• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Ben Whiteman van Volksgezondheid heeft ontzet gereageerd op de brief van Van Tatenhove en Martina met het verzoek om het contract van Jan Huurman te verlengen indien er nog geen nieuwe inspecteur is. Volgens de minister is de brief misplaatst, zo meldt Radio Hoyer 2.

“Er zijn een paar mensen die bezorgd zijn, maar die bezorgdheid is niet op z’n plaats als je een regering hebt en een minister die zich 30 jaar lang heeft ingezet voor de gezondheidszorg op Curacao. En laat het duidelijk zijn, de meest belangrijke en impacterende beslissingen die ooit door de inspectie genomen zijn, heb ik zelf gedaan. Maar mijn stijl is anders”, Zo verklaarde Whiteman tegenover Radio Hoyer.

Stijlloos
Ook hekelt de minister het feit dat de bezorgde patienten niet eerst direct contact met hem hebben opgenomen. De manier waarop noemt hij stijlloos: ”Als je slachtoffer bent, moet je wel weten met wat voor stijl je dingen doet. Je gaat niet op die manier om met juist degene die voor jou oplossingen zoekt.” Volgens de minister van Volksgezondheid is er dus geen reden tot bezorgdheid. “Ze kunnen gerust vanuit gaan dat ze een minister hebben die zoals altijd het algemeen belang in acht neemt, en daarvoor bereid is zich belangeloos in te zetten.”

Sollicitatie
Whiteman verklaarde dat ze in vergevorderd stadium zijn met de sollicitatieprocedure voor een nieuwe inspecteur. En dat tot die tijd, en daarna, de continuïteit van de inspectie gegarandeerd is en dat alle maatregelen die Huurman heeft genomen van kracht blijven.

Minister Whiteman op Radio Hoyer 2

41 reacties op “Whiteman vindt brandbrief misplaatst”

 1. @All, toch nog even een ander aspect. Als we een inspecteur hebben, houden of krijgen die onze gezondheidszorg naar West-Europese maatstaven gaat beoordelen dan wordt het een zootje en kan er veel worden gesloten. Dat oogt dapper.

  Maar stel nu dat onze gezondheidszorg nooit de Europese maatstaven KAN halen..Dan is zo’n dappere inspectie het paard achter de wagen spannen. Whiteman loopt lang genoeg mee om te weten dat het nooit beter kan worden. We zijn een Caribisch klein land zonder natuurlijke hulpbronnen een dure toeristen sector en een versleten raffinaderij.

  Tel uit je winst. Het kachelt dus gewoon achteruit naar Caribisch niveau. Als je dat geleidelijk laat gebeuren moet je geen inspectie hebben die deze teruggang steeds in de publiciteit brengt. Denk dus dat Wiels en Whiteman planmatige achteruitgang incalculeren en ditto inspectie willen. Ook dat is lange-termijn visie, jammer maar realistisch.

 2. Hoera!

  1162 online + 120 papieren ondertekeningen in 3,5 dag!!

  Alleen Ben & Joe zijn (nog) niet onder de indruk……….

  Belangrijk daarom deze geweldige actie van Susanne van Eps-Habibe voort te trekken.

  Hier kunt u tekenen: http://www.petities24.com/inspecteur_huurman_moet_blijven
  Als u ook vindt dat Huurnan de personificatie is geworden van een Inspecteur die het vertrouwen geniet van het volk 🙂

 3. Huilie huilie, wat wordt onze minister miskent. Deze flapdrol had de met gemeenschap geld frauderende specialisten uit hun ambt moeten zetten. Hij zit op de stoel om de bevolking het maximaal bereikbare in de gezondheidszorg te bieden. Een slechte en dure zorgverzekering voor slechts een deel van de bevolking terwijl de ambtelijke marionetten een veel betere door de hele gemeenschap betaalde regeling mogen hebben is waarmee we nu zitten. Met de pers bij de BZV de deur dicht doen n.a.v. fraude is een minister onwaardig. Daarvoor hebben we het OM. Hoeveel van deze dieven van ons geld zijn er al vervolgd? Laten we wel wezen, we brachten bij de verkiezingen onze stem uit en kregen deze minister, dus niet zeuren. Het is zoals gebruikelijk bij de door ons met meerderheid gekozen statenleden dat marionetten de functies krijgen, een Huurman past hier niet bij.

