• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair premier Daniel Hodge en de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, hebben vandaag  de samenwerking tussen Curaçao en Amsterdam verlengd. De overeenkomst beslaat de gebieden erfgoed, gezondheidszorg, werk en vakopleiding, integriteitbeleid en economie.

Eind februari 2013 voerde Hodge onderhandelingen met Van der Laan in verband met de vernieuwing van de overeenkomst tussen Amsterdam en Curaçao. Exact twee maanden na dato, konden de beide bewindslieden de samenwerkingsovereenkomst vanmiddag ondertekenen onder het genot van een stuk taart met daarop de wapens van Amsterdam en Curaçao afgebeeld.

Versterking
Hodge werd bij de ondertekening vergezeld door gevolmachtigde minister Roy Pieters. Ook in de nieuwe samenwerkingsovereenkomst staat dat Amsterdam en Curaçao kennis en ervaring delen op uiteenlopende terreinen ter versterking van elkaars bestuur en ambtelijke organisatie. Dit gebeurt door middel van stages, workshops, brainstormsessies en cursussen. Amsterdam stelt geen financiële middelen ter beschikking, Curaçao maakt mensen en middelen vrij om uitvoering te geven aan de samenwerking.

3 reacties op “Amsterdam en Curaçao blijven samenwerken”

  1. @ Chris,dat hebben ze goed uitgedacht *$#2@&!,dat doen ze wel vaker Chris,de laatste 9 maanden zijn er drie MP ‘s incl aanhang naar NL afgereisd voor kennismakingsgesprekken! ik hou het erop dat Jasjes het nog een keer fijntjes over gaat doen en wel met de nodige aanhang,trouwens het word tijd dat Wiels zijn kinderen weer eens gaat bezoeken op kosten van zijn volk?.

  2. @ Abraham Mossel. Dat hebben ze nu wel goed uitgedacht, aangezien Hogde toch – wettelijk gezien – in Amsterdam MOET zijn in verband met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander morgen.

  3. Hoopende erop dat Hodge (g)een duidelijke handtekening heeft gezet zodat Jasjes straks weer niet hoeft af te reizen met een delegatie schoolreisjes gangers richting NL.