• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ruim 17.000 bezoekers kregen tijdens de open dag van Marinierskazerne Savaneta op Aruba, een goede indruk van de betekenis van Defensie voor de regio. Vooral het materieel kon op veel belangstelling rekenen. Zo was er veel animo om mee te varen in de Boston Whalers.

Met deze watervlugge motorboten voeren mariniers amfibische landingen uit. Ook was er volop aandacht voor fly-by’s van de Dash-8. Dit patrouillevliegtuig van de Kustwacht, gestationeerd op Curaçao, verleent bijstand bij drugs- en andere criminaliteitbestrijding.

Noodhulp
Demonstraties van het Korps Mariniers en het Korps Politie Aruba maakten veel indruk. De mariniers in het Caribisch gebied ondersteunen de civiele autoriteiten onder meer bij orkaanpassages of andere rampen. Zij verlenen dan hulp en handhaven de orde.

Pelikaan
Veel bezoekers gingen aan boord van kustwachtcutter Panter en het ondersteuningsvaartuig Zr. Ms. Pelikaan. De laatste werd onlangs nog ingezet voor de productie van drinkwater op Saba die een ernstig tekort aan drinkwater had. De Pelikaan verleende ook hulp na de verwoestende aardbeving op Haïti drie jaar geleden.

Recordbedrag
De traditionele loterij voor het goede doel leverde een recordbedrag op van 22.000 euro. Het geld is bestemd voor shelterboxen voor Aruba’s Rode Kruis. Een dergelijke kist bestaat uit een tent met dekens, pannen, bestek en eenvoudig gereedschap. Kazernecommandant luitenant-kolonel der mariniers Edwin Hofma: “Met wederom een groot aantal bezoekers en een recordbedrag voor het goede doel, kijk ik met trots terug op een geslaagde dag. Hieruit spreekt de waardering van de Arubaanse bevolking voor onze aanwezigheid en inzet en het geeft blijk van onze relevantie in het gebied.”

www.versgeperst.com