• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Amerikaanse marine heeft een nieuw wapen in de strijd tegen drugssmokkel getest. Dat meldt Associated Press. Vrijdag testte de marine onbemande vliegtuigjes die smokkelaars makkelijker kunnen opsporen en opnemen.

De UAS (unmanned aircraft system) bestaat uit een zeppelinachtig voorwerp, genaamd aerostat, die op ongeveer 600 meter hoogte vliegt. Daarnaast wordt er een drone gebruikt die vanaf het marineschip bestuurd wordt. Het zicht op boten wordt daarmee vergroot. De radarcapaciteit van een marineschip wordt met de UAS vergroot van vijf tot 50 mijl.

Beelden
De UAS moet met het verbeterde zicht smokkelaars sneller opsporen, zodat de pakkans groter is. Ook is het mogelijk om beelden van smokkelaars te maken, die gebruikt kunnen worden als bewijslast. Eerder werd de UAS al ingezet in Irak en Afghanistan.

3 reacties op “Nieuw wapen getest in strijd tegen drugssmokkel”

  1. “Opsporen en opnemen” Er staat helemaal niets over bewapening. Game verslaafden zeker die reageerders.

  2. Ja dat scheelt en paar smokkelaars minder voor de gevangenis. Wat zullen de haaien feest hebben want dan hebben ze genoeg te eten en ook high te worden. Ooit komen die ballen toch op de stranden terecht. Dan wordt nog gevaarlijker voor de zwemmende gasten. Dan zal er op de stranden geschoten worden voor zo’n bal witte poeder. Ha,ha,ha.

  3. Er is vergeten te vermelden, dat er ook een op afstand bedienbaar mitrailleur in elk van die dingen zit 🙂