• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Joe Alcalá, inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid, ziet er geen heil in het contract van Inspecteur Gezondheidszorg Jan Huurman te verlengen. Huurman vertrekt 3 mei van het eiland, maar niet iedereen is hier gerust op. Susanne van Eps is daarom een petitie gestart om Huurman te laten blijven.

“Het volk van Curacao en alle patiënten in het bijzonder maken ons ernstige zorgen over de continuïteit van het toezicht op de gezondheidszorg op Curacao!”, zo staat bij de beschrijving van de petitie. “Het kan niet zo zijn dat anno 2013 een klein groepje specialisten hun gang kunnen gaan zonder dat er toezicht is op hun medische praktijk en zorg! Laten we nu met z’n allen de politiek op Curaçao ervan laten doordringen dat het echt zo niet meer kan!”

Lokaal
Begin deze maand werd bekend dat de Inspectie Gezondheidszorg het contract van Huurman niet heeft verlengd. Alcalá gaf als reden aan dat het tijd is om iemand lokaal te zoeken. Volgens de inspecteur-generaal zijn er al meerdere sollicitaties binnengekomen.

45 reacties op “Petitie voor Inspecteur Gezondheidszorg Huurman”

 1. Goede voeding en meer beweging voorkomt maagverkleining en de gang naar vaatchirurgen etc.

 2. @To Ben & Joe, een betere alternatief is, goede informatie over de voeding.
  Goede voeding en meer beweging voorkomt maagverkleining, de gang naar vaatchirugen etc.

  Sommige mensen hebben financiele belangen bij ziekten. Stel je voor dat er niet meer te verdienen valt in de ”geneeskunde.” De tijd zal het leren. Ook in de geneeskunde is men nu bezig met hervormingen. Voorkomen is beter dan genezen en het bespaart ons heel veel GELD.
  Nieuwe tijden nieuwe denkwijze.

 3. Peter S inmiddels het symbool van de in het AD aangekondige aanval van de VMSC?

 4. Update: 1248 digitale + 146 papiere = 1394 handtekeningen in 5 dagen 🙂 !!

  http://www.petities24.com/signatures/inspecteur_huurman_moet_blijven/

 5. @ Peter S. Heb je een betonnen plaat voor je kop? Het blijft merkwaardig, dat iemand alles beter weet over een persoon dan de persoon zelf. Het hoe en wat interesseert ons geen bal en al helemaal niet wat jouw mening is, als iemand zo’n petitie maar start. Het conflict of interest is alleen belangrijk wat en dat die van het hele volk is. Individu Suzanne of jij tellen niet mee. Begrijp dat nou eens.

 6. Sorry, moet zijn: ONS kamp natuurlijk. Laten we vooral samen proberen sterk te staan in deze barre tijden Ben & Joe! Anders wordt straks Huurman nog Minister van Gezondheid omdat hij overhoopt beter functioneert dan jij de afgelopen 30 jaar. En vooral ook populairder blijkt.

  Yours cruely,
  Vereniging Medische Sukkels Curacao (VSMC)

  PS: ongevraagd adviesje wederom: nu de brandbrief NIET misplaatst blijkt en Huurman inmiddels een personificatie is geworden van een Inspecteur die het vertrouwen geniet van het volk: alles strak blijven negeren he?! We houden je aan je woord. Recht houden die rug, ook al kost het straks jullie kop.

 7. Hej Ben & Joe,

  Toch nog eentje voor ons kamp gevonden!

  Het is @Peter S. Die copy-paste al stoer hetzelfde bericht op enkele andere pagina’s (ook al werd er toen al de vloer met hem aangeveegd). Hardnekkig doorzettingsvermogen, herkenbaar Ben & Joe. Die kunnen we niet laten ontglippen!

  Zullen we Petertje vragen of hij betere argumenten kan bedenken? Of sturen we hem een ere-lidmaatschap bij een lokale masochistenclub? Of maken we hem aspirant-lid van de VMCS, die zich op zich doorgaans ook graag bedient van dit soort drogredenen? We hebben nog een vacature voor Zwartmaker. Graag jullie welgewaardeerd advies,

  Namens je trouwste fans,
  Yours very truly,
  Vereninging Medische Sukkels Curacao (VMCS)

 8. Susanne van Eps, de vrouw van vaatchirurg Randolph van Eps schrijft: Het zou conflict of interests zijn indien wij inderdaad terug willen komen naar Curacao, maar helaas dat is absoluut niet het geval, sorry!

