• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het actiecomité voor Jan Huurman is blij. De petitie voor het aanblijven van Huurman bij de Inspectie Gezondheidszorg is door meer dan 1000 mensen ondertekend. Ook vandaag wordt er verdere actie ondernomen voor meer steunbetuigingen.

Initiatiefneemster Susanne van Eps probeert ook mensen zonder internet te betrekken bij de actie. Casa Cesar (Winston Churchillweg 25) had al eerder de gelegenheid geboden om de petitie te tekenen. Op het voedselfestival Asiento bij de kaaskraam en boekhandel Bruna in Zuikertuintje Mall is inmiddels ook gelegenheid om te tekenen. Online tekenen kan ook. Vrijdag worden de handtekeningen aangeboden bij minister Whiteman van Volksgezondheid.

36 reacties op “Meer dan duizend handtekeningen voor Huurman”

 1. @Zorro: en hoe kwam het ook alweer dat er geen geld was? 10 jaar wanbeleid van de PAR van mevr. Leeflang! En waarom zou je wantoestanden niet melden als er geen geld is? Het zou juist goed zijn indien er sprake is van fraude dit aan te pakken, dat bespaart notabene geld! En heb het niet telkens over bananen, wil je de mensen hier voor aap zetten?

 2. @ Freek. Nooit iets van haar gehoord over ALLE misstanden binnen de gezondheidszorg.

  Had je toen al die banaan in je oor, die er nog steeds in zit? Toen was er alleen geen geld en toen er wel geld was heeft Schotte c.s. het erdoorheen gejast. Foetsie 1,1 miljard; 500 miljoen op de begroting en 600 miljoen op de betalingsbalans.

 3. Whiteman probeerde op in de laatste 5 minuten nog even de link te vinden tussen Huurman en Van Eps…

  Maar aanbieder Haiko de Groot maar 1 boodschap voor Bennie W:

  “Of er een link zit tussen van Eps en Huurman? Ik zou het niet weten, ik ken beide niet. Ik zit hier namens de 2611 mensen die willen dat Huurman blijft. Niets meer en niets minder”.

  🙂

  En daar kon Whiteman het mee doen.

 4. Oh ja, mevr Leeflang, die was toch een tijd minister van Volksgezondheid? Nooit iets van haar gehoord over ALLE misstanden binnen de gezondheidszorg. En Susanne van Eps, kun je bevestigen of die vaatchirurg die naar Curacao wil komen je man is?

 5. @Hjansen Vertrouwen tussen arts en patient moet gebaseerd zijn op eerlijk en ethisch gedrag van de arts. Hij of zij is de meerdere in de arts-patient relatie en dat geeft een grote verantwoordelijkheid. Fatsoenlijke artsen maken de gezondheidszorg goedkoper, want die voeren geen onnodige handelingen uit om hun eigen portemonnee te spekken. En wat mij betreft: hoe minder klachten, hoe liever, maar dan vooral omdat het niet nodig is te klagen. Kortom: uw redenering klopt niet en gaat uit van vluchtende patienten naar het buitenland omdat de Curacaose artsen het vertrouwen van hun patienten verspelen. Daarmee doet u ook de meerderheid van eerlijke, professionele geneeskundigen te kort.

 6. Beste Ben & Joe,

  Graag even jullie aandacht. Petertje S. werd niet meer serie genomen. Dus hebben we de vrouwen van, ingezet, maar dat doet er niet toe. In de slag om de kijkcijfers zijn dit de beste soldaten die jullie je kunnen voorstellen.Broodwinning enzo?

  Ook hebben we een oude kwestie uit 2010 (https://www.versgeperst.com/nieuws/65639/het-had-anders-kunnen-gaan.html) uit de mottenballen getrokken. Hebben we een handige zwaai aan gegeven. Nu lijkt Suzanne van Eps-Habibe verdacht. Denken we. Nou waren de reacties strikt genomen wat onnauwkeurig, maar hé wie bananen eet moet ook de schillen kwijt.

