• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens de weersverwachting voor Bonaire en Curaçao neemt vanavond deining toe, met daardoor ruwe zee aan de kust. Het is overwegend half bewolkt met af en toe een plaatselijke bui. Temperaturen liggen tussen de 25 en de 31 graden. Dat meldt de Meteorologische Dienst.

De wind komt uit richtingen tussen oost en noordoost en is matig; windkracht 3 tot 4 (13 tot 30 kilometer per uur, 7 tot 16 knopen). Uitschieters zijn mogelijk vrij krachtig met windkracht 5 (31 tot 39 kilometer per uur, 17 tot 21 knopen).

Buien
Ook in de komende 24 uur trekt van tijd tot tijd meer bewolking over onze regio met plaatselijk enkele buien tot gevolg. De meeste buien zijn van lichte tot matige intensiteit. Op sommige plaatsen kan het gedurende korte tijd iets harder regenen.

Ruwe zee
In de loop van vanavond of de komende nacht zal, door een toenemende significante noordoostelijke deining, wordt de zee aan voornamelijk onze noord- en oostkusten ruw, met mogelijke golfhoogtes tot ongeveer drie meter. Ook elders kan de zee tijdelijk ruw worden.

Waarschuwing
Eigenaars van kleine vaartuigen en strandfaciliteiten en ook zwemmers wordt daarom aangeraden hiermee rekening te houden, aangezien deze golven plaatselijk enige gevaar of schade kunnen veroorzaken. De Meteorologische Dienst verwacht dat er vandaag een bericht verschijnt met daarin een extra waarschuwing voor extreme omstandigheden op zee.

www.versgeperst.com