• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en gedeputeerde van Onderwijs, Silvana Janga-Serfilia, hebben gisteren het startsein gegeven voor de renovatie van de basisschool Kolegio San Bernardo op Bonaire. Dit gebeurde met de onthulling van het bouwbord.

De renovatie van Kolegio San Bernardo is het eerste project dat wordt uitgevoerd sinds het Openbaar Lichaam Bonaire en het ministerie van Onderwijs op 10 oktober 2012 het ‘Onderwijshuisvestingsplan Bonaire 2012-2017’ ondertekenden. De renovatie wordt uitgevoerd onder aansturing van de Rijksgebouwendienst.

Renovatie
De school wordt zeer grondig onder handen genomen: de daken worden volledig vernieuwd, er komen nieuwe ramen en deuren, de toiletten worden gerenoveerd en in aantal uitgebreid. De school wordt bovendien voorzien van nieuwe airco-installaties met verse luchttoevoer en CO2-meters. Daarnaast wordt er nieuwe groenvoorziening aangebracht en wordt de schoolomheining vernieuwd.

Vervanging
De leerlingen worden tijdens de renovaties in vervangende klaslokalen ondergebracht. Tijdens de eerste helft van de renovatie, van maart tot en met de grote vakantie, worden de leerlingen van drie klassen ondergebracht in leegstaande lokalen van de aangrenzende St. James Medical School. Na de grote vakantie kan de eerste groep leerlingen terugkeren naar hun gerenoveerde klaslokalen. Dan volgt de tweede renovatieperiode, die naar verwachting tot eind van dit jaar duurt. Gedurende deze periode worden de leerlingen van de overige vijf klassen ondergebracht in de lokalen van de St. James Medical School en in twee andere, inmiddels gerenoveerde lokalen van Kolegio San Bernardo.

2 reacties op “Renovatie Kolegio San Bernardo van start”

  1. @zorro, correct, ik werk er wekelijks en het gaat maar door

  2. Bonaire boft maar als bijzondere gemeente van Nederland en het zal maar doorgaan met projecten.