• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – De verdachten van de dubbele moord op het Chinese echtpaar Feng hebben lagere straffen gekregen dan er was geëist. De twintigjarige schutter R.B. heeft achttien jaar gekregen, er was 24 jaar geëist. De jongste schutter van zestien jaar, G.M, gaat naar een jeugdinrichting.

Tegen de minderjarige was achttien jaar geëist volgens het strafrecht voor volwassenen. De derde overvaller, de negentienjarige M.B., heeft vijftien jaar gekregen. Tegen hem was achttien jaar geëist. De 25-jarige chauffeur van de groep heeft vijf jaar gekregen, één jaar minder dan de eis. De zaak van de vermeende intellectuele dader H.D. is aangehouden, omdat twee advocaten zijn zaak hadden laten vallen. Zijn zaak is verplaatst naar 23 mei.

Ophef
Het echtpaar werd op 17 september 2012 in het bijzijn van hun dochter (5) doodgeschoten. De dubbele moord zorgde voor veel ophef in de gemeenschap. De Chinese gemeenschap loofde zelfs een beloning van 10.000 gulden uit voor de gouden tip die zou leiden tot de aanhouding van de daders van de moord.

3 reacties op “Straffen in Chinese moordzaak lager dan eis”

 1. Ik had liever gezien dat de straffen opgelegd waren conform de eis, maar deze straffen zijn niettemin nog aanzienlijk.

  Ik bedoel, je kunt drie mensen de dood inrijden (waaronder een klein kind) en je krijgt een voorwaardelijke straf.

  Helaas is het wel zo dat gedetineerden maar een fractie van de aan hen opgelegde straffen hoeven uit te zitten, dus binnen 10 jaar staan al deze gasten weer op straat.

  En daar hebben ze geen Marije Vaders voor nodig.

 2. wegens goetgedrag in voorarrest !!

 3. Triest hoofdstuk weer, met alleen maar verliezers. En waarvoor? Een beetje cash. May they rot in jail.