• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een petitie voor het aanhouden van Jan Huurman als Inspecteur Gezondheidszorg heeft tot nu 2611 handtekeningen opgeleverd. Initiatiefnemer Susanne van Eps, verwacht ruim 3000 handtekeningen te hebben verzameld voordat deze vanmiddag worden aangeboden aan minister Ben Whiteman (Gezondheid). 

Vandaag verlaat Huurman het eiland. Begin april werd bekend dat Joe Alcalá, inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid, het contract van Huurman niet heeft verlengd. Alcalá gaf als reden aan dat het tijd is om iemand lokaal te zoeken. Volgens de inspecteur-generaal zijn er al meerdere sollicitaties binnengekomen.

Plicht
“Toezicht op de gezondheidszorg, waaronder het toezicht op specialisten, is geen vrijblijvende aangelegenheid, maar een wettelijke plicht!”, schrijft Van Eps in de brief aan Whiteman en Alcala.  “Als minister van Gezondheidszorg en als (waarnemend) hoofd van de inspectie voor de volksgezondheid, dient u uitvoering aan de plicht te geven, onder andere door zorg te dragen voor een continue en adequate bemanning van de inspectie voor de gezondheidszorg.  Ondergetekende en ruim 3000 verontruste burgers verzoeken u beiden om te bewerkstelligen dat de aanstelling van inspecteur Huurman alsnog wordt verlengd en voor het aflopen van de aanstelling van de heer Huurman een nieuwe inspecteur en adjunct-inspecteur benoemd”, besluit de brief.

6 reacties op “2611 handtekeningen voor Huurman”

 1. ik stel ook meteen voor om iemand in te huren, die het hele parlement en kabinet gaat screenen.
  Huurman moet blijven en ook meteen iemand in huren om onze poltici te controleren.
  Pas dan kan het met Curacao vooruit gaan.
  Nu blijven we aanmodderen en kunnen we zien hoe ons zustereiland Aruba wel weet hoe vooruitgang te boeken.
  Helaas het is een utopie dat ik voorstel.
  Curacao is verdoemd om met minderwaardige politici het (ei)lland te besturen…

 2. Deze Post kan en moet een Persoon bekleden die echt niet omkoopbaar is je moet goed in je huid zitten en een hele Sterke Karakter bezitten ,dat heeft de Heer Huurman gedaan .Hij heeft zijn werk gedaan en de resultaten zijn schrikbarend ,stel dat het een der onze dit had moeten doen, was er nooit zoveel bekend geworden.Gezien het SYSTEEM ons kent ons dan krijg je KORRUPTIE .Dus ben ik van mening dat een Buitenstaander die niet met Korsow lieert is maar wel zijn werk , 1e, Begrijpt en Verstaat en niet over de rug van de Zwaksten zich wil verrijken.Dus een NEUTRALE Persoon die ook gescreend wordt.

 3. Op Curaçao iemand van mening laten veranderen / zijn eigen dunk (arrogantie) opzij laten zetten : HELAAS onmogelijk door het ontbreken van de geringste vorm van zelfkritiek en wijsheid. Alles loopt hier op niets uit en/of vriendjespolitiek. Wederom een gemiste kans: Huurman was recht door zee. De juiste man op de juiste plek!

 4. Kijken welke sollicitant zal worden aangenomen en aan hoeveel van de functie-eisen niet zal worden voldaan. Zie o.a. vrouwtje Stella van Rijn.

 5. Als iedereen die heeft getekend Naf 10,00 per maand stort, kan Huurman blijven en het “bezorgde patienten platform” organiseren. Zo kan er ook tegenwicht komen. Maar ik ben bang dat zijn werkvergunning voor dit doel niet zal kloppen..Maar als idee?

 6. 2611 handtekening in 1 week, verzameld op Curacao door 1 vrouw vanuit Nederland. Complimenten!

  En bij Casa Cesar op de Rooseveltweg hebben zich een opmerkelijk hoog aantal mensen gemeld zonder internet: 830….. danki danki Casa Cesar, voor alle moeite, papier en deze geweldige, en totaal belangeloze hulp 🙂