 4. Het ééne mirakel volgt het andere (winkeldiefvegge)op,waar zijn de TI gegevens,kunnen wij eindelijk eens proberen om geen halve zoleintjes meer op de post gezondheidzorg te plaatsen zonder verstand VAN ZAKEN, maar mensen met kennis!!.EN HET VOLK BLEEF IN HUN GELOVEN,OMDAT ZIJ ANDERS WORDEN VOORGELOGEN DAN DAT DE WAARHEID IS.

 5. Update: De 1000 is gepasseerd 🙂 !!
  En dat binnen 3 dagen!!

 6. Luitjes, even een tussenstand
  petitie vanaf 26 april 15.43 volgens http://www.petities24.com/a/50063:

  1) 982 digitale handtekeningen
  2) 70 papieren hantekeningen

  Na 2,5 dag is de 1000 ruim gepasseerd!!
  Volgens mij moet Whiteman langzaam aan toch erkennen: het volk wil Huurman houden.

 7. @ Carlos M, @ Henk de Blijker, @ Estrella, Om zo lang op Curacao te overleven in dat soort functies moet je beschikken over een “go with the flow” mentaliteit die niet vraagt om een eigen mening, maar om een opportunistische houding van “hier sta ik en ik kon niet anders” dan maak je geen vijanden en kun je op het goede moment opduiken als minister. Daarvoor tolereer je ook Constancia en Wiels. Iedereen jaloers, want je hebt het toch maar bereikt… Wat zegt u? De volksgezondheid? De Inspectie, de ISLA? tja dat kon niet anders….

 8. Ik teken niet. Niet zozeer omdat ik het idee van een handtekeningenactie onsympathiek vind maar meer omdat ik van mening ben dat het tumult wat over deze kwestie is ontstaan, typerend is voor de gang van zaken op Curaçao.

  Politieke en bestuurlijke malaise is hier de gewoonste zaak ter wereld en dat zal nog wel even voortwoekeren omdat het familiebedrijf Curaçao, nou eenmaal niet anders wil.

  Europeanen en andere Westerlingen en zij die buitengaats zijn opgeleid, de groep zogeheten andersdenkenden, moeten zich voorlopig op de vlakte houden en Curaçao in z’n vet laten gaarsmoren, in de hoop dat het gepeupel eindelijk eens het daglicht ziet.

  Natuurlijk heb ik makkelijk praten met een uitstekende ziektekostenverzekering en een doorlopende reisverzekering met ruime dekking, maar één ding staat onomstotelijk vast, ik heb de vele ruis op de lijn niet veroorzaakt.

 9. Correctie:Minister Whiteman de minister met de mond vol tanden.

 10. In die 30 jaar dat Whiteman in zorgsector aanwezig is geweest ( dus niet “actief is geweest” ) heeft hij onder meer ook een job gehad bij de BZV. Ook daar heeft hij vastgesteld dat de zorgsector een corrupte puinhoop was en is. Ook daarover heeft hij altijd stil gezwegen. Hij moet haast wel 30 jaar lang een vooruitgeschoven post van de criminele medische clan zijn geweest. Hij heeft altijd ,ook als Inspecteur Generaal ,de mogelijkheid gegeven aan de medici hun corrupte activiteiten voort te zetten,Aangezien ze van Whiteman geen andere activiteiten verwachten dan de malverserende zorgsector te faciliteren mocht hij als dank voor zijn non-capaciteiten Minister worden, Zullen zijn ouder trots op hem zijn (geweest)?

 11. De nieuwe inspecteur is ongetwijfeld een stroman van de medische mafia die zo blij is met zien nieuwe baantje dat hij bij alle misstanden niets zal zien, niets zal horen, niets zal lezen en niets zal doen.

 12. Heeft Whiteman ooit zijn mond opengedaan? Durfde hij tegen Constancia op te treden?

 13. Wat is de hodge-norm dan? En is dat incl. de secundaire voorwaarden (pensioen, reiskosten, representatiekosten, ed)? Bovendien kan dat niet in de huidige situatie, de medisch specialisten hier zijn zelfstandig ondernemers, niet in loondienst.

 14. @Henki: IK BEN VOOR HET INSTELLEN VAN EEN HODGE NORM VOOR SPECIALISTEN!
  Zelfs nu met meer dan 900 handtekeningen, voelen een aantal zich echt bedreigd en de persoonlijke aanval is begonnen. Zie hier mijn volgende petitie, ik ben voor een Hodge norm; hoezo ook willen meegraaien en familie helpen ?

 15. @blabla, Op dit forum bent u degene waarvan de teksten compleet in harmonie zijn met de gekozen naam! Ik hou wel van die zelfkennis.