  Beste Ben & Joe, jullie schrikt je zo vast en lichte windstilte. Maar we informeren jullie toch maar even. Zometeen als je denkt rustig naar huis te kunnen voor het weekend, krijg je straks meer dan 2500+ handtekeningen voor je neus. Gaarne niet blikken of blozen! Denk aan jullie toekomst, na het nieuwe kabinet zijn we weer jullie collega’s. En we willen graag in harmonie blijven samenwerken, we begrijpen elkaar toch?

  Ons ongevraagde advies: probeer het overhandigen zo veel mogelijk te negeren. Net als die brandbrief van Van Tatenhove en Martina, dat deden jullie uitstekend. Laten we afspreken: wij blijven (via via) aanvallen, jullie honen weg. Want nare publiciteit kost geld. En dat is niet populair in ons wereldje. Het blijft dus zaak om heikele zaken dood te zwijgen. We wensen jullie sterkte zometeen!

  All Yours,
  Verniging Medische Sukkels Curacao (VSMC)

 7. @ Opmerkelijk. Je hebt helemaal gelijk en ik verbaasde me er ook al over, dat verdachten het zeer belangrijke onderwerp over een andere boeg proberen te gooien. Met het nieuwe artikel van Omayra Leeflang kunnen ze het weer proberen door haar persoonlijk met belangenverstrengeling aan te vallen. Vergeefse moeite.

 8. Nu wordt de aanval tegen Susanne van Eps-Habibe persoonlijk ingezet. Met bijna 2000 handtekeningen wordt het pijnlijk duidelijk dat er natuurlijk mensen zijn die zich bedreigd voelen. Laten we er niet verder op ingaan, het is wat het is.

  Belangrijkste: wie wil dat Huurman blijft? Want dat blijft de core van de petitie.

  @Suzanne, laat maar over je heen rollen, dan volgen er nog meer handtekeningen 🙂

 9. En toen kwam de aap uit de mouw: Huurman maant het SEHOS tot het aanstellen van een vaatchirurg and guess what, toevallig wil er eentje komen, guess who: de man van Susanne van Eps…wat een trieste vertoning zeg, die Huurman is geen haar beter als alles wat hij bekritiseerd, maar dat is niet gek, want hij is ook maar een mens en geen ridder die het volk komt verdedigen tegen het kwaad..sorry voor de mensen die nog in sprookjes geloven!.

 10. @Philippe Maaskant; Ik ben het helemaal met jou eens; we moeten de tering naar de nering zetten! Zoals je ook aangeeft dat we ons moeten spiegelen aan de regio en accepteren dat de middelen erg beperkt zijn! Daarom heb ik ook al terug in 2009 aangekaart om specialisten in loondienst op te nemen in het SEHOS! Momenteel verdienen specialisten op het eiland het dubbele hetgeen nu in NL zelfs verdiend wordt; heel merkwaardig?! En als er al in 2009 geluisterd werd, Dan hadden we nu niet twee chirurgen gehad die per ongeluk een code hebben veranderd en vergeten zijn dat zij het bedrag ook al cash van de patienten hadden ontvangen! Dit had allemaal voorkomen kunnen worden door een loondienstregeling aan te gaan; van de tonnen die bespaard Zijn gebleven, hadden we al een deel van het nieuwe Ziekenhuis mee kunnen betalen; het is wel degelijk mogelijk om basale en humane zorg op Curacao te bewerkstelligen, MAAR Dan moeten er wel drastische veranderingen komen en wie heeft de balls om dit aan te vechten met de VMSC want vooralsnog koppelen zij verbetering van de zorg aan de behartiging van Hun eigen financiele belangen!

