• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag een dankwoord van Jeannette Cratz aan koningin Beatrix en enkele betrokkenen.

 
Het Koninkrijk der Nederlanden staat aan de vooravond van grote veranderingen. In een intensief geladen wereldsituatie, doet koningin Beatrix afstand van de troon en stapt de nieuwe monarch koning Willem-Alexander naar voren. Het moment om mijn persoonlijke dank te betuigen aan Hare Majesteit koningin Beatrix, het Statuut van het Koninkrijk en de persoon die bij de kroningsceremonies de drager van het Statuut zal zijn, de heer Jaime Saleh.

Vaak vragen wij ons af hoe de goede uitoefening van een ambt, de correcte invulling van het staatsbestel en de houding van de dragers van onze wetten het persoonlijk leven van een burger beïnvloeden. Als vrouw die gedurende de twintigste eeuw dijken moest doorbreken in een herenwereld, overhandig ik hierbij het bewijs.

Als jonge vrouw, recent teruggekeerd naar Curaçao waar ik de basis moest leggen voor de toekomst, moest ik de keuze bepalen. Letterlijk kiezen of delen tussen betalen en betaald worden met als inzet mijn waardigheid als burger. Achter mij stonden mijn raadslieden van advocatenkantoor Rojer, Saleh en Winkel. Hun houding was doorslaggevend. Nooit vergeet ik de dag dat Jaime Saleh, toen een jonge advocaat, mij mijn waardigheidscode overhandigde. Het woord van de juiste interpretatie, naleving en professionele overdracht van de wet, was bepalend voor mijn leven.

In mijn carrière stond ik constant bloot aan pogingen om gezichtsverlies te veroorzaken. Het was niet gemakkelijk. Het is nog steeds niet gemakkelijk. Mijn grote steun was de koningin en de wijze waarop mijn garanties vervat in het Statuut werden ingevuld. De dag waarop een officieel verzoek aan de Koningin via gouverneur Felipe Tromp van Aruba direct positief werd beantwoord door de Koningin, onderschreef de wijze waarop zij zich gekweten heeft van haar taak als majesteit van ieder onderdaan.

De ‘andere tijden’ die wij in de zestiger jaren bezongen, zijn nu aangebroken. Mijn generatie draagt nu over aan de volgende generatie. Wanneer straks de Koninklijke stoet voortschrijdt naar de troonwisseling, wordt het Statuut gedragen door de heer Jaime Saleh, die door toepassing van de wet en integriteit mijn recht op een toekomst zeker stelde. De koningin, die mijn carrière en persoonlijk welzijn garandeerde, doet afstand van de troon. Mijn dank aan de koningin, het Statuut en de drager van het Statuut, de heer Jaime Saleh.

Mijn beste wensen aan de eigentijdse koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Lang leve koningin Beatrix! Lange leve de toekomstige koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

www.versgeperst.com