• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het hebben van pepperspray of traangas, thuis of op de openbare weg op Curaçao, is niet toegestaan. Het middel valt onder de Vuurwapenverordening 1930, namelijk een ‘voor het verspreiden van vergiftige, verstikkende of weerloos makende gassen’ bestemd wapen.

Dat benadrukt het Openbaar Ministerie. In artikel 1 van de Vuurwapenverordening worden dergelijke wapens gelijkgesteld met vuurwapens. De maximum gevangenisstraf die hiervoor kan worden opgelegd is vier jaar.

Wijziging
In het verleden is in het Parlement een wijziging van de Vuurwapenverordening voorgesteld, in die zin dat het voorhanden hebben van pepperspray onder bepaalde voorwaarden niet meer strafbaar zou zijn. Dit voorstel heeft het echter (tot op heden) niet gehaald.

12 reacties op “Pepperspray en traangas niet toegestaan”

 1. Lekker belangrijk! In plaats van werkelijk iets willen doen aan het terugdringen van de toegenomen (kleine) criminaliteit komt deze waarschuwing. Overigens zijn ALLE andere spuitbussen wel toegestaan. Dus heb je naast de voordeur een bus Baygon staan, pak die dan! Misschien zie je tijdens je roofoverval kans om de slagroomspuit uit de koelkast te trekken, of kun je nog net de vers gekochte siliconenspray van de bovenste plank in de voorraadkast grijpen.
  Dus met andere woorden geachte overheid: geef de burgers nu eens welgemeende adviezen hoe te handelen bij (weer) een atrako, waarbij straatjochies (IQ veel kleiner dan honderd en een kort lontje) het leven van eerlijke burgers zuur maakt!

 2. De overheid FAAL in het de burger een veilige woonomgeving garanderen. DUS volgens mijn artikel 0 mag / MOET de burger zichzelf beschermen, ja toch?
  Dus Openbaar Ministerie zwijg gaarne met al uw “taakstrafjes” veroordelingen!
  Had vorig jaar het vermoorde chinese echtpaar maar pepperspray bij zich gehad!! En dat jonge stelletje enige maanden geleden, waarvan de jongen doodgeschoten is.
  En met al die achterlijke prijsverhogingen zal het alleen nog maar erger worden.

 3. sjoerd als ze thuis je vrouw willen verkrachten moet je het ook zonder tegenstribbelen toestaan.dat tuig overvalt je niet alleen ze doen ook ändere¨dingen

 4. @ Maria. dan is dat het eerste waar ik aan denk.

  Niet zo snel denken. Goedgelijkende namaakvuurwapens van hout of plastic vallen er ook onder, maar daar kan je zelfs een stilzittende kip niet mee doodschieten.

 5. @Maria, Als iemand je huis overvalt moet je gewoon aan die persoon alles geven.

 6. @ zorro, nee dat moet niet, tenminste, eerst even afwachten of ze mij doodschieten:) Maar als het onder dezelfde wet valt als vuurwapens, dan is dat het eerste waar ik aan denk.

 7. In de USA lopen kinderen al met een geweer (helaas). Hier mogen de tegen geweld meestal weerlozen (ouderen en vrouwen )zelfs geen pepperspray te bescherming van hun lichaam bij zich dragen. Het lijkt me juist misdaadverlagend als de potentiele misdadiger weet dat hij mogelijk wordt uitgeschakeld door een dosis pepperspray. ( foutief gebruik dient uiteraard bestraft te worden) Bovendien heb ik liever dat ik weet dat b.v.ene Jamaloodin een busje pepperspray op zak heeft dan zoals nu een aantal pistolen/revolvers.
  Wat een eiand.

 8. @ Maria. Met pepperspray maak je de overvaller toch niet dood?

  Moet dat dan? Dan verdwijn je zelf ook achter de tralies.

 9. De berichtgeving over de pepperspray is niet juist. Het pepperspraywetje van jawel Omayra Leeflang vooral ter bescherming van de vrouw is wel degelijk aangenomen door het parlement maar nooit afgekondigd door de regering op advies van de Raad van Advies.

 10. Met pepperspray maak je de overvaller toch niet dood? Lijkt me een verkeerde verordening die nog eens moet worden aangepast. Wat mag je dan wel doen als iemand je in je huis overvalt?

 11. Een busje haarlak mag wel en spuit dit graag volledig leeg in de ogen van de overvaller!

 12. dus een weerloos oud vrouwtje of een weerloos jong meisje etc. die op het punt staan overvallen en geraped te worden en die DAN pepperspray gebruiken om zichzelf te verdedigen kunnen dan nog opgesloten worden ook nog ???? en hoe kunnen ze/we dan hiervoor een vergunning krijgen? door wie en hoe wordt dat beoordeelt?