 11. Dhr Huurman probeert via de media allerlei (volgens de nederlandse normen) misstanden aan te pakken (dat lijkt erg dapper zoals Maaskant schrijft), Mevr. Van Eps leidt een negatief getinte petitie, en de vouw van dhr Huurman roept patienten op zoveel mogelijk klachten in te dienen. Misschien goed bedoeld, maar de juridische wegen die andere inspecties bewandelen zijn mi. veel beter. Dhr Huurman en Mevr. van Eps verwoesten het vertrouwen in de arts-patient relatie, dat leidt uiteindelijk tot een veel duurdere gezondheidszorg op het eiland en veel behandelingen zullen in het buitenland verricht gaan worden. Met als gevolg een heel dure maar niet betere gezondheidszorg of Amerikaanse toestanden zoals Maaskant schrijft. Dat is een ramp voor iedereen op het eiland, maar vooral de armen op Korsou worden daar de dupe van.
  Ik wil heel graag een goede inspecteur, maar wel iemand die de juiste wegen kiest

 12. Ik fronste wel mijn wenkbrauwen toen ik constateerde dat Van Eps op die site bedrijven de kans geeft om te adverteren tegen een vergoeding. Hoe kom je erop als je met zo’n ogenschijnlijk belangrijke zaak voor de Curaçaose bevolking zegt te vechten? Om eerlijk te zijn : toen vertrouwde ik de zaak Van Eps niet meer . Money,money, money?

 13. @Opmerker. Ja. We zullen de ambitie om op Europees niveau te blijven moeten opgeven. Onbetaalbaar. Op een eiland met 150000 mensen kunnen we ons ook nu eenmaal niet alle specialismen veroorloven. Samenwerken met Aruba en Bonaire om te komen tot een taakverdeling zal er ook niet in zitten. Daar is onze politiek niet toe bereid. Dus kachelen we achteruit.

 14. @ jan. huisartsen moeten beginnen om mensen te dwingen om EERST af te vallen.

  Dat kan echt niet, hoor. Een chirurg kan weigeren om te opereren, als de patient niet eerst afvalt, maar dan heb je het wel gehad.

 15. Update: http://www.petities24.com/signatures/inspecteur_huurman_moet_blijven

  338 papieren + 1365 digitale = 1703 handtekeningen so far in minder dan een week!!

  Niet gek voor iemand die vanuit NL alles naast haar full-time job moet regelen op Curacao. Hulde voor dit uiterst succesvolle succes, Susanne van Eps-Habibe!!
  Je hebt wel bewezen dat die “paar bezorgde burgers’ even duidelijk hebben aangegeven allemaal achter Huurman als inspecteur te staan. Hartverwarmend!

  Morgen word de rest van de papieren verzameld, stay tuned 🙂

 16. Zo,zo ik ben er weer alles ok in crimicao

 17. @Zorro, huisartsen moeten beginnen om mensen te dwingen om EERST af te vallen
  in plaats van medicijnen aan de lopende band voor te schrijven.
  De huisartsen moeten afslankdiëten en afslanktherapieën als, wandelen en hardlopen voorschrijven.
  Stilstaand water gaat dood door rotting en verdef.

  In Nederland is er nu een transparantieregister geopend waar eenieder in kan zien of zijn huisarts gelden ontvangt voor het voorschrijven van bepaalde medicijnen.
  Kijk daar maar eens, je zult je ogen niet geloven.

 18. MET MEER DAN 1400 STEMMEN IS HUURMAN DE PERSONIFICATIE VAN EEN INSPECTEUR DIE HET VERTROUWEN GENIET VAN DE CURACAOSE BEVOLKING.

  EEN UNICUM!

 19. @P.Maaskant schreef;
  Maar stel nu dat onze gezondheidszorg nooit de Europese maatstaven KAN halen..Dan is zo’n dappere inspectie het paard achter de wagen spannen. Whiteman loopt lang genoeg mee om te weten dat het nooit beter kan worden. We zijn een Caribisch klein land zonder natuurlijke hulpbronnen een dure toeristen sector en een versleten raffinaderij.

