• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De penshonada’s leggen zich niet neer bij de maatregelen die genomen zijn door het inmiddels demissionaire kabinet van Daniel Hodge. Vandaag verzamelden gepensioneerden zich bij het Waaigat om de protesten tegen de maatregelen. Vanaf het Waaigat liepen zij door naar Fort Amsterdam.

19 april kwamen al honderden gepensioneerden bij elkaar voor een protest. Door de nieuwe basisziekteverzekering (BZV), OB-verhoging en pensioenregeling, wordt het voor de ouderen lastig rond te komen met al deze maatregelen. Protestleider Udemar Isidora hoopt met het tweede protest veel te bereiken. “We gaan net zo lang door tot er naar ons wordt geluisterd.”

Aandacht trekken
Dit keer liepen de penshonada’s richting Fort Amsterdam. Dit ging gepaard met veel toeters en bellen. De één had potten en pannen meegenomen en de ander een fluit om zoveel mogelijk herrie te maken en de aandacht te trekken. Ook zongen de penshonada’s het volkslied en verschillende protestliederen. In één van de liederen stuurden de protestanten de regering naar huis: ‘bai kas!’

Belazerd
Isidora geeft aan dat hij de maatregelen van de overheid begrijpt. “Ja, we begrijpen alles, maar dat wil niet zeggen dat we het er mee eens zijn. Deze maatregelen hebben niets te maken met de gepensioneerden. Ze halen nu rechtstreeks geld weg bij de gepensioneerden. Ze voelen zich belazerd.” Toch heeft de protestleider hoop, “dat hebben en houden we altijd. We gaan gewoon door tot we bereiken wat we willen, we gaan door tot het bittere einde.”

7 reacties op “‘We gaan door tot het bittere eind’”

 1. De klagende peshonados zijn wel degenen die MFK hebben gestemd of hun kinderen tot MFK stemmers hebben opgevoed.

  Eigen schuld dikke bult dus.

  En de benzineprijzen en prijzen van water en elektra stijgen voor iedereen, niet alleen voor de penshonados.

  Ik zou dan ook tegen hen willen zeggen, stop met het drinken van azijn en neem eens een biertje, dan ziet de wereld er meteen heel anders uit. En neem er gerust twee, want jullie hoeven niet zoals ik iedere dag om 6 am het bed uit.

 2. @Jan

  ik geef geen waarde-oordeel over de maatregelen , ik zeg alleen maar dat volgende keer PS zijn oudere kiezers kwijt is. En oh ja, de gemiddelde burger op Curacao wil nog meer dan je schrijft : ze willen een einde aan de gigantische corruptie bij de overheden en overige elite.

 3. Tja, waar waren die penshonados toen mfk het land leegroofde…. ik voel het ook in mijn portemonee, maar de financieen van het land moeten op orde komen. Zijn dit de ouders van de ambtenaren die niet willen meebezuinigen? Iedereen moet bloeden, ik, u wij. Now stop crying and take it like a man.. en trek je bek open als de overheif weer aan het verkwisten is.

 4. @Jan, ik heb geen moeite met belasting betalen, MITS het geld NIET in de zakken van de overheid verdwijnt.. Ik wil niet krom hoeven liggen, zodat onze politici riant kan leven. Hun wanbeleid is de reden van al deze verhogingen, en wie moet ervoor boeten?? Niet de ambtenaar, nee, die zijn gevrijwaard, terwijl ze een nootzakelijk kwaad zijn en verschrikkelijke service verlenen. Dat is pas een schande!

 5. @Pistache, dacht jij dat de PAR anno 2013 wel riante pensioenen kan blijven betalen? Zelfs in Nederland waar miljoenen mensen belasting betalen kan dit niet meer.

  Op Curacao wil men van alles hebben ” net als in Nederland” maar eraan bijdragen, ho maar. Wij willen vaatchirurgen wij willen riante pensioenen wij willen dit en dat, maar belasting betalen wil men niet.
  Eet minder en beweeg meer, heb je geen maagband etc. meer nodig.

 6. ze halen niet alleen geld weg bij de gepensioneerden, maar bij een ieder die geen ambtenaar (meer), hard werkt en niet corrupt is.
  Schande!

  Laten we allen de straat opgaan voor een reorganisatie van het ambtenarenapparaat, een pluk-ze-wet voor de corrupten der curacao en het terugverhogen van de winstbelasting!!!!!!!

 7. Vele ouderen hebben bij de vorige verkiezingen PS gestemd. Dat zullen ze de komende verkiezingen niet meer doen. Einde Wiels