• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Mirugia ‘Mimi’ Carolina heeft onlangs uit handen van de burgemeester van Utrecht een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor haar op inzet op sociaal-maatschappelijk gebied. Carolina begon als vrijwilliger bij de Antilliaanse welzijnsstichting Kibra Hacha in Utrecht.

 
Hierna zette zij zich om ouderen van Caribisch-Nederlandse afkomst meer te betrekken bij sociaal-maatschappelijke activiteiten. Zo was zij onder andere zeer bij de oprichting van de folkloristische dansgroep Nos Bohio, de vrouwengroep Grupo Kontentu en de organisatie Atardi Talentoso/Jam Session.

Inzet
Daar bleef het niet bij. Carolina heeft zich ook ingezet voor Nos Arte, waarin senioren hun creativiteit volop tot uiting kunnen brengen en is zij betrokken geweest bij voorlichtingsbijeenkomsten van de gemeentelijke Sociale Dienst, de GG&GD, stichting GU en de Zuilens Wijkwelzijnsstichting. Steeds viel haar rol op door een actieve en resultaatgerichte inzet.

Karaktervol
Carolina trad bij het project ‘Weekje Weg’ op als gastvrouw, waarbij gezinnen met een laag inkomen met vakantie kunnen en deel kunnen nemen aan overige activiteiten die vanuit hun wijk worden georganiseerd. Kortom, Carolina was en is een karaktervol en betrokken iemand die als aanspreekpunt en steun voor allen fungeert die iets met anderen te delen hebben, zij het senioren, vrouwen- en/of mannengroepen.

Inspiratie
In verband met verplichtingen elders werd de gevolmachtigde minister Roderick Pieters tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht vertegenwoordigd door de directeur van het Kabinet, Robert Candelaria. Hij feliciteerde Mimi Carolina en sprak de hoop uit dat haar inzet anderen inspireert voor welzijnswerk.

1 reactie op “Koninklijke Onderscheiding voor Mimi Carolina”

  1. mi ke felsita bo Carolina y pa bo sigi duna nos hendenan e balor ku nan merese y ku hopi lo por bin hanja sa di nos cultura y nos manera di handa y traha ku hende.
    Dios bendishona bo rikamente y duna bo wijsheid pa bo por sigi pa dilanti.
    esaki ta di party di groepo Ataru aki na Tilburg.