• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vwo-5 leerlingen van CSG Dingstede in Nederland waren deze week op Curaçao in het kader van hun uitwisselingproject met het Maria Immaculata Lyceum. De leerlingen, met een Natuur en Gezondheid/Natuur en Techniek profiel, genoten van leerzame excursies en elkaar.

De Nederlandse leerlingen zijn hier onder leiding docent scheikunde Arjan Linthorst, ook bekend als bestuurslid van stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). Linthorst werkte van 2005 tot en met 2008 als docent op het Maria Immaculata Lyceum en toenmalige Peter Stuyvesant College.

Excursies
De jongeren trokken op met de lokale Vwo-5 leerlingen en gingen op verschillende excursies. “De leerlingen hebben de koraalriffen en mangrovenbossen bestudeerd, de haven van Curaçao leren kennen en kennis opgedaan van de Curacaose maatschappij”, licht Linthorst toe. “En ze hebben elkaar leren kennen.” In het najaar is het namelijk de beurt aan de Curaçaose leerlingen om dan als Vwo 6-leerlingen Nederland te bezoeken. Hun bezoek staat dan in het teken van loopbaanoriëntatie gericht op natuurwetenschappen.

Maatschappelijke verbanden
Het Comité Koninkrijksrelaties en Europees platform hebben het uitwisselingsproject mogelijk gemaakt. Het Comité wil met dit soort projecten de maatschappelijke verbanden tussen Nederland, Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba versterken. “Dit specifieke uitwisselingsproject is ook gericht op het stimuleren van leerlingen om te kiezen voor bèta-vakken, waar natuurlijk een tekort aan is”, aldus Linthorst. Gisteren werd het bezoek afgesloten met een barbecue, zang en dans op de Caracasbaai. Vandaag vliegen de leerlingen weer terug naar NederlandLeerlingen van CSG Dingstede Foto: Arjan Linthorst

www.versgeperst.com