• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-Statenlid Omayra Leeflang heeft de jongereninstelling het GOG (Gouvernements Opvoedings Gesticht) een handje geholpen. Het GOG moet zelf zorgen voor basisbehoeften als toiletpapier. Reden genoeg voor Leeflang om gisteren langs te gaan bij het gesticht met toiletpapier en tandpasta.

Het Statenlid wil het personeel hiermee steunen. Leeflang zegt dat het parlement onlangs de begroting van 2013 heeft goedgekeurd waarin een geldbedrag van 10 miljoen voor de jeugdinstelling is gereserveerd. “Waarom heeft het GOG financiële problemen dat basisbehoeften niet kunnen worden aangeschaft?”, vraagt ze in een brief aan Justitie-minister Nelson Navarro. Leeflang wil weten of de instelling het geld heeft ontvangen en of dit bedrag genoeg is om de problemen van het GOG op te lossen.

Brief van Omayra Leeflang aan minister Nelson Navarro (Papiamentstalig)

17 reacties op “Leeflang helpt GOG een handje”

 1. @ Janchi. de PAR zoekt een nieuwe leider. Waarom zoeken als Zorro dichtbij is?

  Voor politiek in het algemeen ben ik absoluut niet in de wieg gelegd en leider van de PAR kan niet, omdat ik geen lid van welke partij ook ben. De voordelen, die de meeste politici zien, zie ik alleen als nadelen.

 2. @ Nardy. Jackson kent de woorden schaamte, schaamteloosheid e.d. niet. Hij is meer het type van 3 hoog naar beneden laten vallen en een paar keer laten stuiteren.
  Aurelius bedoelt het niet zo kwaad als het door onervarenheid uit zijn strot komt. De door jou beschreven hulp gaat nooit gepaard met de vraag voor een beloning/wederdienst, als je dat uit jezelf al niet gedaan zou hebben 🙂 en men moet niet denken, dat hulp alleen aan jou gegeven wordt, maar aan iedereen.

 3. @Zorro, de PAR zoekt een nieuwe leider. Waarom zoeken als Zorro dichtbij is?

 4. @Jackson, schaam je je niet een beetje? Waarom persoonlijk aanvallen?

  @Aurelius: @ Nardy. Nardy, ben jij wel eens van het eiland af geweest? Colombianen, Venezolanen, Nederlanders, Belgen, Indiers, Engelsen, ja zelfs Duitsers zijn vele malen hulpvaardiger dan de YDK, sorry hoor! Het is een prachteiland en de YDK zijn beste lui, maar je kan ook overdrijven!

  Ja toevallig si. Zo heb ik ook in Mallorca, Gran Canaria & Tenerife,, Duitsland, St. Maarten, Monaco, Friesland en Thailand gewoond. Nergens was ik happier dan hier 🙂

  En ja mede omdat ik de doorsnee Yu altijd erg aardig en behulpzaam vindt. Nooit sta ik bv langer dan 1 minuut langs de weg met een lekke band zonder dat er iemand stopt. Of werd ik ziek zonder dan tenminste 3 buren leguane- of vissoep kwamen brengen (Westpunt).

  En Leeflang is inderdaad een van de sociaalste en meest betrokken politica hier. Volkomen met de positieve reacties eens.

 5. Ik heb niet zoveel op met Mevr. Leeflang als politica. Maar jaren geleden waren mijn ouders uit Nederland hier bij mij te logeren. Ik was aan het werk en zij gingen boodschappen doen. Mijn moeder werd onwel in de supermarkt en Mevr. Leeflang, die daar ook was, heeft mijn ouders in haar auto toen naar een huisarts gebracht. Gelukkig was het maar een blaasontsteking en na wat antibiotica knapte mijn moeder weer op. Ik ben Mevr. Leeflang daar nog altijd dankbaar voor.

 6. @ Jackson. Zorro = leeflang… of in iedergeval iemand die haar billen veegt 🙂

  Alle grappen had ik zelf al verzonnen en jij stond als hoogste op mijn lijstje voor de meest misselijke.

 7. @ Piska kora. Misschien kan Mevr Leeflang gelijk even alle scholen langs om toiletpapier, pennen, schriften en ander leermateriaal langs te brengen?

  Dat is voor de afdeling Wiels met zijn gratis onderwijs voor de rijken.

 8. @ Nardy. Nardy, ben jij wel eens van het eiland af geweest? Colombianen, Venezolanen, Nederlanders, Belgen, Indiers, Engelsen, ja zelfs Duitsers zijn vele malen hulpvaardiger dan de YDK, sorry hoor! Het is een prachteiland en de YDK zijn beste lui, maar je kan ook overdrijven! Dat YDK hartelijker zijn dan de meeste Noord Europeanen is misschien waar, maar hulpvaardiger zijn ze zeker niet.

 9. Na het Koningslied-zeikregen in NL nu de GOG-zeikzon op Cur?
  Toch alleen maar geweldig dat mensen iets doen? Mevr. leeflang doet zoveel aan social hulp.

  Alle kleine beetjes helpen, top mevr. Leeflang !!

 10. @Karel Mee eens ze is wel heel erg publiciteitsgeil.

 11. Misschien kan Mevr Leeflang gelijk even alle scholen langs om toiletpapier, pennen, schriften en ander leermateriaal langs te brengen?

 12. Het failliet van de PAR…

 13. Zorro = leeflang… of in iedergeval iemand die haar billen veegt 🙂

 14. Een heel fijn voorbeeld waarom ik van Curacao hou, de betrokkenheid en hulpvaardigheid van Curacaoenaars is veel groter dan in menig ander land 🙂 !!

  Iedereen die wat extra toiletpapier, tandpasta, (af)wasmiddel over heeft, lever het af bij het GOG!

 15. @ Karel. Waarschijnlijk begrijp je het niet helemaal. Als er 1 is die een sociaal en groot hart heeft groter dan een heleboel politici bij elkaar dan is zij het wel. Met een eigen fotograaf reisjes maken en onbenullige bazars etc. bezoeken is echt heel wat anders dan iets (niet iemand) triests onder de aandacht te brengen waar de pers met fototoestel op af komt. Zo kan je elk artikel met foto in de pers wel betitelen als aandacht voor de persoon en niet voor de zaak en dat lijkt me een zeer foute veronderstelling. Het is geen afbreuk maar een toevoeging op de doelstelling.

 16. ….ze helpt een handje….

  Ik dacht dat ze dus de bips van die mensen ging afvegen na de grote boodschap.
  Zou ook een mooi plaatje opleveren toch?

 17. Prima initiatief, maar wees bescheiden doe dit vanuit vanuit je hart. Niet om weer met foto en artikel in de krant te komen. Dat doet afbreuk aan je doelstelling.