• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kustwacht is gestopt met de zoekactie naar de vermiste duiker Max Wederfoort. Dit bevestigt kustwachtwoordvoerder Roderick Gouverneur. Wederfoort was zondag samen met zijn broer gaan duiken en is niet meer teruggekeerd. De Kustwacht, Citro en vrijwilligers hebben drie dagen gezocht naar de duiker.

17 reacties op “Zoekactie naar duiker gestaakt”

 1. Lieve mensen let toch op kwetsende bewoordingen, de familie leest mee.
  Het gaat om een tragisch ongeluk met veel onzekerheid, dat is op zich al zo’n verlies en heel verdrietig. Laat staan dat Max er niet meer is. Steun & support dat is wat je dan kunt gebruiken.

  Ook mijn medeleven en steun aan de familie, heel veel sterkte met deze moeilijke tijden!

 2. Mijn medeleven naar de famillie.

  Toch even een reactie van mijn kant, solo duiken is sinds de laatste jaren een geaccepteerde activiteit in de duik wereld, je kunt er zelfs cursussen voor doen. Dus al dat gebabbel over buddies, lees een beetje meer over de ontwikkelingen in de duik industrie. Solo duiken is over het algemeen net zo ‘gevaarlijk’ als met buddy duiken! Buddies maken het soms nog gevaarlijker dan het is, denk daar maar eens over na!

  Verder is het natuurlijk diep tragisch dat we weer een duiker moeten missen bij deze mooie activiteit.

  Sterkte aan alle famillie leden!

 3. Mensen, laten we redelijk blijven.

  Het is heel triest wat er gebeurd is met de vermiste en zijn naasten en natuurlijk moest er alles aan gedaan worden om hem te redden. Daarbij mag later best een kritisch woord geplaatst worden over de risico’s van het alleen gaan duiken.

  Maar dat risico is toch van een ander niveau dan de risicos die je zoekt door met drank op te gaan rijden, veel te hard te rijden of door rood te rijden.

 4. @sue,

  Maak je niet druk om die lowlifes die altijd commentaar op het leed van andere!
  Ik kan alleen maar hopen dat 1 van hun dierbaren een keer iets ergs overkomt in het verkeer ofzo en dan vraag ik me af hoe ze dan tegen zo’n degelijke situatie aankijken ? Ik vraag me namelijk af he dat als je vrouw of kind iets overkomt in het verkeer! Dat je het dan ook ongein noemt?

 5. @bert; je hebt het over totaal iets anders hoop ik. of is het achteloos dat men iemand probeert te redden? moeten we jou kind of partner niet gaan zoeken als hun iets overkomt? omdat jij dat achteloos geld over de balk smijten vind? bij klachten over loonbelasting moet je bij de overheid zijn. en als je vind dat het geld beter gespendeerd moet worden dan moet je de politiek in gaan of een betere keus op je stembiljet maken.

 6. Jean Louis,

  Ik betaal iedere maand duizenden guldens loonbelasting voor deze ongein.

  Het vreemde van mensen is dat ze 10 kilometer omrijden om ergens een pak suiker 10 cent goedkoper te krijgen maar maandelijks achteloos honderden tot duizenden guldens loonbelasting betalen die achteloos over de balk worden gegooid.

 7. Ik wordt zoals gewoonlijk weer moe van die mensen die hun mening klaar hebben staan!
  Je bent er niet bij geweest en kent de feitelijke in en outs niet dus waar hebben we het nou over? Of je alleen mag duiken of niet is dat niet totaal onbelangrijk op dit moment?
  We betalen met ze allen een hoop belasting ook Max heeft hier aan meebetaald dus is het de plicht van de overheid om haar burgers te helpen en als daar een zoekactie voor op touw moet komen so be it! Gewoon me mensen die roepen wij draaien er weer voor op! Je voelt er niets van in je portomonee en je krijgt ook geen extra rekening dus houd op met dat gelul! In jullie leven hebben jullie vaak ook dingen gedaan waar wij met ze allen voor opdraaien papier op straat gooien , zwart rijden weet ik veel! Koste ons ook allemaal geld maar ons hoorde je toen niet dus tegen jullie zeg ik: ” hij die zonder zonde is zal de eerste steen werpen, maar ik zie niemand de eerste steen gooien”