  He Susanne, niet liegen, dat is niet netjes.: Je man, Randolph van Es doet vaatchirurgie op Curacao, schrijft huisartsen aan om meer patienten te krijgen, en vult lekker zijn eigen zakken.
  Dus ja, dat is wat ik noem ‘serious conflict of interest’. Curacao heeft behoefte aan een goede inspecteur, maar jouw redenen om Huurman te houden berusten op eigen financiele interesse.

  Eeerlijk duurt het langst

 9. De 1000 is gepasseerd 🙂 !!
  En dat binnen 3 dagen!!

 10. Luitjes, even een tussenstand
  petitie vanaf 26 april 15.43 volgens http://www.petities24.com/a/50063:

  1) 982 digitale handtekeningen
  2) 70 papieren hantekeningen

  Na 2,5 dag is de 1000 ruim gepasseerd!!
  Volgens mij moet Whiteman langzaam aan toch erkennen: het volk wil Huurman houden.

 11. @ Peter S. Als je het zo wenst te bekijken hebben medestanders en tegenstanders doorgaans een conflict of interests met dergelijke acties, maar wie heeft het zuiverste geweten daarbij? Het gaat hier om de belangen niet van een paar duizend ondertekenaars of een paar 100 specialisten, maar van een heel volk. De macht van Huurman met zijn sluitingen gaat echt niet zo ver om een vaatchirurg te kunnen afdwingen en is het conflict van interest juist op dit punt minimaal of eigenlijk niets. Het conflict of interests van de VMSC, waarmee niet alle specialisten het eens zijn, is dus het grootst bij het wegsturen van Huurman als we kijken naar wat Huurman uit hun beerput heeft gehaald. Het grootste belang is de gezondheidszorg in het algemeen voor 150.000 inwoners en daarbij vergeleken verdwijnen de belangen van de VMSC, de minister en een vaatchirurg totaal in het niet.

 12. Wie heeft Inspekteur Huurman naar Curacao gehaald?

 13. Peter S, ik heb ook een ‘serious conflict of interests’:

  Ik vind dat Huurman beter werk levert dan Whiteman….

  HUURMAN VOOR MINISTER VAN GEZONDHEID! Waar kan ik tekenen 🙂

 14. @ Peter S: SvE heeft ‘serious conflict of interests’ hahahahahahahaha toevallig deelt ze die met 900 (!!) andere ‘serious conflict of interests’. Lees de 136 (!!) andere ‘serious conflict of interests’ op http://www.petities24.com/signatures/inspecteur_huurman_moet_blijven/

  Peter S: newsflash: tegenwoordig mag je een heuse reden hebben om een petitie te starten. Die van SvE klinkt mij in de oren als een met reden bezorgde, goed geinformeerde burger. Maar noem het verder anyway you want. Ga zo door SvE, have a great en door velen gedeelde ‘serious conflict of interests’ 🙂

 15. Susanne van Eps-Habibe is direkteur van het vasculair (vaat) centrum. De vaatchirurg Randolph van Eps wilde in 2010 graag op curacao werken. Huurman vond vorige week dat Curacao een vaatchirurg nodig heeft.
  Waarom start Susanne van Eps deze petitie?? SvE heeft ‘serious conflict of interests’ zoals ze dat in het goed nederlands noemen. Nee, Susanne ga maar zelf lekker staan zweten in je standje op koninginnedag, of vindt wat andere domme lui die zich voor jouw karretje laten spannen. Ik heb jou allang doorzien; familie helpen en eigen zakken vullen…..

 16. De boodschapper wordt zelden gewaardeerd. Zeker niet binnen die corrupte bende hier.

 17. @Anamu: Dat is nou het mooie van internet; waar u ook bent u kunt altijd ter nagedachtenis van uw overleden broer deze petitie tekenen op www.petities24.com/inspecteur_huurman_moet_blijven

  Alle overige 800 ondertekenaars, MASHA DANKI!!!

 18. 749 digitale handtekeningen (http://www.petities24.com/signatures/inspecteur_huurman_moet_blijven/_)

  + 60 papieren handtekenngen (bij Casa Cesar en Food Festival bij Asiento bij het kaas kraampje van M. Rodrigues Agencies)

  Dat is inmiddels meer dan 800 mensen in 2 dagen.
  Susanne van Eps-Habibe, volgens mij gaat Huurman blijven 🙂

 19. Gelezen? Whiteman heeft indirect gereageerd! https://www.versgeperst.com/nieuws/210177/whiteman-vindt-brandbrief-misplaatst.html

  Deze verlichte despoot stelt zich boven roep vanuit de de bevolking en vindt de inmiddels 700 maar “een paar bezorgde burgers”. Oostindisch doof en blind gaat hij door met de sollicitatieprocedures…… over Statendictator Asjes-gedrag gesproken…..

