• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Parlementariër Omayra Leeflang heeft in een brief aan minister Ben Whiteman van Volksgezondheid aangedrongen op het aanstellen van een vaatchirurg. Volgens Leeflang is er op Curaçao extra veel behoefte aan gespecialiseerde zorg op dit gebied.

 
“Curaçao kent een bovengemiddeld hoge incidentie van diabetes mellitus. In combinatie met andere risicofactoren komt perifeer arterieel vaatlijden frequent voor. Daarnaast is er een hoge prevalentie van terminaal nierfalen met op Curaçao meer dan 200 dialysepatiënten”, aldus Leeflang. Ze wil dat Whiteman werk maakt van het aanstellen van een vaatchirurg.

Huurman
Eerder opperde inspecteur van de Gezondheidszorg Jan Huurman hetzelfde idee. Huurman werkt vandaag voor het laatst bij de Inspectie. Zijn contract wordt niet verlengd.

11 reacties op “Leeflang dringt aan op vaatchirurg”

 1. Ach, er zijn vaatchirurgen genoeg ……………………………………………………..in Colombia.

 2. @ Monique. Er was nooit een vaat chirurg.

  Tsjongejonge, wat een kennis van zaken hebben we weer. Leeflang heeft juist wel gezorgd voor een vaatchirurg in 2008 maar die is door de specialisten in 2010 weggepest. Na 2010 heeft Leeflang niet meer in de regering gezeten.

 3. @ dees. Als je ertoe in staat zou zijn, wat ik betwijfel, zou je eens een weekje met haar moeten ruilen. Zou ze eindelijk een makkelijk weekje hebben en jij ligt na 2 dagen aan de zuurstof. Ze neemt haar verantwoordelijkheid als parlementarier van en voor het volk zeer zwaar op zelfs ten koste van zichzelf en haar eigen sociale leven. Waar vind je dit soort politici nog en dat zelfs al vele jaren. Een minister, die elk dubbeltje diverse keren omdraaide alvorens het uit te geven. Een minister, die bij lange na niet haar reisbudget opmaakte en bijna het vliegtuig in geschopt moest worden, omdat anderen zo’n reis noodzakelijk vonden. Een minister, die zonder morren 2 portefeuilles op verzoek van de partij op zich nam zonder 2 salarissen te krijgen voor 7 dagen per week werken gedurende 16 uur of soms meer per dag, terwijl ze de leeftijd van 20 jaar al lang is gepasseerd. Ja, ze is daarom door velen voor gek verklaard, want ondank is des werelds loon zoals sommigen hier ook aantonen.

 4. Wat hebben we nog meer nodig. Doe maar ook een hartchirurg, longchirurg en een hoofdchirurg maar ook bij. Dat hebben we ook niet opCuracao. Zucht.

 5. @ opmerkelijk

  Leeflang kan ook niet alles ???????? Wordt toch snel wakker zeg. Deze vrouw heft langer in de coalitie gezeten dan menig ander politicus en nu is ze opens te druk om misstanden aan de kaak te stellen en beerputten open trekken? laat me niet lachen.Alle zogenaamde misstanden en beerputten waren er al ten tijde van haar coalitieperiode en nu opeens lopen klagen. Kom op zeg,ik kan me echt niet voorstellen dat er mensen zo naief zijn.Mevrouw leeflang is alleen maar aan het klagen, klagen ,klagen,over praktijken die er al jaaaaaren zijn

  Waar was ze toen die dingen moesten gebeuren????

  Van een ieder kan ik het begrijpen,maar van deze vrouw??? NEE!

  En het ergste is dat er mensen zijn die daar nog intrappen ook.

  Al jaaaaaaren is er geen vaatchirurg mensen !!!!!

 6. The median expected salary for a typical Surgeon – Vascular in the United States is $334,900. This basic market pricing report was prepared using our Certified Compensation Professionals’ analysis of survey data collected from thousands of HR departments at employers of all sizes, industries and geographies. Source: HR Reported data as of May 2013.

 7. @Monique, Leeflang kan niet alles, ze doet al zoveel. Mensen zouden beter niet alles wat misgaat haar in de schoenen schuiven omdat ze beerputten opentrekt en misstanden aan de kaak stelt.

  Maar je hebt wel gelijk, een daadkrachtige patienten vereniging en een Huurman zijn broodnodig: 5 recente doden door maagwandoperaties, en dagelijk benen en voeten amputaties wegens diabetes…. (!!)

  Anno 2013 is dat echt nauwelijks meer normaal. Tijd voor scherp Huurman-toezicht en een wakkere patientenvereniging. 2500

 8. Er was nooit een vaat chirurg, 2 jaar geleden probeerde ex directeur van de Taams Van Eps, binnen te halen en die is weggepest door de alg. Chirugen! Want geld was belangrijker als de gezondheid van de patienten. Mevr. leeflang heeft toen haar mond niet open gemaakt . De hele zorg op Curacao is troep, en de politici vand afgelopen 10 jaar heeft die troep nooit opgeruimd! Leeflang ook niet! Eindelijk is er een inspecteur die zijn werk doet, maar die is te kritisch!

 9. Hoe lang zit het eiland al zonder vaatchirurg?

 10. Dan moet men kijken waarom en waardoor veel mensen op Curacao aan diabetes lijden.
  Een pleistertje voor het bloeden lost niets op. De problemen moeten bij de bron worden aangepakt anders loopt het hele zorgsysteem uit de hand.

  De overheid moet de bevolking op eigen verantwoording wijzen in plaats ze te betuttelen met doktertjes voor ditjes en datjes. De overheid vergoed alles, uh, de belastingbetalers vergoeden alles.
  Ja, jaaaaaaaaaa hoelang nog????????

 11. Er zou door parlementariër Leeflang beter kunnen worden aangedrongen op een betere voorlichting en begeleiding van diabetes.

  Ik heb zelf laatst enige dagen in de Taams gelegen (overigens niet voor diabetes) waar ik in 4 dagen tijd 143 zakjes suiker heb gekregen bij koffie, thee en yoghurt. De keuken mederwerkers krijgen dus geen voorlichting. Een verpleegkundige gaf aan gediplomeerd diabetes begeleider en voedingsdeskundige te zijn, maar werd hier niet voor ingezet.

  We moeten dit probleem bij de wortel aanpakken, dan kunnen we een hoop ellende voorkomen.