  Bedoelt u dat we wat nu boven tafel komt maar moeten vergeten en afzakken naar een b.v. Haïtiaans of nog bedenkelijker niveau?
  U vergeet trouwens in datzelfde stukje dat de gezondheid van de patiënt voorop staat. Een toevoeging van een vaatchirurg is waarschijnlijk echt wel nodig, ook volgens Dhr Huurman.
  In Nederland wordt aan diverse ziekenhuizen verboden om bepaalde operaties uit te voeren daar er te weinig routine opgedaan kan worden. Vraag uzelf eens af of u uw blinde darm door een orthopeed wil laten verwijderen. Op Curacao is slecht 1 (één) echte oncoloog aanwezig. Ja, wel internist-oncologen. Kijk ook eens naar het verschil in artsen en Huis-artsen, daar zit al een groot verschil in. En zo kunnen we nog even doorgaan.
  T’is jammer dat Dhr Huurman weg gaat. Maar misschien zijn de heren specialisten er wel erg blij mee. Een totale reorganisatie van het specialistengebeuren is hiermee ook van de baan en een ieder kan zijn/haar eigen koninkrijkje behouden.

 20. @ Ho. Wat Curacao HARD nodig heeft is een goede voedingdeskundige die de bevolking adviseert wat ze wel moet eten en niet moet eten.

  Die zijn er echt wel, maar komen niet aan je deur kloppen en kunnen je ook niet dwingen.

 21. @Susanne van Eps, Het is een kwestie van de tering naar de nering zetten. De beste zorg is vaak ook de duurste zorg. Zo zie je in de USA ook de situatie dat de beste gezondheidszorg te koop is, maar weinigen het nog kunnen betalen. De echte vraag is dus: Wat kunnen we ons veroorloven. We zijn geen mini-Nederland met exact dezelfde instituten en mogelijkheden. We hebben zelfs een Inspecteur Generaal voor de Gezondheidszorg om alle hoofinspecteurs in de regio (welke?) te managen?! Laten we ons spiegelen aan de regio en accepteren dat de middelen erg beperkt zijn. Maar nee.. We willen het beste, de ambtenaren willen uitzonderingen, onze politieke pensioenen zijn riant..ga maar door.. We vergeten alleen dat we het niet kunnen betalen.. Het zal minder worden.

 22. Update: 1248 digitale + 146 papiere = 1394 handtekeningen in 5 dagen 🙂 !!

  http://www.petities24.com/signatures/inspecteur_huurman_moet_blijven/

 23. Wat Curacao HARD nodig heeft is een goede voedingdeskundige die de bevolking adviseert wat ze wel moet eten en niet moet eten.
  Heel veel Curacaose ziekten worden veroorzaakt door vraatzucht, varkensvlees en funchi (dierenvoer boordervol E-nummers).

  Voorkomen is beter dan genezen.
  Waar kan ik tekenen voor een goede deskundige op voedingsgebied?

 24. @Peter S. Ja, bekend verschijnsel op Curaçao: ALTIJD weer dat ondankbaar met modder gooien in plaats van met verstand de zaken te bekijken en oplosssingsgericht denken (heeft u een woordenboek bij de hand?) ! Curaçao is Huurman onder andere door uw manier van denken en doen, helemaal niet waard, ook geen vaatchirurg, helemaal niets! Laat types als u Curaçao maar nog verder naar de kl***** helpen. Wie niet horen wil, moet maar voelen. Wat functioneert op dit eiland nu eigenlijk wel goed?? Ja, ik wil ook graag het zinkend schip verlaten.

 25. @ Peter S. Juist ja, van mensen als jij moeten we het hebben. Beschuldigingen als deze zijn net zo dom nepotistisch als waar jij zogenaamd zo van baalt. Roddel maar lekker door… Het basisidee is dat Huurman de zaak hier kan verbeteren. De initiatiefnemer van deze zaak kan een andere agenda hebben. Dat interesseert me niet. Initiatiefnemer heeft gewoon gelijk, snap je dat? Steunen en tekenen die petitie dus!!!