 20. Waarom plegen deze specialisten fraude? Verdienen ze niet genoeg? De meeste specialisten die ik ken leven in weelde. Allemaal geen probleem (ben er absoluut niet jaloers op), maar men mag niet zomaar gemeenschaps centjes stelen! Het is te belachelijk voor woorden dat de gewone man weer hogere verzekeringspremies kan gaan betalen omdat een aantal Goden vinden dat zij het recht hebben (nog) meer centjes van patienten/verzekeringsmaatschappijen/SVB te stelen. Ik kan iedereen verzekeren dat deze fraude om MILJOENEN ANG. gaat. UITZOEKEN deze hap en de specialisten bij het Openbaar Ministerie aangeven zodat zij net zoals andere (betrapte) dieven in de gevangenis over hun misdaad kunnen nadenken en een plan verzinnen hoe ze al het geld inclusief boetes en schade terug gaan betalen!

  En nu gaan we de petitie tekenen!

 21. @ Valerie.

  De vereniging behartigd de belangen niet tegen beter weten in. De grootste boef is de voormalig voorzitter. En welbekend bij Ben en Joe.

  En ze blijven elkaar maar de hand boven het hoofd houden hier.

 22. het is gelukkig niet allemaal zo slecht! Een goed uitzondering zijn de urologen die zich vrijwillige heeft laten inspecteren, met goed gevolg! (zie elders op vergeperst.com)
  Zo moet het! En als meer specialisten in aanmerking willen komen voor patienten uit Caribisch Nederland zullen zij toch een inspectie vanuit Nederland moeten doorstaan.

  Slaat men met de aanstelling van dhr Huurman dan niet 2 vliegen in 1 klap?

  Helaas werkt de VMSC niet mee, in plaats van zich op te stellen als bewakers van kwaliteit en integriteit, verdedigen zij fraude, onkundig en onzorgvuldig medisch handelen.
  Het niet meewerken met de inspectie is een misdrijf net zoals de inspecteur ingebreke zou zijn als hij fraude bevindingen niet zou melden aan het OM.
  Als de VMSC zich niet uitdrukkelijk distantieert van deze handelswijze moet zij oppassen om niet als misdadidge organisatie te worden aangemerkt.
  En dan is de tijd gekomen voor een integere specialisten organisatie die kwaliteit en integriteit hoog in het vaandel heeft.
  Het zou toch beter zijn indien volksgezondheid een koninkrijkstaak zou zijn.
  Heer Wiels heb het lef om in te grijpen, met dit soort “Nos Por Mes” is niemand op Curacao gebaat en de normale werkende inwoner van Curacao al helemaal niet!. Want heeft niet de keus om zich in de USA of in Nederland te laten behandelen en is noodgedwongen veroordeelt tot deze zelfzuchtige, hebberige en inhalige groep specialisten.

 23. het zou goed zijn als het volk zich nu eindelijk bewust wordt van deze gang van froudezaken, of zijn onze monden en stemmen groter en luider dan onze besef/ begrip ?? mensen ga tekenen en laat alle artzen merken dat dit soort praktijken niet mag niet kan .zo zou die vernederingen dat jullie elkekeer moeten ondergaan door lange wachttijden,vroeg opstaan om dan uren wachten,en plotz, afspraaktermijnen afzeggen terwijl je een arts dringend nodig had is hij weer op reis, en jullie maar wachten tot hij weer in den lande terug is . Wordt Wakker en doe nu iets eraan jammer dat ik niet tekenen kan .Of is er een mogelijkheid om vanuit het buitenland ook een handtekening op Uw Site te brengen ?’ Ik heb ook een broer verloren ,die doodziek was maar de bedrijfarts vond dat hij simuleerde dus hij moest gaan werken en 2 jaar geleden hebben we hem begraven op heel jonge leeftijd.die vrouw was ook zeer meedogenloos met hem omgegaan.Haar belang was dat het bedrijf voortleeft elke dag roet op het eiland uitlaat, benzine snel vervliegt en werknemer zich niet moeten aanstellen .Een petitie aan Mevrouw van Eps bijdeze.

