• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – Het nieuwe OB-tarievenstelsel is sinds vandaag van kracht. Dit betekent onder meer dat het tarief op luxeproducten en diensten van 6 naar 9 procent is gestegen. Op 19 april heeft een meerderheid van de Staten de ontwerplandsverordening ter aanpassing van de Omzetbelasting goedgekeurd.

Hiermee is vanaf nu sprake van een gedifferentieerd OB-tarievenstelsel: 0 procent voor vrijgestelde goederen en diensten, 6 procent algemeen tarief goederen en diensten, 7 procent voor verzekeringen en 9 procent luxe goederen en diensten.

Lijst van luxe goederen en diensten en vrijgestelde goederen en diensten:

[scribd id=139094780 key=key-28dxrqu9e7bxhof6rycg mode=scroll]

8 reacties op “Nieuw OB-tarievenstelsel van kracht”

 1. @ras, het is toch een schande dat een groepje criminelen gewoon een eiland naar de k*** helpen en dan dat er deze maatregelen moeten worden genomne. Pak die gasten aan en laat ze alles terugbetalen.

  trouwens ik verwacht wel een bon te krijgen met verschillende OB tarieven

 2. Ben ik een van de weinige die denk dat het niet anders kan. Dit vanwege het feit dat de vorige regering ons eiland bijna faillie heeft laten gaan.

  Of snappen jullie het gewoon niet wat de aanwijzing inhoud? Natuurlijk gaat het de bevolking geld kosten. Natuurlijk ben ik er niet blij mee. MAAR HET IS GEWOON NODIG!! Anders worden we een 2de Haiti en geld dat niks waard is en we geen stroom hebben en elke dag een kopje rijst kunnen eten.

  Dan drink in maar minder flessen wijn elke maand. Als ik ik maar weet dat we op deze manier wel weer een toekomst hebben op dit rotsje.

 3. Ik ben benieuwd of eigenlijk niet wat per saldo aan het eind van het boekjaar de positieve resultaten voor de schatkist zullen zijn, want dat was toch de bedoeling. Zeker is, dat de armen weer armer zullen worden.

 4. Onder de streep wordt de burger zéker er financieel WEER slechter op. Dat kan je aan een arrogante bankdirecteur wel overlaten. Ben ik de enige die dit zakenkabinet haat? Is er ook maar iets wat ze hebben gedaan, wat de burger geen geld heeft gekost of ten voordele van de burger is geweest??
  Na overdag gek te worden van de vliegen, ben ik nu midden in de nacht net wakker geworden van de giftige stank van brandend Koraal Tabak. Gezondheid telt duidelijk NIET op dit eiland, alleen de burger POEN afhandig maken. Schande! ANARCHIE!

 5. Fantastisch, veel ambtenaren nodig om dit te controleren en te ontwikkelen. Dat is precies wat men wil, onmisbare ambtenaren met een een rechtspositie als een rots en navenante salarissen. Degene die dit moeten ophoesten zijn dezelfde personen die toch al belasting betaalden, de kleine ondernemers, die geen volledige ziektekosten verzekering hebben, geen pensioen en geen bonussen of andere kadootjes. Het werkelijke doel; namelijk de 40% zwarte goederenstroom boven tafel krijgen wordt zo niet gehaald. Die zwarte goederen worden namelijk verhandeld door mensen die geen belasting betalen en dus ook nu niet. Dus de eerlijke ondernemer wordt gestraft en de crimineel gaat vrijuit. Wat was er nou makkelijker geweest dan de belastingen te heffen bij de import, dus ABB. Daarna hoeft er geen toko meer gecontroleerd te worden, wat de belastingen zijn al betaald, ongeacht of het produkt nu 1, 2 of twintig keer wordt verhandeld. Dus ook geen twintig controles met net zoveel ambtenaren. Even zo zeer kan de wegenbelasting in de bezineprijs worden verwerkt, iedereen betaald, de grootste slurpers het meest. Scheelt ambtenaren, controles en ellende. Ieder argument wat in andere landen geldt, als; dat kan niet want dan gaan mensen tanken in andere landen, grensstreken, telt niet want je kan nergens anders tanken. Maar ja, dan zouden die arme ambtenaren wel lijden onder al dit soort veranderingen, nee dan maar beter, meer ambtenaren, meer controles en meer ontduikers.

 6. oef het is wel ingewikkeld maar wat me verbaast is dat bijv snoep niet onder het 9% tarief valt, dat was toch wel slim geweest. vandaag mijn kassabon toch goed bekeken en brood, groete en fruit komen er toch zonder OB vanaf….. en al het babyspul incl potjesvoer ook zonder OB, dat lijkt me nou ook een beetje overdreven…

 7. Dat nul tarief zullen mensen wel vergeten denk ik..

 8. Calimero Island heeft gesproken. Waarom zou je het gemakkelijk doen als het ook moeilijk kan. Vooral die genoemde peepshow gaat me veel geld kosten 🙂 Wat een belachelijk gedoe. Het geluk van de zeer beperkte intelligentie van de opstellers is dat ze niet tot tien kunnen tellen.