 26. Peter S: misschien moet je eens met wat anders komen.Newsflash:de familie van Eps is weg en komt niet terug! Misschien onbegrijpelijk voor jou, maar zij komen op voor de belangen van de Curacaosche patient.Het bestaat nog…
  En wat dat zakken vullen betreft, dat laten ze over aan diegenen die daar al jaren steengoed in zijn…

 27. @Phillippe; Waarom genoegen nemen met chirurgische zorg uit de Middeleeuwen; het is echt niet meer van deze tijd dat er zoveel geamputeerd moet worden omdat de betreffende chirurg geen pulsaties voelt. Deze groep chirurgen geven zelf aan tijdens een behandeling van een klacht in de Medische Tuchtcollege dat zij niet beschikken over de juiste middelen om een goede zorg te kunnen garanderen. Hoe belachelijk ook deze conclusie mogen zijn (chirurgen verdienen buitenproportioneel, nooit in je opgekopmen om het maar zelf aan te schaffen) te meer wanneer een gespecialiseerde chirurg opgeleid in NL en nota bene yiu di Korsou dit met twee vingers kan constateren dat er NIET geamputeerd moet worden!
  Alleszeggend ook onderstaande reactie van een bezorgde yiu di Korsou op onze petitie forum:

  “Ik ben een yiu di Korsou, met hart voor mijn volk. Jammer genoeg ben ik jarenlang ver weg van mijn eiland. Maar uit het oog, wil niet zeggen uit het hart…en als het gaat om opkomen voor gerechtigheid en eerlijkheid voor mijn volk, wil ik zeker mijn steun betuigen. Het is tijd om af te rekenen met machtlust en geldlust! Het is tijd om op te komen voor de zwakken en minder bedeelden en goede, humane normen en waarden en ethiek”!

  Geachte gast nummer 192,

  U heeft het helemaal perfect verwoord; hier gaat het ook om! Deze actie gaat veel verder dan alleen Huurman, het is het opkomen voor de zwakkeren en minder bedeelden, die niet mondig genoeg zijn of in staat zijn om voor zichzelf op te komen! Wij eisen een humane en gezonde gezondheidszorg gebaseerd op waarden en normen en een onafhankelijke controle daarop!

 28. Dhr Huurman moet blijven, hij doet zijn werk naar eer en geweten. Met de vriendschap tussen dr Whiteman en de specialisten zullen de fraduleuze zaken nooit naar buiten komen. Hij was inspecteur van gezondheid. Wat heeft hij in die tijd gedaan???? Ja tochwel iets, hij had alles verzwegen.

 29. Sorry, moet zijn: ONS kamp natuurlijk. Laten we vooral samen proberen sterk te staan in deze barre tijden Ben & Joe! Anders wordt straks Huurman nog Minister van Gezondheid omdat hij overhoopt beter functioneert dan jij de afgelopen 30 jaar. En vooral ook populairder blijkt.

  Yours cruely,
  Vereniging Medische Sukkels Curacao (VSMC)

 30. Hej Ben & Joe,

  Toch nog eentje voor ons kamp gevonden!

  Het is @Peter S. Die copy-paste al stoer hetzelfde bericht op enkele andere pagina’s (ook al werd er toen al de vloer met hem aangeveegd). Hardnekkig doorzettingsvermogen, herkenbaar Ben & Joe. Die kunnen we niet laten ontglippen!

