook daarvan kun je je afvragen of dat hem nu fataal is geworden, want hij heeft de dos Santos clan (CPA!) behoorlijk aangevallen.

 44. Laat aub woorden spreken, geen kogels. Diep triest. Familie Wiels, heel veel sterkte.
  Meneer Wiels was niet mijn keuze, maar dit kan toch niet. Te erg voor woorden.

 45. Triestu. Forsa na su familia nan.
  Ora bo papia berdad ta asina aki.
  Pero bo berdad nan Wiel si no ta muri.
  Senor ta sorru pa tin un sigidor.
  Korsow no ta di luto, berdad no tin ku wordu papia.
  Wiels bo ta sigi vigila pa nos ku ta pober

 46. Wow. Je kunt alleen maar gissen naar de reden. Maar dat zo (politieke) conflicten worden opgelost geeft een grote schok. Ik wens zijn nabestaanden veel sterkte.

 47. Vreselijk. Hoe zeer ik het ook oneens was met de heer Wiels (en toendertijd ook met Fortuyn), moord is verwerpelijk. Hopelijk pakken ze de daders snel en laat het recht spreken.

 48. Dit is diep triest. Ik wens de nabestaanden heel veel steun. Een zwarte dag voor de tolerantie en democratie op Curacao.

 49. t is triest

 50. Wat een verschrikkelijk nieuws. Mijn hart gaat uit naar zijn familie en vrienden, maar ook naar hen die in hem een groot leider zagen. Vreselijk dat dit op Curaçao is gebeurd, echt vreselijk!

 51. Wiels is vermoord, nu zal de PS partij wel instorten.
  nieuwe verkiezingen lijken me nu op zijn plaats te zijn. wie weet kan de PAR dan weer meer stemmen, zetels krijgen zodat Curaçao weer een voortvarend eiland word

 52. Dit is ongelofelijk. Niemand verdient dit. Ik wens zijn familie heelveel sterkte.

 53. Schotte en MFK clan?

 54. HOPI TRISTU RESPECT

 55. En daarom blijft mijn volk achterlijk. Ik ben ook helemaal klaar met dit eilandje waar ik geboren en getogen ben. Je eigen mensen en dat andere piraten volk hebben het helemaal naar zijn malle moer gebracht. Denk je eindelijk staat er iemand op om zijn eigen volk een beetje kennis bij te brengen en dit is wat er gebeurd. Ik weet nu al dat er een paar nageboortes blij zijn. Daarom stik Korsow blijf maar in je eigen rotzooi stikken.

 56. Triest, hopi triest.

  hij was niet mijn vriend of van mijn politieke kleur.
  maar hij was wel integer.
  Dat heeft hij na de afgelopen verkiezingen bewezen, door niet meer met de maffia te willen regeren.
  hopelijk worden de daders snel gepakt en dan bedoel ik niet alleen de schutters.
  Maar zeker ook alle opdrachtgevers van de maffia.
  Het blijkt wel dat dit land door maffia geregeerd wordt.
  het OM durft niet eens de daders te arresteren!!!
  Nederland grijp in!!!!!

  Rust in vrede……!!!!!!

 57. Verschrikkelijk

 58. Ik was geen fan van je, maar dit is echt te gek voor woorden.

  R.I.P.

  Ik wens de familie veel sterkte toe.

 59. Verschrikkelijk..ik was geen fan van deze man,al had hij soms wel gelijk in bepaalde dingen.maar dit verdiende hij niet!!….Hoop dat ze niet de “”blanke””de schuld gaan geven,want dan krijg je weer een opstand straks…Sterkte aan de familie van Wiels.

 60. Hoe verschrikkelijk. Gecondoleerd aan zijn famillie en Curacao. Al was je niet eens met zijn meningen, dit is onmenselijk.