 24. @Susanne van Eps-Habibe: 500 handtekeningen in 1 dag online op Curacao is uitzonderlijk, van harte gefeliciteerd met dit unicum en ga vooral zo door!

 25. De VMSC vertegenwoordigt niet eens alle specialisten in deze zaak.

 26. Ik hoop dat het lukt Susanne ik steun je actie.

 27. @To Ben & Joe, dit briefje is een toonbeeld van insinuaties en onzorgvuldigheden, waarmee de heer Huurman geen stap verder komt. De zogenaamde afzender, de Vereniging Medische Sukkels Curaçao (VMSC) getuigt van kinderlijkheid.

  De de Huurman hoort te blijven op grond van zijn kwalificaties en onafhankelijkheid. De vereniging van medisch specialisten daarentegen hebben blijk gegeven van een in zichzelf gekeerde belangenvereniging die er vooral op uit is om haar leden tegen beter weten in, beschermen zoals we dat ook in Nederland zien. Men is niet in staat om met een zuiverend vermogen, helder voor het voetlicht te brengen dat het haar ernst is om misstanden te beperken en te corrigeren.

  Lafhartig noem ik dat.

 28. Zal de roep van de bevolking sterker blijken dat de toorn van de medisch specialisten? Volgens het AD zet het VMSC vanaf vandaag de aanval in……………….

  Zal vast een bloederige strijd worden………………………………………

 29. @Nardy: voor interview bij Dolfijn FM zaten we op 450 en nu na interview eerste 500 handtekeningen bereikt !!! Vanaf maandag mogelijkheid om ook petitie bij Casa Cesar te ondertekenen; Winston Churchillweg 25!

 30. Susanne van Eps-Habibe, dank voor dit goede initiatief. Huurman moet zeker blijven. Hou je ook petities in de supermarkten? Want er gaan veel mensen tekenen.

 31. @ Susanne van Eps-Habibe, je had gister bijna binnen een uur meer dan 200 handtekeningen verzameld, super! Zeker de bario’s in en naar de supermarkten, alleen zo verzamel je die duizenden handtekeningen. Kun je ons de huidige stand na 1 dag laten weten?

 32. Geachte heren Joe Alcalá en Ben Whiteman,

  Zoals u inmiddels van ons hebt begrepen, blijkt de onlangs door u ingehuurde gezondheidheids-inspecteur Huurman naar onze standaarden te kritisch, efficiënt en succesvol.

  Zoals eerder gesteld vinden wij een dergelijke insteek naar Nederlandse standaarden prima. Maar niet hier. Op Curacao ligt alles een beetje anders: ‘gevoeliger’. Een daadkrachtige capabele onafhankelijke gezondheids-inspecteur na een lange periode zonder enige controle, is een beetje als een Walvis in een Arawakkast. Vermoedelijk ook niet wat u beiden voor ogen had.

  En ook wij, de VSMC, hadden verwacht dat de persoon in kwestie zich geruisloos zou aanpassen aan de ‘Curacaose Cultuur’ (horen, zien en zwijgen). Bepaald niet dus. En nu dreigt onze ‘goede’ naam te worden aangetast. Ons cultureel erfgoed is belangrijker dan controle. Bovendien, als de vereniging beledigd raakt, berg u dan maar. Herinnert u zich de vergaderingen niet? Nog hogere salarissen, dreigen met hoge juridische (smaad)kosten en nog veel meer dubieuze declaraties. Zoals u beide ongetwijfeld inmiddels weet.

  Beste Ben en Joe, derhalve adviseren we u uiteraard -wederom geheel vrijblijvend en (dit keer) gratis- Huurmans’ contract NIET te verlengen. Dat operatiemes snijdt bovendien aan twee kanten: ook u bent erbij gebaat de VSMC alsmede uw politieke collegae tevreden te houden. Onze lobby is groot, net als onze belangen. Al deze druk zal u -en uw families-, toch niet zijn ontgaan gemerkt de afgelopen maand?

  Per slot van rekening moet u, in tegenstelling tot de heer Huurman, na uw politieke carrières, nog langer met ons verder. Hetgeen onmogelijk zal blijken als u niet in staat blijkt Huurman 3 mei bepakt en bezakt en met stille trom en een enkeltje via Hato per luchtbus ons Dushi Korsow verlaat. Zoals we al eeuwen plachten doen met Klokkenluiders.

