• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Meerdere verdachten zijn gisteren veroordeeld voor inbraak en schieten op de politie. De 25-jarige J. de L. moet drie jaar cel in. Zijn achttienjarige medeverdachte L.A. is veroordeeld tot veertien maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Op 3 januari 2013 probeerden zij in te breken in een woning in de wijk Juan Domingo. De politie werd door een bewoner gewaarschuwd dat zij bezig waren om via het dak de woning binnen te komen. Bij aankomst van de politie werden onder meer J. en A. aangehouden. In hun nabijheid werd een revolver in beslag genomen. Deze hebben de mannen gebruikt om de politie mee te bedreigen tijdens hun vlucht. De bewoner diende een vordering van 1.500 gulden in voor schade aan het dak, plafond en de nodige reparatie.

Strafeis
De officier van Justitie eiste woensdag in het geval van De L. een gevangenisstraf van 36 maanden, omdat hij vaker veroordeeld is. Tegen A. eiste het OM een gevangenisstraf van 24 maanden. Hij heeft in tegenstelling tot De L. een blanco strafblad. Het Gerecht oordeelde in de zaak De L. conform de eis, terwijl A. er iets milder vanaf kwam. Beide mannen werden ook veroordeeld tot het betalen van de schade aan de woning, zijnde de 1.500 gulden zoals door het slachtoffer gevorderd. In deze zaak zijn meerdere arrestaties verricht. De overige twee verdachten in deze zaak komen op 5 juni voor.

www.versgeperst.com