• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag een anonieme brief over  ‘oplichterspraktijken’ bij reisbureau Travel & Co.

 
Eind maart is de familie B. opgelicht door het Curaçaose reisbureau Travel & Co, het tegenwoordige Go Travel Curaçao (gelegen aan het Johan van Walbeeckplein 12 te Willemstad). Na flink te hebben gespaard om van de zomer hun familieleden op te zoeken in Nederland, kan hun lang geplande reis niet doorgaan.

Reisbureau Travel & Co heeft het aanbetaalde bedrag van bijna 11.000,00 Naf nooit overgeboekt aan de luchtvaartmaatschappij. Hierdoor kan de reservering bij de luchtvaartmaatschappij geen definitieve boeking worden en kan de familie niet op reis. De familie is het hele aanbetaalde bedrag kwijt.

Na aangifte bij de politie is gebleken dat er nog veel meer klanten van Travel & Co zijn opgelicht. Saillant detail is dat de meeste van die klanten nog in de veronderstelling zijn dat hun geplande reis doorgaat; het reisbureau heeft de gedupeerden niet op de hoogte gebracht. De politie adviseert alle benadeelden aangifte te doen.

De eigenaresse van het reisbureau schijnt het door de reizigers aanbetaalde bedrag voor privé doeleinden te hebben gebruikt. Zeker is dat reizigers het geld hebben overgemaakt op de rekening van Travel & Co, maar dat dit bedrag nooit door Travel & Co is betaald aan de juiste vliegmaatschappij .

Het reisbureau heeft inmiddels een doorstart gemaakt onder de naam Go Travel Curaçao. Hoewel het kantoor een nieuw laagje verf krijgt en op vrolijke toon nieuwe reizen worden aangeboden, is de lei verre van schoon. De ex-werknemers van Travel & Co, de huidige werknemers van Go Travel Curaçao, en de aandeelhouders hebben op geen enkele manier geprobeerd de schade van hun vroegere klanten te herstellen. Hoewel de aandeelhouders eind maart aangaven ‘alles te doen om de tickets terug te geven’, heeft geen van hen ooit contact opgenomen met de gedupeerden, laat staan een poging ondernomen om de geleden schade te herstellen of tenminste tegemoet te komen in de schade. Hoewel de eigenaar heeft aangegeven haar naam te willen zuiveren door alsnog de tickets te betalen, is ook hier niets van gekomen.

De slogan ‘Travel & Co is more than just a travel agency’ krijgt met deze zaak een rare bijsmaak.

19 reacties op “Ingezonden: opgelicht”

 1. Juridisch is hier zeker wat aan te doen. Het gerommel met bv-tjes houdt wel op, als je via de rechter de eigenaar / directeur persoonlijk aansprakelijk kan stellen voor de geleden schade.
  Dat is dus geen nieuw verfje maar een fikse financiele aderlating voor nalatige bestuurders.

 2. “Ik hoop dat de media en mensen die zeggen geld van van espelo moeten krijgen. wederhoor toepassen; ik ben ook gedupeerd.”
  VAN ESPELO DISTANCIEERT ZICH MET KLEM VAN TRAVEL & CO.

  WILLEMSTAD – Het reisbureau Travel & Co is in opspraak geraakt. Reizigers zouden geld betaald hebben voor nooit ontvangen tickets. Abusievelijk circuleert ook de naam van – van Espelo in deze affaire. Van Espelo legt uit waarom dit ten onrechte is en dat hij zelf juist tot de gedupeerden behoort.

  Van Espelo werd vorig jaar gevraagd om luxe catering te verzorgen bij de feestelijke opening van reisbureau Travel & Co. Het kersverse bedrijfje zei echter te weinig geld te hebben. Daarom bood het hem in ruil voor de catering een kleine hoeveelheid aandelen aan (11%, zonder stemrecht en verplichting). Van Espelo ging hiermee akkoord en heeft zich verder op geen enkele manier met de bedrijfsvoering van Travel & Co bemoeid. Dus mensen die zeggen dat ik mijn restaurant ben begonnen met geld van Tickets…..sorry, maar zeer onterrecht wat deze mensen zeggen.

  Inmiddels is Travel & Co failliet en laat het volgens de geruchten een spoor van gedupeerden achter.

  Ook Van Espelo is een van die gedupeerden, want hij kan waarschijnlijk voorgoed fluiten naar zijn geld. Nog veel erger vindt hij dat zijn naam ten onrechte geassocieerd zou kunnen worden met eventuele onfrisse praktijken bij het reisbureautje. “Dat zou echt vreselijk zijn”, aldus Van Espelo. “Ik heb niets met Travel & Co te maken, behalve dat ze me ooit betaald hebben met een pakketje aandelen dat nu compleet waardeloos is.”

