• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Dierenasiel zit in spanning. Gisteren werd bekend dat hondenziekte is geconstateerd bij vier honden, twee pups worden ervan verdacht de ziekte bij zich te dragen. Morgenochtend wordt besloten of het asiel weer open kan. Versgeperst.com sprak met bestuurslid Meta Fahrenfort.

Volgens Fahrenfort hangt openstelling van het asiel voor het publiek af van nieuwe ziektegevallen. Als geen nieuwe zieke honden geconstateerd worden, kunnen weer nieuwe honden opgenomen worden. Honden die bij het asiel worden gebracht , worden bij hun aankomst al direct geënt. Dit is echter geen garantie dat het dier vrij blijft van hondenziekte, een lastig te voorkomen virus, zegt het bestuurslid.

Enting
“De enting moet sowieso herhaald worden, de eerste enting is nog onvoldoende. Van sommige honden is de weerstand te laag, die lopen alsnog een verhoogd risico op hondenziekte. Ook als ze al herhaaldelijk geënt zijn”, benadrukt Fahrenfort. Ook mensen kunnen het virus overdragen. Het asiel neemt drastische hygiënemaatregelen voor de medewerkers, zodat de omgeving schoon en droog blijft.

Verzorging
Behalve lastig te voorkomen, is hondenziekte ook lastig te bestrijden. Zieke honden kunnen een infuusbehandeling en antibiotica toegediend krijgen. Het Dierenasiel heef niet de mogelijkheid de honden te laten herstellen. “Verzorgen kan helaas niet door het besmettingsgevaar”. De vier volwassen honden met de ziekte hebben ze inmiddels laten inslapen. “Het is supersneu, maar het kan niet anders. Het is de harde realiteit dat we dat moeten doen om de andere dieren te beschermen”, aldus Fahrenfort.

Financiële mogelijkheden
Om de hondenziekte te kunnen behandelen, zou het asiel isolatiekamers moeten aanschaffen, iets wat ver buiten de financiële mogelijkheden ligt. “Veel mensen denken dat we subsidie krijgen, maar dat is niet zo. Het asiel bestaat van giften en van het werk van heel veel vrijwilligers”. Op de ochtend van 4 mei organiseert het asiel een koopjesmarkt om geld in te zamelen.

1 reactie op “Dierenasiel in spanning om hondenziekte”

  1. Hoe verdrietig is dit?
    Sterkte Dierenasiel & Dierenbescherming en al haar vrijwilligers!