• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij Stichting Bureau Ziektekostenvoorziening (SBZV) is afgelopen weekend ingebroken. De inbrekers hebben airco’s en computers meegenomen en een groot aantal documenten versnipperd. Volgens minister Ben Whiteman (Volksgezondheid) is het meer dan een gewone inbraak, zo meldt Radio Hoyer 2.

Whiteman sluit niet uit dat de inbraak te maken heeft met het onderzoek binnen de SBZV naar vermeende fraude.

Nieuw bestuur
Onlangs ging de ‘SBTNO’, de toezichthouder op de code corporate governance, akkoord met het ontslag van het oude bestuur. Er werd een tijdelijk bestuur aangesteld, waarvan morgen de laatste drie namen bekend worden gemaakt, aldus Whiteman tegenover Radio Hoyer 2. Ook is gestart met een onderzoek naar de verschillende misstanden binnen de SBZV zoals het personeelsbeleid, de hoge salarissen en de ontslagpremies.

Aansprakelijk
Het nieuwe bestuur kan, indien vast komt te staan dat sprake is geweest van schending van de wet, statutaire bepalingen of onbehoorlijke taakvervulling, de hiervoor verantwoordelijke ex-bestuurders aansprakelijk stellen. Minister Whiteman in gesprek met Lisette Keus van Radio Hoyer 2:

18 reacties op “Inbraak bij SBZV”

 1. Inmiddels drie weken verder… Niets meer bekend, geen aanvullend onderzoek, of nieuwe feiten? Wie zit hier achter?

 2. Ieder land krijgt de regering die het verdient.

 3. @Neffie, denk je nu echt dat Whiteman zich in de Staten gaat verantwoorden? Toen Jamaloodin vorig jaar een motie aan zijn broek kreeg bleef hij gewoon zitten. Ook de PS vond dat normaal… Hoe denk je dat Whiteman moet reageren? Laat eens weten wat je denkt. En NL hoeft voor mij geen norm der dingen te zijn. Ik vind dat we onze eigen normen moeten hanteren, of zie je dat anders?

 4. Ta straño kon nan ta horta laptop na korsou siendo ku awendia tin posiblidad ku bo por trace e computernan ey back. Aki na Hullanda si bo sa number di bo laptop of I-phone of mobile, bo privider por pone bo aparatonan fuera di funshon ku e ladron no por hasi nada mas ku e aparatonan horta ey.

 5. @ Philippe Maaskant@Abraham Mossel
  Op Curacao is een minister nooit ergens verantwoordelijk voor zeker niet een PS minister als Whiteman. Die nemen nooit verantwoordelijkheid. In Ned. land idem dito, nooit is een minister of staatssecretaris ergen voor verantwoordelijk zie het geval Teeven en hier was een mensenleven in het geding de betreffende persoon heeft uit pure uitzichtloosheid zelfmoord gepleegt. Dat is vele malen erger dan het wel of niet hebben van een backup.
  Maar de hr Teeven heeft zijn spijt betuigd en verder niets meer (de huigelaar). Stelletje azijn zijkerds wacht toch af totdat er zekerheid is over het een en ander en kom niet tot voorbarige conclussies.

 6. ze zullen ook wel zo slim(eigenlijk dom) zijn om geen backup te hebben. En ik denk echt dat er niemand voor gepakt gaat worden. Lang leve de bananenrepubliek

 7. Er hangt steeds meer stank over het eiland, en back-up?? ach dat heeft even niet gewerkt, net zo als dat hier CCVT even af stond als er iets is en/of de tape `kwijt` is of per ongeluk gewist. Het personeel wat mogelijk zichzelf schuldig heeft gemaakt aan `iets` heeft geen behoefte aan bepaalde back-up`s.

 8. @Abraham Mossel, Op Curacao is een minister nooit ergens verantwoordelijk voor zeker niet een PS minister als Whiteman. Die nemen nooit verantwoordelijkheid. De Staten nemen ook geen verantwoordelijkheid. Als er iets dergelijks gebeurt, wassen we de handen in onschuld en roepen her OM erbij, zodat er geen politieke gevolgen zijn. Feitelijk bepalen dus niet de Staten maar het OM wat door de beugel kan en blijft de politiek slim buiten schot. Vind ik slap en walgelijk!

 9. Waarom gaan alle reaguurders er van uit dat er geen backups zijn? Natuurlijk zijn er wel backups.

 10. @ ikke, op 02-05-2013 om 20:10 schreef:

  beste ikke, de gebruikers naam ikke en Ikke zijn al in gebruik. volgende post gaarne een andere nickname gebruiken b.v.d.

 11. We willen natuurlijk niet dat de bevolking weet waat hun zuur verdiende centjes naartoe gaan.. Zoals boobjobs regelen voor alle bysides.
  Don’t worry ex-bestuur van de BZV… We wisten allang al waar al die brazilian booties en plastic boobs vandaan kwamen, was echt geen shredder voor nodig..

 12. Dit zou nomarliter op staande voet ontslag inhouden voor Ben Whiteman wegens nalatigheid,maar nee hoor ,zijn lieder? Helmin de Grote doet liever aangifte tegen de UTS wegens wit wassen van hun onderbroeken,of zal het toch zo zijn dat Wilemintje op deze manier de directie buiten de deur probeerd te zetten waar hij al tijden mee bezig is.En hoe zit het met die aangifte’s tegen je vriend Gerrit de Raaf meneer Wiels! hoor weinig meer?.

 13. Vroeger heette dat de doofpot, nu de papierversnipperaar. Halverwege zal die wel doorgebrand zijn 🙂

 14. Als die instelling onder verdenking staat, is het onachtzaam en onzorgvuldig , de hele administratie daar , onbewaakt te laten liggen.
  Het maffiagehalte van de vorige regering is genoegzaam bekend. Het is de minoster aan te rekenen, dat er niet eerder maatregelen zijn genomen om dit te voorkomen.
  Beerputje gedempt, iedereen houdt zijn bijeengerommelde guldens en de bevolking heeft het nakijken, met dank aan die bestuurder met 30 jaar ervaring op dit vlak.

 15. Daarom doen de meeste bedrijven ook altijd een back up hun bestanden, voor het geval dat.
  Weet de Curaçaose overheid nog steeds niet dat dat bij alle overheidsinstanties gedaan moet worden? Gewoon DAGLIJKS het eind van de dag een back up maken aan en dit mee naar huis nemen ook voor het geval er brand uitbreekt. Dit behoort men standaard te doen!

 16. Iedere normale organisatie heeft een externe backup van de gegevens… bij de overheid vast niet… Dag bewijslast! Kan Gerritje en vrinden blijven genieten van de geroofde centjes.

 17. Tja, als je het vermoeden hebt dat daar dingen zijn gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen , je sluit de toegang tot de burelen maar je zet er geen dag en nacht bewaking bij, ja dan kun je er op wachten dat compromitterende dossiers gaan verdwijnen. Maar misschien was dat ook wel de opzet van de overheid. In het kader van ” we willen geen verdere sores”.

 18. ik geloof geen barst van. ze liegen. er is meer aan de hand.