  Hij voegt eraan toe: Mijn situatie is te vergelijken met iemand die bij de KLM wat aandeeltjes gekocht heeft, die kan ook niet aansprakelijk gehouden worden voor de staat van de vliegtuigmotoren.”

  Van Espelo hoopt dat de media zijn naam buiten de affaire Travel & Co willen houden. “Dat zou ik heel oneerlijk en onnodig beschadigend vinden. In ieder geval hoop ik dat de media hun verantwoordelijkheid nemen om wederhoor toe te passen en mij even te bellen voordat ze mij in dit verband noemen.”

  Hoewel hij niet inhoudelijk op de hoogte is van de veronderstelde malversaties bij het reisbureau, kan de pers of mensen die iets meer willen weten, mij altijd bereiken op tel. 564-1258.
  Inmideels hebben de kranten onderzoeken gehouden en kwamen met bewijs dat Van Espelo geen schuld heeft bij wie dan ook en ook veel geld kwijt is.
  zie amigo van vorige week

 3. R.V. Blok, op 28-04-2013 om 14:13 schreef:

  Dank voor je bericht Philippe. Ik weet dat Pamela de eerste aansprakelijke is in deze zaak….

  Helaas, Pamela is niet de eerste aansprakelijke, maar de BV.
  Pamela is waarschijnlijk wel in tweede instantie aansprakelijk (bestuurdersaansprakelijkheid. Google die maar.

 4. R.V. Blok, bijzonder vervelend wat u overkomen is, ik begrijp uw ergernis ten volle en zou in uw positie zeker wraak willen nemen op de eigenaren.

  Ik stel voor dat we zowel de oude als de nieuwe eigenaren boycotten, en ze ook in de media en social media aanpakken.

  Ook ik heb enkele malen geld verloren door zaken te doen met Curacaoenaars maar heb er wel van geleerd. Daarom doe ik alleen nog zaken met gerenommeerde bedrijven en eis ik boter bij xe vis, dus geen grote bedragen meer vooruitbetalen.

  Overigens heeft de Curacaoenaar het zelf ook door, want ik ken er velen die aan Nederlanders nog wel op rekening verkopen en aan Curacaoenaars niet meer. Dat zegt toch wel genoeg.

 5. Dank voor je bericht Philippe. Ik weet dat Pamela de eerste aansprakelijke is in deze zaak. Het is helaas zo dat zij waarschijnlijk wel de spreekwoordelijke kale kip is. Daarnaast stoort het mij vooral zo dat op het moment dat deze beerput open gaat er niemand zorg draagt, informatie geeft, of de gedupeerden een beetje fatsoenlijk te woord staat.

 6. @R.V. Blok, Pamela is aanspreekbaar want die stond bij Chamber of Commerce als enige bevoegde. Aandeelhouders zijn alleen te pakken als het aandelen kapitaal niet is volgestort. Het aandelenkapitaal van de BV was Naf 200,00 (jawel) dus dat zal wel gestort zijn..

 7. Voel mij geroepen om toch te reageren op bovenstaande reacties. Allereerst is ondergetekende een van de gedupeerden en ook de ‘anonieme’ inzender van het bericht. Ik hecht geen enkele waarde aan mijn anonimiteit in deze zaak, sterker nog iedereen mag weten dat ik degene ben die dit stuk heeft ingezonden. Echter is het kennelijk de policy van Versgeperst.com om namen af te korten. Het ingezonden stuk bevatte nog een aantal namen maar deze zijn er ook uit gelaten.

  Dus Florence, hiermee maak ik mijzelf ‘kenbaar’. Daarbij vraag je ook om feiten? Welke info heb je nodig als ik zeg dat ik al mijn geld kwijt ben geraakt en daar niets voor heb terug gekregen, geen tickets, niets. De feiten zullen boven water komen maar daarmee heb ik mijn geld niet terug.

  De huidige aandeelhouders de heren A. De Windt en R. van Espelo gaan door met Go Travel Curacao en hun andere bedrijven en doen alsof hun neus bloedt. Het pandje is weer geverft, een nieuw logo ontworpen en er is een prijsje uitgereikt aan de 50e ‘like’ op Facebook, hoera! En hier wringt de schoen! Het is (juridisch) niet te verkopen dat dit een nieuw bedrijf is. Gewoon doorgaan maar de troep die er is veroorzaakt niet opruimt.

