• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het op Aruba aangespoelde stoffelijk overschot is geïdentificeerd. Het bleek te gaan om de vermiste duiker Max Wederfoort, zoals al eerder werd vermoed. Dit bevestigt Curd Evertsz, woordvoerder namens de familie. Gisteravond spoelde op de oostkust van Aruba een lichaam aan met een flipper aan zijn voet.

“Het lag in de lijn der verwachtingen dat hij daar zou aanspoelen”, lichtte Evertsz toe tegenover Versgeperst.com. Het lichaam heeft hemelsbreed ongeveer 48 mijl afgelegd. Wederfoort (46) ging zondag met zijn broer duiken. De broers spraken af elkaar bij Watamula te ontmoeten, maar de duiker kwam daar nooit aan. De kustwacht en reddingsorganisatie Citro hebben drie dagen vergeefs naar hem gezocht.

Harde klap
Evertsz sprak van een ‘harde klap’ voor de familie. De familie heeft na het vaststellen van de identiteit in een korte ceremonie bloemen in zee gelaten op Aruba. Vanavond vliegt de familie terug naar Curaçao.

Oorzaak
Het is vooralsnog niet bekend hoe Wederfoort in de problemen is geraakt. “In eerste instantie hebben we de herkenning gedaan van het lichaam, dat bekend is om wie het gaat. Pas in tweede instantie wordt er gekeken wat er gebeurd is”, aldus Everts. Na de identificatie van het lichaam volgde autopsie.

18 reacties op “Identiteit aangespoelde duiker bekend”

 1. Heel veel sterkte,voor de nabestaanden.
  Zo zie je maar de regels moeten gehandhaafd blijven.

 2. Roel, Eric Wederfoort i demas famia,
  Hopi hopi forza pa ku e perdida grandi aki
  Que en paz descansa
  Tico Moesker i Sherwin Rekondie

 3. @Ria Bongers: condoleances blijven een betuiging van medeleven, respect en steunbetuiging. Of ze nu op een forum, advertentie, met een hand of op een begrafenis worden gedaan. Jij bepaalt echt niet wat gepast is of niet. Respecteer de mensen die dit op deze manier willen doen. Ik plaats hier mijn steunbetuiging omdat ik de familie niet ken, maar wel heb meegeleeft en gebeden dat Max nog gevonden werd. Nu dat niet zo is zie ik 1,2,3 geen andere mogelijkheid dat mijn warmte uit te drukken, zonder dat ik de familie in deze verdrietige dagen verwar met een hand of advertentie van een onbekende.

 4. Philippe schrijft:
  ‘@Ria Bongers, het is hier niet ongepaster dan een condoleance advertentie in de (openbare) krant.’

  Ik weet niet wat je hier mee wilt zeggen maar je hebt wel gelijk. Condoleances in de krant zijn meestal ook alleen bedoeld om de lezer te laten zien hoe sociaal voelend ik ben met mijn advertentie. Het is toch van de gekke om als bedrijf te schrijven dat je ontzettend bedroefd bent omdat de zoon van de neef van de vader van de oom van de buurman van een medewerker is overleden?

  Soms denk ik dat condoleances in de krant goedkoper zijn dan reguliere advertenties.

 5. Beste Yolanda , Eric en familie,
  Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst !

  Frans

 6. Erik , jolanda en familie heel veel sterkte in deze moeilijke zware tijd
  Groeten familie P van der Helm

 7. Beste famile Wedervoort vanuit nederland ons welgemeend medeleven met het grote verlis dat u moet ondergaan.Veel sterkte toegewenst. Cees en Hennie

 8. @Ria Bongers, het is hier niet ongepaster dan een condoleance advertentie in de (openbare) krant.

 9. Ik vind het ongepast om hier condolkeances uit te spreken, op een openbaar forum. Pak dan de telefoon en bel de bedroefde famiilie.

  En iedereen reageert hier onder eigen naam, want men wil toch vooral laten zien hoe sociaal men is. Dezelfde mensen schrijven vervolgens op hetzelfde forum onder een verzonnen naam als ze kritiek spuien op de regering en het parlement.

 10. Beste Yolanda , Eric en familie,
  Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst !
  Max, R.I.P.
  Anthony Mariela en Gwendolyn

 11. Jurgen, waar zou de familie dan blijven zoeken?

 12. R.I.P. Max Wedervoort…

  Heel veel sterkte en warmte voor de familie in deze verdrietige dagen.

 13. Wat er gebeurd is, is een nachtmerrie voor de familie en vele anderen, heel veel sterkte in deze barre tijd. Gestorven in het harnas.

  Maar ik ben blij dat hij gevonden is zodat er waardig afscheid genomen kan worden. Zodat de familie in de toekomst door kan gaan met datgene waar hun hart ligt zonder te blijven zoeken.

 14. Erg triest, hopelijk is het een troost voor de nabestaanden dat in ieder geval het lichaam van het slachtoffer gevonden is, want met die onzekerheid leven is een loden last.

 15. Het team van RonRon Watersports wenst heel de Familie sterkte met het verlies van een zoon en vader en echtgenoot en vriend.

  Heel veel sterkte !!!!!

 16. Heel veel sterkte voor de nabestaanden!
  R.I.P.

 17. Wat verschrikkelijk! Zo een jongeman. Ik ken hem en ook zijn familie niet, maar wat erg. Ik hoop dat er snel duidelijkheid is van wat de oorzaak is. Hij dook op een gegeven moment we’ll alleen en dat doen duikers volgens mj niet. Er is altijd een buddy bij. Sterkte aan de familie.

 18. Had het vorige week nog over duikschool Wederfoort…..verschrikkelijk.
  R.I.P. beste Max.

  En heel veel sterkte voor de familie.