 16. Duidelijker dan dit , kan niemand een brevet van onvermogen voor zichzelf afgeven.
  30 Jaar ervaring met/van de minister en vervolgens door een nieuwe inspecteur nog volop puin te ruimen.
  Say no more.

 17. Kop had beter kunnen zijn “Whiteman vindt brandbrief en 900 bezorgde burgers misplaatst”

 18. “Als je slachtoffer bent…..voor jouw oplossingen zoekt”. Wat een stijlloze en respectloze reactie van Whiteman tov “slachtoffers”. Wat maakt het uit hoe zij dit naar voren brengen of het nou via een brandbrief, krante artikel, of tv interview wordt gedaan. Ministers moeten gewoon naar het volk luisterenen en zeker naar ” slachtoffers” . Wat denkt die man wel?

 19. De aap komt uit de mouw geloof ik, het is Whiteman die zich genaaid voelt omdat Huurman binnen de kortste keren het nodige klip en klaar wel boven tafel bracht. Nog steeds niet genoeg reden vindt ik om Huurman weg te sturen overigens, nog steeds geen vacature trouwens?

 20. Baantjesjagers kunnen zich vooral geweldig aansluiten bij de PS dat is wel gebleken.

 21. Whiteman doet voorkomen dat Huurman geen verlengd contract wilde. Ook hier doet Whiteman de waarheid geweld aan. In een interview met radio Hoyer geeft Huurman aan dat hij wel voor verlenging in is maar dat dan wel aan bepaalde voorwaarden moet worden voldaan. Waarschijnlijk heeft Whiteman, na overleg met zijn vrinden in de zorgsector…….?, hierin een goede reden gevonden om Huurman te lozen. Maar als hij zegt dat Huurman weg wilde is dat een, van de vele , leugen van Whiteman. ( sinds kort is pas een vacature voor een opvolger geopend! Daaraan kun je zien dat de hele kwestie stinkt. Sorry, Whiteman dat menigeen van het volk in staat is zich een eigen mening te vormen en niet aan jouw leiband loopt. Doe daar je voordeel mee want jullie politieke spelletjes zullen door de aanstormende jeugd die tegenwoordig door internet en sociale media veel beter is geïnformeerd niet meer gepikt worden. Transparantie en compliancy weet je wel…!

 22. Dat er geen verlenging komt voor de Hr Huurman kan ik wel inkomen, immers zijn periode is voorbij.
  Dat er wel een andere moet komen is natuurlijk ook een feit, alleen wat me het meest verbaasd is dat er jaarlijks 900 miljoen omgaat bij de Med.Mafia en dat het ongestoord graaien doorgaat.
  ik heb wel de volgende vragen aan de Minister.

  .1. is de minister van plan om de toko in de toko te verbieden
  2. is de minister van plan om een Hodge norm in te stellen voor specialisten
  3 is de minister van plan om de inspecteur generaal van de gezondheidsdienst te laten controleren wat de afgelopen jaren met de klachten is gebeurd over de Med.Mafia
  4. is de Minister bekend met de fraude’s , zo ja is er een strafrechtelijk onderzoek ingesteld
  5. is de minister van plan om falende doktoren aan te klagen wegens nalatigheid
  6. is de minister bekend of er doktoren die in hun eigen land niet meer hun beroep uit oefenen hier in ons land werken , zo ja wat gaat hij er aan doen
  7. Heeft de minister of zijn departement beschikking over lijsten met onbevoegde dokters

 23. Bijna 800 stemmen voor Huurman dus. Dat zijn er al 800 meer dan Ben Whiteman heeft gehad! 30 jaar inzet staat niet gelijk aan 30 jaar resultaten boeken Ben. Dat zou jij als geen ander moeten weten.

  In je voormalige functie als directeur Volksgezondheid heb je je personeel alleen maar belemmerd positieve veranderingen te brengen, zoals een nieuw ziekenhuis, natuurwetgeving, een basisverzekering. Toen had je ook de kans om door te pakken.

  Eeuwig zonde deze arrogantie die je nu laat zien. Had je hoger in geschat en gehoopt dat je inderdaad uit idealisme handelde.

 24. GELUL in de ruimte hr Whiteman.
  WANNEER komt nieuwe team met capabele inspecteur in actie !!! En als er na vertrek Jan Huurman nog geen invulling is .. HOE VULT U DEZE LEEMTE EFFECTIEF OP ?
  Hoe DURFT u te beweren dat u cerdits heeft opgebouwd in de gezondheidszorg ZIE HET RESULTAAT ! CHAOS, PUINHOOP, ANGST, ….
  BERGUENSA TOTAL …. like allways on this hypocrite rock !

