• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In het Venezolaanse parlement is gisteravond een vechtpartij uitgebroken waarbij 22 parlementsleden gewond raakten. Aanhangers van de regering begonnen klappen uit te delen aan leden van de oppositie nadat die een spandoek in de Nationale Assemblee hadden uitgerold.

Er ontstond een handgemeen waarbij de oppositieleden ook rake klappen uitdeelden. De oppositie weigert nog altijd de verkiezingsoverwinning van Nicolas Maduro, de opvolger van de overleden charismatische president Hugo Chavez, te accepteren en blijft hertelling van de op 14 april uitgebrachte stemmen eisen.

Meerderheid
De aanhangers van Maduro hebben de meerderheid in de Nationale Assemblee. Deze meerderheid heeft ervoor gezorgd dat de oppositieleden niet in het openbaar over deze kwestie mogen spreken en geen zitting mogen nemen in parlementscommissies. Daartegen protesteerden de oppositieleden gisteren.

© Novum

5 reacties op “Vechtpartij in parlement Venezuela”

 1. @Richy. “Overweldigende meerderheid” zegt U ? 225.000 Stemmen is veel voor Curacao. Maar in Venezuela, met een is dat een 50/50 uitslag , met een naar smaakje. Waarom durven ze die stemmen niet te hertellen ?

 2. @observator.

  Een coup proberen te plegen tegen een dictatuur is niks mis mee. Zo heeft het volk van Venezuela ook geoordeeld door hem Chavez democratisch te verkiezen na de coup poging.

  Veder is Chavez zelf met een overweldigende meerderheid en internationale waarneming (duizenden waarnemers en 150+ instanties incluis VN) gekozen. Dit geld ook voor Maduro. Dit blijkt moeilijk te slikken door de opositie en uw persoon.

 3. Ach, nog geen week geleden stond er hier in de staten een dame uit Boca als een soort viswijf te schreeuwen dat iedereen klappen kon krijgen, en dat ze maar mee naar buiten moesten komen. Iemand had kennelijk iets gezegd wat de waarheid raakte rondom haar persoon.

 4. Bewonderaars van de bolivariaanse republiek van de mislukte couppleger Chavez nemen hopelijk goed nota van dit gebeuren. De erfenis van Chavez blijkt thans niets meer dan een corrupte bananenrepubliek.

 5. Ja wat kan je anders verwachten in een bananenreplubliek,eerst door een mafkees met een staatsgreep de macht opgeeist,daarna een bestuur van een miitair bewind opgericht, hierna alles afgepikt van hard werkende mensen,en nu een buschauffeur cq marionet aan de macht,tjonge tjonge waar gaat dit heen,en dat wil Gerrit de Raaf & Wiels nou net ook!.bereiken hier op Curablut/diep in de put.ha ha je blijft lachen in deze regio.EN ZIJ BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BELAZEREN MET LIEGEN EN BEDRIEGEN TOT DAT ZIJ ER IN GELOVEN