  Zullen we Petertje vragen of hij betere argumenten kan bedenken? Of sturen we hem een ere-lidmaatschap bij een lokale masochistenclub? Of maken we hem aspirant-lid van de VMCS, die zich op zich doorgaans ook graag bedient van dit soort drogredenen? We hebben nog een vacature voor Zwartmaker. Graag jullie welgewaardeerd advies,

  Namens je trouwste fans,
  Yours very truly,
  Vereninging Medische Sukkels Curacao (VMCS)

 31. Susanne van Eps-Habibe is direkteur van het vasculair (vaat) centrum. De vaatchirurg Randolph van Eps wilde in 2010 graag op curacao werken. Huurman vond vorige week dat Curacao een vaatchirurg nodig heeft.
  Waarom start Susanne van Eps deze petitie?? SvE heeft ‘serious conflict of interests’ zoals ze dat in het goed nederlands noemen. Nee, Susanne ga maar zelf lekker staan zweten in je standje op koninginnedag, of vindt wat andere domme lui die zich voor jouw karretje laten spannen. Ik heb jou allang doorzien; familie helpen en eigen zakken vullen…..

 32. @ maaskant

  Klopt ,als Wiels ,Schotte, Jamaloodin, Wilsoe etc etc hun zin krijgen en Curaçao volledig zelfstandig worden dan gaan de inwoners van dit eilandje gewoon eerder dood door een verderfelijke medische stand. Lijkt me een thema voor de volgende verkiezingen. Maar ja, welke partij??? Per saldo zijn ze allemaal corrupt met leden die op eigen winstbejag uit zijn. Mensen als Saleh, geëerd als speciale gast bij de huldiging van Willem A lexander!, zijn er niet meer. We moeten het doen met halve garen als Schotte, Wiels en vele anderen van datzelfde niveau. ( tekenend was ook dat die corrupte zooi van de statenleden nietvwaren uitgenodigd bij die huldiging van Willem A . Die malloten konden ze missen als kiespijn. Die kleine gek Schotte gaat maar naar Haïti of de Cayman Islands)

 33. @Phillipe lighten up, je hebt al zo vaak gelijk 🙂

 34. @All, toch nog even een ander aspect. Als we een inspecteur hebben, houden of krijgen die onze gezondheidszorg naar West-Europese maatstaven gaat beoordelen dan wordt het een zootje en kan er veel worden gesloten. Dat oogt dapper.

  Maar stel nu dat onze gezondheidszorg nooit de Europese maatstaven KAN halen..Dan is zo’n dappere inspectie het paard achter de wagen spannen. Whiteman loopt lang genoeg mee om te weten dat het nooit beter kan worden. We zijn een Caribisch klein land zonder natuurlijke hulpbronnen een dure toeristen sector en een versleten raffinaderij.

  Tel uit je winst. Het kachelt dus gewoon achteruit naar Caribisch niveau. Als je dat geleidelijk laat gebeuren moet je geen inspectie hebben die deze teruggang steeds in de publiciteit brengt. Denk dus dat Wiels en Whiteman planmatige achteruitgang incalculeren en ditto inspectie willen. Ook dat is lange-termijn visie, jammer maar realistisch.

 35. Laten wij de heer Whiteman, die zich zo heel belangeloos, maar liefst 30 jaar, heeft ingezet voor het volk van Curaçao, een eervolle functie laten aanbieden bij de Inspectie Gezondheidszorg in Nederland, om een mooi einde te maken aan zijn glanzende carrière in de gezondheidszorg op Curaçao. Wellicht kan hij tijd vrijmaken om het verschijnsel “vogelaartjes” te verklaren en, wellicht, te genezen. Daarmee stel ik voor Huurman te benoemen tot Inspecteur. Huurman moet blijven!

 36. Hoera!

  1162 online + 120 papieren ondertekeningen in 3,5 dag!!

  Alleen Ben & Joe zijn (nog) niet onder de indruk……….

  Belangrijk daarom deze geweldige actie van Susanne van Eps-Habibe voort te trekken.

  Hier kunt u tekenen: http://www.petities24.com/inspecteur_huurman_moet_blijven
  Als u ook vindt dat Huurnan de personificatie is geworden van een Inspecteur die het vertrouwen geniet van het volk 🙂