 25. Dag dag shon Huurman, ga maar weer lekker terug naar je eigen land. We hoeven je hier niet! Opgerot staat netjes. En iedereen die het er niet mee eens is ga lekker terug naar je eigen land!!!!! misschien is het daar beter hhahahahaa

 26. Mensen uit Bonaire gaan al niet meer naar Curacao voor een medische behandeling omdat de medische kennis/behandeling zwaar onder de maat is. Zonde van je 30 jaar als INSPECTEUR GENERAAL VOOR DE VOLKSGEZONDHEID/MINISTER heer Whiteman. Je hebt weinig tot niets gerealiseerd. Wees er maar trots op. Normaal geef ik geen commentaar op uiterlijkheden maar omdat je arts bent: je toont ook niet erg actief en je geeft ook niet veel om je ongezondheid. Je bent gezegend met zo’n arts! Niet dus.

 27. Huidige stand http://www.petities24.com/signatures/inspecteur_huurman_moet_blijven/
  748 mensen !!!

  + 60 papieren versie so far !!

  bij Casa Cesar aan de Winston Churchillweg 25 en bij Food Festival bij Asiento bij het kaas kraampje van M. Rodrigues Agencies!!

  Gongratz Susanne van Eps Habibe voor deze zeer succesvolle actie!!

  Blijf maar lekker blind en doof hiervoor Joe Alcalá & Ben Whiteman……
  Net als de VSMC staan jullie ver boven het volk, Dat is wat mijn oren tenminste horen bij dit belachelijke commentaar.

 28. Minister Whiteman beetje oostindisch doof? Of slechtziend de laatste dagen?
  Paar mensen? Of in 2 dagen al 700 die de petitie Huurman hebben getekend???
  http://www.petities24.com/inspecteur_huurman_moet_blijven

  @Samuel: verlicht despoot is het juiste woord idd 🙂

 29. Is Whiteman van de ratten besnuffeld? Wat een over het paard getilde arrogante zak! Hij moet zich doodschamen (!) over alle feiten, die Jan Huurman, die wel over kennis/deskundigheid beschikt heeft ontdekt. Te hopen dat Jan Huurman zijn kwaliteiten op een plek gaat toepassen, waar hij wèl gewaardeerd gaat worden en Curaçao en vooral onze betweter Whiteman heel snel gaat vergeten.

 30. Minister Whiteman de minister met de vol tanden. Soep met balletjes. Dat is bewezen tijdens dat uitzending over de Shell Aspahalmeer. Meneer had geen adequate antwoord op de gestelde vragen van de Zembla reporter. Het was een schande voor iemand die zich minister van Volksgezondheid durft te noemen. Maak het volk op zijn duidelijk dan waarom dhr Jan Huurman niet in aanmerking komt voor dat positie. Hij is de man die aantoonbare wantoestanden in de zorg heeft blootgelegd. Moest hij hierdoor het veld ruimen. Kom met de waarheid. De brief van die twee personen is helemaal niet misplaatst want zo is het altijd geweest in de politiek op Curacao. Iedereen is bang voor represailles gelukkig hebben hun gedurft deze wantoestand aan de kaak te stellen. Dit is gewoon een bewijs van onvermogen voor minister Whiteman. Is hij het niet mee eens dat moet hij maar ook ophoepelen. Hiermee bewijs hij geen goede dienst aan het Curacaosevolk. Jan huurman moet blijven.

 31. “Belangeloos” wat wordt daar mee bedoeld. Werkt hij gratis en is z’n ministerspost slechts een vrijwilligersbaan.
  Sorry, maar in deze man heb ik geen vertrouwen.
  ‘t Zal je arts maar wezen.Trouwens de man ziet er wel heel erg ongezond uit.

 32. In zijn vorige functie als inspecteur generaal voor de volksgezondheid heeft Whiteman regelmatig zijn ernstige zorgen in de pers geuit over het feit dat er geen Hoofd inspectie aanwezig was. ( ik vraag me af wat voor werkzaamheden Whiteman dan in die tijd heeft uitgevoerd!). Maar hij kon niets doen omdat dat een zaak van de regering was, zei hij toen . Het bleken uitspraken om het volk eer rad voor de ogen te draaien. Ook in zijn toenmalige functie was hij al een deel van de corrupte elite en moest hij die niet al te hard aanpakken anders was hij zijn job kwijt. Nu hij zelf als minister de zaak in handen heeft zou hij toch een gat in de lucht moeten springen dat die vacature , tijdelijk, is ingevuld en zou hij toch het contract van Huurman moeten verlengen totdat er opvolger met de juiste capaciteiten is aangenomen? Maar nee hoor, een paar telefoontjes uit de zorgsector, die zich op de pijnbank ziet worden gelegd en waar de malversaties hoogtij vieren , en Huurman moet vertrekken van Whiteman. Zonder opgaaf van reden waarom het contract. niet verlengd wordt. De veiligheid van de zorgsector ,en de patiënten interesseert Whiteman helemaal niet.
  Whiteman belazert het volk en is een baantjesjager. Walgelijke man.

