• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ook op deze feestelijke dag blijkt de verhouding tussen Nederland en Suriname gevoelig. Het Surinaamse ministerie van buitenlandse zaken verbood maandag zijn ambtenaren mee te juichen op de Nederlandse ambassade ter ere van de nieuwe koning, zo meldt ochtendblad De Ware Tijd.

Welke straf ambtenaren die naar het feest gaan te wachten staat, is niet bekendgemaakt. De betrekkingen tussen Den Haag en Paramaribo verkeren in woelig vaarwater sinds het aantreden van president Desi Bouterse in 2010. Bouterse werd in Nederland veroordeeld voor drugssmokkel. In 2011 brak een flinke rel uit omdat de ambassade het staatshoofd niet had uitgenodigd voor de jaarlijkse viering van Koninginnedag. Dat gebeurde daarvoor wel altijd.

Uitnodiging
“Wat ons betreft is nu er niks aan de hand. Niemand heeft dit jaar een uitnodiging gekregen. Iedereen die dat wil, die kon zich op voorhand inschrijven en die was welkom om te komen”, vertelt een ambassadewoordvoerder in Paramaribo. Later brengt de Nederlandse zaakgelastigde in Suriname een heildronk uit op de nieuwe koning. Voor die activiteit meldden zich vijfhonderd geïnteresseerden aan. Op andere plekken in de stad staan eveneens grote schermen opgesteld.

Stagiairs
Nederlandse stagiairs zijn uitgenodigd om vlak na de inhuldiging een bloemenkrans te hangen om het beeld van koningin Wilhelmina in Paramaribo, dat voor de gelegenheid helemaal werd opgepoetst.

© Novum

8 reacties op “Juichverbod Surinaamse ambtenaren”

 1. Krijgen wij een betere wereld als jij mee zou doen.
  En verder voor goed bestuur behoor jij je aan de regels van je land te houden.
  Dus zoek niks te ver zorg dat jij vandaag te eten hebt…..want ik heb nergens gratis kunnen eten……dus feesten en de burgers op straat voor als en nog wat l laten betalen is foute boel….daarom dit goed begrijpen en zorg voor vrede en vooral respect voor andere landen op deze wereld…met feesten hoef jij echt niet mee te doen.

 2. Virago, het zal wel aan mij liggen maar volgens mij wordt het Nederlandse gezegde “ik zie hem liever gaan dan komen” door jou toch verkeerde gebruikt. Hebben jullie daar niet een eenvoudigere versie voor, eentje die jij wel begrijpt ?

 3. Volgens mij mag een ieder anno 2013 ook in Suriname zelf beslissen wat hij wel of niet doet op zo’n dag.
  Dit is een vorm van dictatuur.

 4. Alleen een ondemocratisch bewind dat niet zeker is van zichzelf vaardigt zulke onzinnige ondemocratische maatregelen uit. Hoewel het een democratisch gekozen regering is dient men te bedenken dat ook Hitler middels democratische verkiezingen aan de macht kwam. Overigens vallen de ambtenaren in Suriname onder de minister van binnenlandse zaken; de minister van buitenlandse zaken houdt zich dus niet aan de wet. Heeft de dictatuur in Suriname weer zijn intrede gedaan ?

 5. De volgende keer is het een “spreekverbod” op straffe van deportatie naar de goudvelden. Zo heeft Rusland ook zijn dissidenten naar Siberië gedeporteerd in navolging van Hitler die ze naar werkkampen stuurde (als ze geluk hadden hebben ze die overleefd en we weten dat er niet zoveel geluk hebben gehad).

 6. @virago, je bedoelt toch zeker Suriname he?

 7. het lijkt een dictatuur te worden in suriname.
  maar virago is daar blij mee…
  zegt iets over virago

 8. we zien de koning en zijn nazaten liever komen dan gaan.
  het zijn niet meer dan bloedzuigende imperialisten!