  Over juridische aansprakelijkheid van aandeelhouders kan ik (nog) weinig zeggen omdat ik geen jurist ben maar enige moeite om tot een oplossing te komen hebben zij nooit gedaan, geen telefoontje, geen brief, helemaal niets. Heb dan toch minstens het fatsoen om een briefje te sturen namens Travel & Co of op z’n minst eens te bellen. Maar nee, aandeelhouders hoor je alleen als er winst wordt gemaakt maar fatsoenlijk omgaan met een verlies, ho maar.

 8. Go Travel staat niet bij de Chamber of Commerce.
  Managing Director
  Pamela Monika Reule
  was de baas van Travel & co.

 9. @ S. Hamberger. Ls, bedankt voor uw bijdrage als eigenaar van het reisbureau.

  Heb je nu echt niet door, dat Ls het slapste verweer ooit schrijft en om de feiten heen draait zoals Verhallen die meldt? Het enige wat jou te doen staan is met bewijzen ontkennen en dat je je klanten binnen 14 dagen hun eigen geld terugbetaalt. Dat is alles en anders ben je gewoon een oplichter. Zo simpel is dat.

 10. Ayla zegt: gewoon de luchtvaarmaatschappij aanschrijven en tickets opvragen, een reis bureau treedt immers op als agent van die maatschappijen, en anders zitten ze echt niet te wachten op de negatieve publiciteit. Hopelijk komen daar een aantal tickets uit en kunnen jullie toch nog op reis!

 11. Ls, bedankt voor uw bijdrage als eigenaar van het reisbureau.

 12. @ls, uiteindelijk is het feit dat er geld is betaald voor tickets te betalen. Wat is er met dit geld gebeurd? maarja ik boek gewoon tickets online. veel makkelijker!

  Vage bedrijfjes hebben we hier wel veel. Ook in de verzekeringswereld heb je nu allemaal verzekeringsbedrijfjes die zgn verzekeringen afsluiten maar bij een ongeluk ineens onderdeel zijn van een ander bedrijf en dan wordt je doorgewezen naar een lege BV…

 13. Niets is wat het lijkt, je kan dan wel zeggen dat de baas er met het geld vandoor is gegaan? Wat is jou en vooral hun bewijs daarvan, is dat er? Er wordt geleeft met een tunnelvizie en er word niet geluistert naar de andere kant. Er klopt zoveel niet, daar is de eigenarese niks bij, ik zou als ik jou was nog maar even beter gaan kijken wat er allemaal aan de hand is voordat je zulke conclusies trekt.

 14. Net twee weken geleden weer geopend, top marketing!

  Doe maar vast deuren sluiten.

 15. Ben ook gedupeerde van reisbureau
  Tja als je alleen zakelijk aanspraak kan maken heb je geen poot om op te staan.
  De baas is er met de poen vandoor gegaan en heeft haar ontslag ingediend.
  Prive is er niets te halen en zakelijk nog minder,wat moet je dan?
  De andere aandeelhouders gaan door met andere zaken en of BV / NV”s of mexicaans restaurant / nieuw reisburo.
  Maar alleen kan het personeel er niets aan doen,want dat word gestuurd .
  Dus de gene met de knaken moeten we kraken. Als iedereen nou eens zijn mening geeft en verteld wie hoe en wat, dan kunnen we wat.
  Oproep aan alle gedupeerde schrijf iets of laat iets horen.!!
  En de ouwe eigenaresse speelt achterlijke op het eiland en weet zogenaamd van niets. Als je haar ziet weet je al dat er iets niet klopt . maar helaas is het dan al te laat.(drank maakt meer kapot dan je lief is!!!!!)

 16. Ben wel benieuwd naar een reactie van Maureen en Cindy. Ik vond het al vreemd dat Travel & Co nergens meer te bekennen was. Dit was dus de reden waarom het niet meer bestaat.

  Mocht bovenstaande waar zijn: hoop ik dat de dames goed aangepakt worden!
  Ben in iedergeval opgelucht dat ik mijn Arke Fly tickets niet gekocht heb bij Travel & Co

 17. De reisbureaus schieten als paddestoelen uit de grond.
  Maar een toezicht houdende instantie bestaat niet.
  Toezicht en controle.
  Dat ontbreekt op het eiland in alle sectoren
  Iedereen kan naar hartelust aanrommelen

 18. Heel apart dat de zgn. afzender zich niet kenbaar wenst te maken, en belangrijker nog, waar blijven de feiten?

 19. Nou, dat is een flinke aanklacht. Laat de reacties van het reisbureau, hun werknemers en hun klanten maar komen.

  Duidelijk een reisbureau waar je als klant niet moet zijn. Maar sluit niet uit dat het een witwasbedrijfje is, die vinden het alleen maar lastig als er klanten binnenkomen.

  Tijd voor een justitieel onderzoek!