• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO- De Surinaamse crimineel Nolty W. is vandaag veroordeeld tot zes jaar cel voor het neerschieten van een neef in 2004 in Paramaribo. De rechtbank in Amsterdam acht hem schuldig aan poging tot doodslag. Het 30-jarige slachtoffer werd geraakt in zijn hoofd, waardoor hij blind en invalide werd.

De neef overleed een aantal jaar na het incident aan een ontsteking. Omdat uit medische informatie geen rechtstreekse relatie tussen de schotwond en het overlijden kan worden afgeleid, is volgens de rechtbank geen sprake van doodslag. De officier van justitie had eerder al aangegeven doodslag niet te kunnen bewijzen.

Peter R. de Vries
Tegen de 42-jarige W. was acht jaar cel geëist. De rechtbank komt onder meer tot een lagere straf omdat sprake was van een poging en ‘geen voltooid delict’. Het Openbaar Ministerie laat weten tevreden te zijn over de uitspraak. W. kwam in 2011 aan bod in een uitzending van het televisieprogramma van misdaadverslaggever Peter R. de Vries over Surinaamse criminelen, onder wie moordenaars. De criminelen zouden ongehinderd in Nederland wonen en soms zelfs een uitkering krijgen.

Bewijs
In de uitzending bekende W. aan een nichtje op het 30-jarige slachtoffer te hebben geschoten. Naar aanleiding van deze uitzending hebben de Surinaamse autoriteiten het OM in Amsterdam gevraagd de zaak over te nemen. Het OM in Amsterdam heeft nader onderzoek verricht in Suriname en heeft met twee ooggetuigen gesproken. Hun verklaringen en de uitzending van De Vries vormden het bewijs tegen de verdachte.

© Novum

3 reacties op “Zes jaar cel voor neerschieten neef in Suriname”

  1. Non grata, nadat de Surinaamse Justitie in navolging van haar vervolging van haar moordende president ook bij dit straatschoffie “niet thuis “gaf heeft uiteindelijk de Nederlandse justitie hem veroordeeld voor zaken die zij voor de rechter konden brengen. Het is alleen nog jammer dat hij in Nederland veroordeeld is en zijn straf dus ook op “luxe basis” in Nederland kan uitzitten. Had hem veel liever in Paramaribo achter de tralies gezien zoals wij misschien onze president ook nog ooit achter de tralies zien als gerechtigheid tenminste nog een greintje betekenis in ons land heeft.

  2. Die zal Peter R. de Vries niet dankbaar zijn, dat die hem opgespoord heeft in, wel erg eenvoudig, Nederland.

  3. Eindelijk gerechtigheid.