• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Naast de inhuldiging en de oranjefestiviteiten staat deze Koninginnedag ook in het teken van het belang van vrijwilligerswerk. Temidden van de feestgangers, stands en podia in Punda en Otrabanda presenteren Deva-Dee Siliee en Lysayé de Windt van Curaçao Cares het spel ‘Loop in de schoenen van een ander’.

De initiatiefneemsters vragen spelenderwijs aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk. Curaçao Cares is vandaag te vinden bij Renaissance en ook in Punda.

Curaçao Cares
De organisatie is geaffilieerd aan het internationale HandsOn-netwerk en zet zich in als brug tussen vrijwilligers en nonprofitorganisaties. Het platform van de organisatie gaat binnenkort live. Vrijwilligers worden aan projecten verbonden die qua tijd en vorm het beste bij hen past.

Verschil maken
De organisatie begeleidt ook bedrijven die zich, met hun medewerkers, sociaal-maatschappelijk in willen zetten. “Of je je nou vanuit je expertise een keer nonprofit wilt inzetten of een keer aan de slag wilt, wij zoeken een passend en flexibel project”, aldus Deva-Dee Siliee en Lysayé de Windt. “Maar dinsdag zetten we de spotlight op het belang van vrijwilligerswerk. Iedereen, maar ook echt iedereen, kan een positief verschil maken. Wij helpen je op weg”.

2 reacties op “Loop op Koninginnedag in de schoenen van een ander”

  1. Minister Whiteman werkt volgens zijn zeggen geheel belangeloos en steekt derhalve de meeste uren in zijn vrijwilligerswerk.

  2. inderdaad, probeer jezelf eens (eerlijk en objectief) te verplaatsen in het werk van vrijwilligeres en met hun situatie/werkomgeving in mee te leven,….vooral van diegene waar je veel kritiek op hebt…. en als je de “guts” hebt toe te geven dat ze het op hun manier toch wel aardig doen gezien hun kostbare vrije tijd en vaak gebrek aan middelen en financien en mankracht…………..echte vrijwilligers…..PRICELESS !!!