  Tot slot adviseren we u -na dit debacle- dan ook de gezondheidszorg te laten voor wat hij was voor de malaise van de Huurman-uitbraak: slecht. Denk aan onze naam en de dreigende oplopende kosten voor de gezondheidszorg. En uw belangen. Beide zijn belangrijker dan het zwijgende gepeupel uit de mondi. Daar zorgen wij dan wel weer voor. Zonder lastige vliegen die over onze schouders meekijken. Hygiëne first is ons motto. Althans, dat zouden wij moeten vinden..…

  Hoe dan ook, we houden u nogmaals aan onze ‘afspraak’: U de eer van het BZV-schandaal en als bonus, medische carrières na het zakenkabinet, de VSMC meer zorg en minder controle. Hopende u zo goed mogelijk te hebben geadviseerd naar goede curacaos-politieke gebruiken,

  Hoogachtend,
  Vereniging Medische Sukkels Curacao (VMSC)

 33. Een familielid van mij is vorig jaar overleden door wantoestanden die Huurman juist aan het licht bracht……..

  VMSC kondigt vandaag in het AD “de aanval” aan……

  Zometeen tekent deze bezorgde Yu de petitie van Susanne van Eps-Habibe om de gezondsheidcontroles op Curacao Huurman-scherp te houden………….

 34. Prima initiatief Susanne van Eps-Habibe, ook ik heb zonet getekend.

 35. Wie wordt DE winnaar? Is de roep van de bevolking sterker dat de toorn van de in hun wiek geschoten medisch specialisten?

  Volgens het AD zetten ze (VMSC) vandaag de aanval in……………….
  Het zal vast een bloederige wedstrijd worden………………………………………

 36. Huurman is een HELD, die natúúrlijk (!!) op Curaçao “ten onder” gaat.
  Want TERECHTE opbouwende kritiek is op Curaçao ten strengste verboden! Kwaliteit een vies woord. Net als het woorden verbetering en verandering.
  Vriendjespolitiek en fraude zijn geen vieze woorden.
  Regel nummer een van de wat zwakker begaafden op dit eiland is A L T I J D :
  als je het hier niet bevalt, dan moet je maar weer snel vertrekken ………
  Hoe DOM en niet orgineel mag/kan je zijn???

 37. Joe Alcalá en maffiamaatje Ben Whiteman trekken zich de haren uit hun kop dat ze Huurman hebben aangesteld als inspecteur gezondheidszorg!!

 38. Natuurlijk ziet Joe Alcalá, inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid, er geen heil in het contract van Inspecteur Gezondheidszorg Jan Huurman te verlengen. Hij is TE goed!!

 39. Huurman had beter Koopman geheten………….

 40. Inmiddels meer dan 200 handtekeningen ontvangen! Masha danki!!!
  Maar we zijn er nog niet want laatste keer dat we een petitie hadden georganiseerd in 2010 hadden we meer dan 4000 handtekeningen verzameld; we moeten de bario in om het volk te bereiken…..wie o wie wilt helpen ? Mail mij maar susanne.vaneps@gmail.com!

 41. Benieuwd wanneer de Vereniging Medisch Specialisten Curacao besluiten negatieve reacties te zetten alhier. Ze denken nog altijd boven de wet te staan, en zien Huurman het liefst met een vaartje gaan. Zo voorspelbaar. Dat Whiteman hieraan meewerkt is onbegrijpelijk. Ik denk voor iedereen…..

 42. Mr. Huurman indeed Curacao Healhtcare upside down… and that was really, really necessary. I just voted for him to stay. I have seen nobody working more effectively and independent in Curacao. Havn’t got the slightest why mr. Whiteman decided to let him go, but I agree with Susanne it’s time for the people of Curacao to make him understand how needed and welcome mr. Huurman indeed is. And I know there are a lot of specialist out there who agree. Please stay mr. Huurman, for Curacao.

 43. Gezondheids-inspecteur Huurman heeft zichzelf al zo bewezen, dat het bijna verdacht is dat Whiteman hem laat gaan, zonder voor een vervanger te zorgen. Ik heb getekend, Huurman is inderdaad de beste die we ooit hebben gehad op dit eiland. De man dient aan te blijven. Derhalve heb ik getekend.

 44. Prima aktie van Susanne van Eps, want Huurman was eindelijk iemand die de medische mafia op dit eiland durfde aan te pakken.

  Zijn opvolger zal ongetwijfeld als een marionet bediend worden door die mafia, zoals Stella van Rijn aan een touwtje hangt bij Gerrit Schotte.

 45. Getekend 🙂