• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

zwembadCURAÇAO – Het Bennie Leito Zwembad heeft zijn zwembaden weer laten vollopen. Na overleg is besloten dat het zwembad weer wordt aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Ongeveer 500 kinderen krijgen sinds maandag zwemles op hun oude stekje.

Het zwembad was weken gesloten wegens hoge schulden bij Aqualectra. Een badmeester van het Bennie Leito zwembad vertelt: “Terwijl het zwembad gesloten was, konden de kinderen terecht bij grotere zwembaden in de omgeving. Voor de werknemers van het zwembad werd tijdelijk ander werk geregeld.”

Succesvolle opening
De opening van het zwembad verliep succesvol volgens de badmeester van het zwembad. “Vandaag kregen we veel positieve reacties. Iedereen is blij dat het zwembad weer open is. De helft van de oude klanten is nu al terug, dus we verwachten dat de rest ook gewoon weer terugkomt.”

Nieuwe rekeningen
Fundashon Fasilidatnan Deportivo Korsou (FFDK) is verantwoordelijk voor het zwembad en dus ook de schulden. Afgelopen vrijdag vond een vergadering plaats tussen de overheid, Aqualectra en FFDK. Het FFDK heeft daarin beloofd om vanaf nu de rekeningen van het zwembad te betalen aan Aqualectra.

Toekomst
FFDK en de overheid gaan binnen drie maanden een plan maken om nieuwe schulden te voorkomen. Hiervoor moeten zij voldoen aan de eisen van de overheid zodat ze subsidie ontvangen om de rekeningen van Aqualectra te kunnen betalen. Eén van de eisen is het op tijd aanleveren van juiste informatie.

www.versgeperst.com