• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Earl Balborda (Vervoer) heeft gisteren de landsverordening Ruimtevaart ontvangen van Maurice Adriaens, directeur van Curaçao Airport Holding (CAH). De wetgeving is gemaakt door het Curaçao Aero-Space Law Team (CAST).

Het team, dat onder leiding staat van jurist Tim Timmers en luchtvaartexpert Jan-Willem Storm, heeft zeven maanden gewerkt aan de wetgeving die ruimtereizen vanaf Curaçao mogelijk moet maken. Het uitvoeren van ruimtereizen is niet mogelijk voordat een breed pakket aan wetten en regels is ontwikkeld, dat vervolgens goedgekeurd moet worden door de Staten. In de Landsverordening Ruimtevaart zijn verschillende kwesties uitgewerkt, zoals het (mede)gebruik van de luchthaven, de voorwaarden voor het afgeven van vergunningen, de organisatie van inspecties en de luchtverkeerscontrole.

5 reacties op “Wetgeving Ruimtevaart overhandigd aan Balborda”

 1. @ Nardy. ondanks de sceptische houding van sommigen

  Die scepsis is toch niet ongegrond zoals milieu en aansprakelijkheid, maar daar is vast iets aan te doen, want waar een wil is is een weg. We zouden onze lesjes geleerd moeten hebben met de ISLA.

 2. Herstel “Even the sky isn’t the limit”.

 3. We moeten een nieuwe slogan voor Curacao neerzetten “Curacao, the sky is the limited”

 4. Fantastisch project. Pabien. Wie nemen ze direct op de eerste vlucht mee? Unicum.

 5. Zouden we dan toch voor eind 2013 deze wetgeving weten te regelen, opdat dit prachtige en zeer lucratieve project op Curacao tot stand kan komen. Adriaans en het wetgevingsteam doet in ieder geval zijn best, hulde!

  Wat zullen we -ondanks de sceptische houding van sommigen- over een jaar nog blij & trots zijn dat als eerste of tweede (het tweede is in aanbouw in Mojave desert California door Richard Branson) zijn in de wereld die ruimtevaarten aanbiedt.

  Curacao –> pioneer op ruimtevaartgebied 🙂