• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een delegatie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vertrekt 4 mei naar China om twee conferenties bij te wonen. Het doel is om te kijken naar mogelijkheden voor Chinese bedrijven die handel willen voeren via Curaçao en zo toegang te krijgen tot Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

De conferenties vinden plaats in Beijing en Shanghai, de reis wordt georganiseerd door Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector en trustkantoor Amicorp en haar zusterbedrijf Melenco . Demissionair minister Steven Martina is de eregast tijdens de conferenties. De delegatie keert 6 mei weer terug naar het eiland.

15 reacties op “Delegatie MEO naar China”

 1. Een discussie om je te bescheuren. Hier zijn nitwits bezig Afrika serieus te vergelijken met Curacao. Hebben die mensen geen atlas? Afrika is op een na het grootste continent ter wereld en er wonen meer dan een miljard mensen, een zevende van de wereldbevolking. Ze hebben er ook stammenoorlogen, net als hier.

 2. @Wo, De Afrikanen kunnen met China zaken doen omdat ze iets te bieden hebben. Grondstoffen en voeding. Afrika wordt leeggekocht maar bouwt zelf niks op. Welke producten ken je die “made in Africa” zijn?

  @Ikke. China heeft op strategische plaatsen partners. Haven in Pakistan bijv. Recent hebben ze een deal gemaakt met IJsland. Strategisch als de pool bevaarbaar wordt. Het zijn lange-termijn denkers. Curacao zou met Haven, Dok en ISLA iets kunnen bieden. Net achter het bredere Panamakanaal kan dat nuttig zijn. Cartegena in Colombia is ook al bezig.

  @Judeska. Als we Dok, ISLA en Haven verkopen aan China dan is dat geen buitenlandse politiek, maar gewoon een investering van Chinese bedrijven. Chinezen zullen hun eisen stellen en net als PDVSA zich geen fluit aantrekken van milieu, 80/20 of andere PS regelingen en ook wel tax holidays vragen, maar als Curacao moet je toch wat en Europese bedrijven zijn door het PS gedoe over slavernij, kolonialisme en bodybags wel op Curacao uitgekeken.

 3. Ik dacht dat buitenlandse zaken onder de portefeuille van nederland viel. Oftewel, waarom wordt staatsgeld van Curacao hieraan besteed? Is idd een snoepreisje. In een tijd van crisis zijn dit soort belsuiten een teken van onbehoorlijk bestuur en dit zou door het koninkrijk beoordeeld moeten worden. Terugdraaien nu het nog kan

 4. @Jan, wat heb jij ooit gedaan voor Curacao behalve steunen van criminele regeringen?

 5. @Zorro wat heb jij ooit voor Curacao gedaan?

 6. @wo, China is een zelf voorzienend land wat zou Curaçao naar China kunnen exporteren wat het niet heeft? Misschien de witte poeder die men snuift. Lijkt mijn geen optie de gebruiker in China gebruikt bij uitstek opium.

  Als men in China weet hoe op Curaçao de chinezen respectloos worden behandeld, hoe men de chinezen aanspreekt en hoe men over chinezen denkt wordt de Curaçaose delegatie op het vliegveld al teruggestuurd.

 7. @Zorro, dit is heel wat anders dan WC-papier doneren met de pers erbij!

 8. En niet om te kijken naar mogelijkheden voor Curacaose bedrijven die handel willen voeren met China? China staat de laatste tijd open voor niet Westerse landen.
  Curacao moet leren om groot te denken om de boot niet te missen.
  Probeer op jou beurt naar China te exporteren, dus doorvoer maar in tegenover gestelde richting. Nee heb je JA kun je krijgen, maar je moet WEL proberen !

  Waarom lukt het Afrikanen wel om op zichzelf handel te doen met China en Curacao als land niet?

  http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2013/februari/Africatown-guangzhou.html

 9. Kabinet Hodge verschilt niet veel van crimikabinet Schotte. Zakkenvullers ten koste van het Curaçaose volk ! Velen zijn expert op een gebied dat het volk niet vooruit brengt integendeel. Experten op het gebied van zelfverrijking !

 10. Aan nog meer opportunisten, die Curacao als het centrum van de wereld zien, hebben we geen gebrek.

 11. http://www.fmprc.gov.cn/eng/gjhdq/3447/

  Op deze website van Buitenlandse Zaken in Beijing is Curacao nog niet bekend…
  Dus werk aan de winkel.

 12. En daar gaan we weer, ff nog gauw een schoolreisje georganiseerd,voor de wisseling van de wacht.De volgende groep graaiers staat al te trappelen om het werk met nog meer reisjes? af te maken.Het is een zooitje en zal altijd een zooitje blijven met dit soort opvreters aan de macht.

 13. Wie gaan er mee?

 14. Zag in de ochtendkrant de lijst met participanten. Niet normaal meer en natuurlijk allemaal business class! Kassa!!!! Het resultaat is ook al bekend: nul komma nul.

 15. Ik wil óók op conferentievakantie naar China! Businessclass vliegen en vijf sterren hotels, yeah!