 33. Ok het is goed te horen dat de heer Whiteman het beleid van inspecteur Huurman ondersteund en hij maakt duidelijk dat hij als Minister in de “driver seat” zit maar zich meer op de achtergrond houdt.
  Hier valt wat voor te zeggen maar het lijkt mij wel verstandig als de minister regelmatig laat horen dat hij en zijn inspectie gaan zorgen voor integere en kwalitaief goede specialisten.
  Hierbij hoort ook het optreden tegen misstanden, en dit moet zichtbaar zijn voor volk en parlement. Zoals het afstand nemen van de VMSC die kennelijk liever de spreekbuis is frauderende specialisten (die een slechte kwalitiet leveren) dan voor kwaliteit en integriteit binnen hun gelederen te zorgen.

  Neem de Urologen als voorbeeld, want die laten zien het wel kan op Curacao. De heer Whiteman wens ik veel wijsheid toe. Laten we hem het voorbeeld van de twijfel geven.

 34. Belangeloos?? Dus hij ontvangt geen (ministers)salaris? En ik denk dat het volk dan wel eens zou willen weten welke ‘meest belangrijke en impacterende (?) beslissingen’ deze man heeft genomen. Aan de staat van de gezondheiszorg op Curacao is dat in ieder geval niet af te meten!

 35. Minister Whiteman laat duidelijk merken dat hij een verlichte despoot is.
  Alles voor maar niets door het volk.
  Wat bedoelt hij met zijn opmerking: “älle impacterende beslissingen heb ik zlelf gedaan”.
  De heer Huurman heeft toch aantoonbare wantoestanden in de zorg blootgelegd.
  Minister Whiteman moet duidelijk zeggen waar het op staat.
  En dat is: Ik heb wel een groot lichaam maar ben een kleine vent die de grote medissche
  kartels niet kan verslaan.
  Al het overige gepraat van de minister is gewoon gelul.

 36. Whiteman is ook kompleet doorgedraaid. Ministerzijn is dus iets boven zijn intelligentie blijkbaar.

  Huurman heeft goed werk verricht maar heeft het vak ook nooit echt uitgevoerd. Het is meer een paperpusher dan een echte arts.

 37. Het blijft merkwaardig dat veel (de meeste?) misstanden stammen uit, c.q. hun oorsprong vinden in, het pré-Huurman tijdperk ….

 38. Witeman zegt dat zich al 30 jaar heeft ingezet voor de gezondsheidszorg. Welnu,dan is de conclusie gerechtvaardigd dat die inzet weinig resultaten heeft gebracht. Dat bewijst Huurman overduidelijk met zijn bevindingen. Het kan ook niet zijn dat als bezorgde slachtoffers zich roeren hiteman zich dan pas uit over de opvolging van Huurman. En dan nog steeds in vage termen : vergevorderd stadium, De nieuwe inspecteur had actief moeten worden op het moment dat H. vertrekt. Een minister is verantwoording verschuldigd aab het volk en niet andersom ! W begrijpt nog steeds niet hoe een dempcratie werkt.

 39. De minister heeft dit dus in 30 jaar allemaal laten ontstaan? En daar is hij nog trots op ook?
  Whiteman is een beetje op zijn p*k getrapt? Het is stijlloos als je voor je belangen opkomt zonder bij hem op audientie te gaan en te doen wat hij zegt? Voor welke arrogante partij zit deze minister het volk te “dienen”? Gatver….

 40. En wellicht dient een minister zich te realiseren dat vertrouwen en respect verdient dient te worden, dus werk daaraan en laat zien dat er afdoende maatregelen getroffen worden!

 41. “Ze kunnen gerust vanuit gaan dat ze een minister hebben die zoals altijd het algemeen belang in acht neemt, en daarvoor bereid is zich belangeloos in te zetten.”

  Weet hij wel wat belangeloos betekent?? Het is altijd verkeerd om oude schoenen weg te gooien, voordat je nieuwe hebt.