• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Personeel van alle krijgsmachtdelen, de Kustwacht Caribisch Gebied, Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en lokaal burgerpersoneel hebben vandaag Koninginnedag gevierd. De traditionele viering, die tevens de laatste is, vond plaats bij Marinebasis Parera.

 
De ceremonie is ook bijgewoond door waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, demissionair premier Daniel Hodge en oud ministers en hoogwaardigheidsbekleders.

Viering
“Hare Majesteit is afgelopen januari 75 jaar geworden, maar op 30 april vieren wij haar verjaardag pas officieel”, sprak de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied (C-ZMCARIB), brigade-generaal der mariners Dick Swijgman, de 200 genodigden toe. “Dit is dan ook de laatste keer dat we de verjaardag van onze vorstin op 30 april vieren, omdat Koningin Beatrix op die dag afstand doet van de troon en haar zoon die dag gekroond wordt tot Koning Willem Alexander”.

Onderscheiding
Gedurende de ceremonie is een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan adjudant der mariniers Ton Broers voor zijn verdiensten op Defensie en andere gebieden. Matroos 1 Bente Bakker kreeg daarnaast een gevechtsinsigne uitgereikt voor de strijd tegen piraterij bij Somalië.


Waarnemend gouverneur Van der Pluijm-Vrede en generaal Swijgman inspecteren de gewapende wacht

Foto’s: Peter Bijpost

2 reacties op “Viering koninginnedag bij Marinebasis Parera”

 1. @Edwin de Vries

  Hoezo lachen de criminelen weer het hardst? Criminaliteit is een taak van de politie. Het leger behoort zich hooguit met grensbewakende activiteiten bezig te houden. En dacht je werkelijk dat alle manschappen bij deze vieringen aanwezig zouden zijn en dat Venezuelaanse en Russische vliegtuigen dan zomaar het Nederlandse luchtruim zouden kunnen binnenvliegen? Echt niet!

 2. Daar is dus weer flink wat gemeenschapsgeld over de balk gegooid, om nog niet te spreken van de uren van het personeel die in plaats van te werken de polonaise hebben gelopen.

  En de criminelen lachen het hardst, want tijdens die polonaise kunnen zij ongestoord hun gang gaan.