• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De initiatiefneemster van de petitie voor Jan Huurman, Susanne van Eps, meldt dat er binnen twee dagen 700 handtekeningen zijn opgehaald, zowel digitale als schriftelijke handtekeningen meegerekend. Huurmans vertrek bij de Inspectie Gezondheidszorg stuit op de nodige weerstand. 

De petitie wil ook mensen bereiken die geen internet hebben. Er wordt gezocht naar een stand op koninginnedag die als ontmoetingsplaats gebruikt kan worden. Daarnaast zoekt Van Eps vrijwilligers die een uurtje van hun tijd bij dit kraampje zouden willen staan.

Petitie tekenen
Bij Casa Cesar (Winston Churchillweg 25) kunnen mensen terecht om de petitie te tekenen. Van Eps houdt zich aanbevolen voor winkels die zich ook voor dit doel beschikbaar stellen. Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar susanne.vaneps@gmail.com. De handtekeningen worden aangeboden bij minister Ben Whiteman van Volksgezondheid op 3 mei. Dat is de laatste werkdag van Huurman.

10 reacties op “Veel handtekeningen voor petitie Huurman”

 1. De 1000 is gepasseerd 🙂 !!

 2. Tussenstand petitie vanaf 26 april 15.43 (dus 2,5 dag) volgens http://www.petities24.com/a/50063…..

  982 digitale handtekeningen
  70 papieren hantekeningen

  Na 2,5 dag is de 1000 ruim gepasseerd. Volgens mij moet Whiteman erkennen: het volk wil Huurman houden.

 3. @ Peter S. Als je het zo wenst te bekijken hebben medestanders en tegenstanders doorgaans een conflict of interests met dergelijke acties, maar wie heeft het zuiverste geweten daarbij? Het gaat hier om de belangen niet van een paar duizend ondertekenaars of een paar 100 specialisten, maar van een heel volk. De macht van Huurman met zijn sluitingen gaat echt niet zo ver om een vaatchirurg te kunnen afdwingen en is het conflict van interest juist op dit punt minimaal of eigenlijk niets. Het conflict of interests van de VMSC, waarmee niet alle specialisten het eens zijn, is dus het grootst bij het wegsturen van Huurman als we kijken naar wat Huurman uit hun beerput heeft gehaald. Het grootste belang is de gezondheidszorg in het algemeen voor 150.000 inwoners en daarbij vergeleken verdwijnen de belangen van de VMSC, de minister en een vaatchirurg totaal in het niet.

  Op de herhaalde vraag van Huurman aan wie hij zijn werk kan overdragen en wie hij moet inwerken heeft Whiteman nog steeds geen antwoord. Wie zorgt er voor de voortgang in de controle en wie voor de opvolging van gedane controles, want men vergeet zo snel? Er stond een sollicitant klaar in Nederland, maar dan moest Whiteman wel snel reageren en ook dat heeft hij niet gedaan. Heeft Whiteman al een patientenvereniging gefaciliteerd, want die hebben we ook al niet. De zelfreinigende werking is er ook al niet. Er is een sollicitant voor adjunct-inspecteur, maar daar hebben we zonder een inspecteur niets aan. Een professionele en zichzelf respecterende specialist ondertekent mede deze petitie en als ze dat niet doen zijn ze wat mij betreft verdacht.

 4. Prima aktie Susanne, ik verwacht 0,0 effect vanwege (1) de politiek die niet luistert naar het volk en (2) de macht van de medische mafia die tot in de politiek reikt, maar ik waardeer je inzet.

 5. @ Peter R (de Vries); Het zou conflict of interests zijn indien wij inderdaad terug willen komen naar Curacao, maar helaas dat is absoluut niet het geval, sorry! Time will tell, wie de waarheid spreekt!
  In hoeverre zou u het anders kunnen interpreteren dat juist omdat wij vaatpatienten zien en spreken, wij de noodzaak ervan inzien dat er een vaatchirurg op het eiland aanwezig moet zijn. In 2010 hebben wij ook 4000 handtekeningen verzameld om de regering er toe te laten doordringen van het feit dat Curacao en haar volk het liefst TWEE FULLTIME vaatchirurgen nodig heeft!

 6. @Peter S, zo te zien zijn ze allemaal een pot nat en zo te lezen meneer H. ook.
  Man man man. Nu komt de aap uit de mauw.

 7. Peter S, ik heb ook een ‘serious conflict of interests’:

  Ik vind dat Huurman beter werk levert dan Whiteman 🙂

  HUURMAN VOOR MINISTER VAN GEZONDHEID! Waar kan ik tekenen 🙂

 8. @ Peter S: SvE heeft ‘serious conflict of interests’ hahahahahahahaha toevallig deelt ze die met 900 (!!) andere ‘serious conflict of interests’. Lees de 136 (!!) andere ‘serious conflict of interests’ op http://www.petities24.com/signatures/inspecteur_huurman_moet_blijven/

  Peter S: newsflash: tegenwoordig mag je een heuse reden hebben om een petitie te starten. Die van SvE klinkt mij in de oren als een met reden bezorgde, goed geinformeerde burger. Maar noem het verder anyway you want. Ga zo door SvE, have a great en door velen gedeelde ‘serious conflict of interests’ 🙂

  Huidige stand: 854 digitale + 60 papieren handtekeningen 🙂 !!
  Elke stem is er een! plse sign in op:
  http://www.petities24.com/inspecteur_huurman_moet_blijven

 9. Susanne van Eps is direkteur van het vasculair (vaat) centrum. De vaatchirurg Randolph van Eps wilde in 2010 graag op curacao werken. Huurman vindt vorige week plotseling dat Curacao een vaatchirurg nodig heeft.
  Waarom start Susanne van Eps deze petitie?? SvE heeft ‘serious conflict of interests’ zoals ze dat in het goed nederlands noemen. Nee, Susanne ga maar zelf lekker staan zweten in je standje op koninginnedag, of vindt wat andere domme lui die zich voor jouw en Huurmans karretje laten spannen. Ik heb jou allang doorzien; familie helpen en eigen zakken vullen…..

 10. Whiteman kan veel vinden als hij wil maar brandbrief was volkomen terecht. Huurman moet gewoon blijven. Geen gezol met gezondheid van het volk. Laat Whiteman maar de eer aan zichzelf houden.