• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – F.F.J. (48) was in augustus 2008 met zijn Toyota Hiace-busje betrokken bij een verkeersongeluk ter hoogte van California Supermarket bij Tera Kòrá. Hierbij overleed een twaalfjarige meisje. De zaak is vandaag opnieuw behandeld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het busje naderde uit westelijke richting op de Weg naar Westpunt. De chauffeur reed volgens hem 80 kilometer toen het meisje plotseling de weg overstak. Dat verklaarde hij op de dag van het ongeluk tegenover de politie. Op de zitting verklaart J. nu een ander verhaal, namelijk dat het meisje vlak voor zijn busje de weg opsprong. Volgens het politierapport moet de man minstens 113 kilometer hebben gereden. Er waren geen remsporen en het meisje kwam 50 meter verderop op de grond terecht, waar zij opnieuw door het busje werd overreden.

Geen onbekende
In 1999 werd J. al veroordeeld voor dood door schuld toen hij ook een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de EEG-weg. In 2004 was hij opnieuw betrokken bij een dodelijke aanrijding, ditmaal was het slachtoffer een voetganger die op de Juan Domingoweg overstak. De laatste zaak is niet door het OM vervolgd.

Eerste instantie
J. werd door het in eerste instantie veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden. Daarnaast kreeg hij een werkstraf van 240 uur en ontzegging van de rijbevoegdheid van vijf jaar. J. ging in hoger beroep en het Hof veroordeelde de man tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden, en zes jaar rijontzegging. Hij ging met zijn zaak naar de Hoge Raad in Nederland.

Hoge Raad
De Hoge Raad stuurde de zaak terug voor een nieuwe behandeling door het Hof. Bij de behandeling donderdag werd de zaak weer geheel opnieuw behandeld. Ditmaal eiste de advocaat-generaal een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden, een werkstraf van 240 uur en rijontzegging van zeven jaar. Op 16 mei 2013 om 13.45 uur volgt de uitspraak.

10 reacties op “Dodelijk ongeluk Tera Korá weer door Hof behandeld”

 1. schandelijk dat deze man straks weer gewoon eenbusje mag besturen!!!
  hij zou echt minimaal 1 jaar moeten zitten in bon futuru…
  3 dodelijke ongevallen op zijn naam zegt toch echt wel iets over zijn karkater en zijn rijgedrag.

 2. Strafvermindering wegens de lange tijd, dat een zaak loopt is geen ongebruikelijk fenomeen.

 3. Als je na het veroorzaken van 3 dodelijke ongelukken maar een voorwaardelijk strafje krijgt vraag je erom dat de burgers het recht in eigen hand nemen.

  Hoe moeten de ouders van het omgekomen kind zich wel niet voelen bij het horen van deze flutstraf?

  Deze straf geef je aan iemand die een pastechi gestolen heeft, het is echt van de gekke.

 4. We zijn nu bijna 5 jaar verder en ik vraag me af of de man een voorlopige rij-ontzegging gehad heeft. Zo niet, is het O.M. dan ook niet een beetje laks met het oog op voorgaande gebeurtenissen? Waarom moeten deze zaken zo lang duren? Een moord plegen wordt sneller bestraft maar 3 mensen doodrijden mag wel wat langer duren.
  De familie van de slachtoffers heeft inmiddels levenslang! Hopelijk neemt de rechter nu een juist besluit.

 5. Andere Doodrijders worden ministerpresident..

 6. Derde keer??? Hoe kan je met je zelf leven na het doden van niet een, niet twee, maar DRIE mensen?
  I am in complete and utter shock! Van mij part i.p.v. de bus besturen, mag hij in vervolg de bus nemen! En hopen dat hij zelf niet overreden wordt.
  Schandalig!

 7. deze man had na de 2e dodelijke aanrijding nooit meer op een bus mogen rijden, op deze manier rijdt hij over 6 jaar weer iemand dood. blijkbaar is hij na de eerste 2 doden niet tot inkeer gekomen en geen last van wroeging. die man mag absoluut nooit meer op wat voor manier dan ook achter het stuur van een voertuig en zeker niet om er zijn brood mee te verdienen. Voorwaardelijke straf helpt echt niet, heeft de vorige 2 keren ook niet geholpen. die man is een gevaar voor de samenleving, hoeveel doden moeten er nog vallen. helaas is ie er zelf altijd zonder verwondingen van afgekomen. OOk bijzonder typisch dat ie de schuld probeert af te schuiven naar de doden. ik zou zeggen ook vorige zaken nog een keer onder de loep nemen. Hoe zit het trouwens met de schadevergoeding?

 8. 50 meter door de lucht? OMG……..
  verschrikkelijk 🙁 🙁 🙁

 9. Dus dit is de derde keer dat meneer J iemand doodrijd?! Levenslange ontzegging van het rijbewijs zou ik zeggen. of levenslang opsluiten… vind ik ook goed.

 10. Met 113 kilometer door de bebouwde kom rijden, het overlijden van een kind op je geweten hebben en dan nog tot 2 keer toe in beroep gaan tegen een VOORWAARDELIJKE gevangenisstraf!

  Deze man had 20 jaar opgesloten moeten worden, temeer daar het zijn DERDE dodelijke ongeval is.