  Houd eens op met commentaar leveren als je niets zeggen hebt doe dat dan gewoon niet

 8. @Carlito, helemaal eens met je. Is nl. de man van mijn vriendin en zulke negatieve, niet ter zake comments kan de familie niet gebruiken. @Makayu, heel stoer opmerkingen doen achter een pseudoniem. Moet jou maar eens gebeuren en dan weet je misschien wat het betekent om emotioneel te doen. Een vrouw, 2 kinderen, waarvan eentje haar verjaardag heeft gevierd zonder haar vader eergisteren, huilen vandaag voor hun geliefde. Maakt het nu uit of het wel verstandig of ontverantwoordelijk was, wat hij deed. Bah!!!

 9. Blijft toch vraag hangen…….
  WAAROM alleen duiken terwijl RULE nr1 = blijf altijd MET BUDDY in de buurt !!!
  En voor Carlito’s (te) emotionele reactie … Welke wetenschap heb JIJ dan voor het tegendeel van deze onverantwoordelijke duik ???????

 10. Voor degenen die te maken hebben met SAR is het niet van belang Hoe of Waarom een vermiste in die situatie terecht is gekomen. Het is onze taak die persoon (of personen) weer terug te vinden en wat er daarna gaat gebeuren is een zaak van de overheid (lees: wetgever).
  Wanneer de overheid geen regelgeving opstelt t.a.v. de kosten van de operatie dan is dat nalatigheid van de overheid, maar het is niet mijn probleem. Ik heb het ook nooit als een probleem ervaren en geloof me, ik heb in het verleden naar zeer veel vermisten op zee gezocht, waarvan een groot aantal het volledig aan zichzelf te danken hadden.

 11. Beste F. Constantia,

  Wat een nutteloze opmerking! Of de duiker nu wel of geen juiste beslissing heeft genomen, er komt een man niet meer thuis bij zijn gezin. Ik hoop dat je het nooit mee moet maken maar mocht dat ooit gebeuren, dan wil je toch ook dat man en macht uitrukt om jou geliefde te zoeken? Hulde aan alle hulpverleners en heel veel sterkte voor de familie.

 12. @Carlito: AMEN. Veel respect voor je inzet in deze.

 13. Weer zo veel onzin van mensen die altijd hun mening klaar hebben….
  altijd een woordje klaar met zo veel negativiteit op te merken terwijl jullie zelf niets weten van de situatie .. jullie kunnen beter voor een van die lokale krantjes gaan werken ….redu en onzin uitkramen is een antilliaanse mentaliteit… want hier op het eiland luisterd men graag naar onzin en zoekt zelf niet de waarheid achter de feiten…

  Als jullie niets weten is het verstandig om je mond te houden…en niet zomaar onzin uit tekramen.

  Dit is tot stand gekomen uit eigen en vrijwillige wil.

  voor de eerst volgende die vermist is zal ik toch even eerst na gaan wie het is voordat ik besluit om VRIJWILLIG te gaan zoeken… want sommige mensen zoals op dit forum zijn het zoeken zeker niet waard. en ben ik echt liever kwijt dan rijk.

  Carlo Mau Asam
  Rescue and recovery diver

 14. De man in kwestie heeft (heel) misschien niet handig gehandeld, hij wilde duiken, niet dood. En als een dergelijke redddingsactie geld kost, ben ik zeker niet te beroerd een deel van die kosten te betalen. Ik hoop dat reddingsacties altijd breed blijven gedragen worden door onze samenleving.

  Ik wens de familie heel veel sterkte toe in deze zeer moeilijke dagen!

 15. Beste Etienne Sambo,

  (1) Dus wij moeten onverantwoord gedrag maar tolereren? Les 1 bij de cursus duiken is nooit alleen het water ingaan, hoe ervaren je ook bent. Wat denkt u dat een zoekactie van 3 dagen door de Kustwacht de belastingbetaler heeft gekost?

  (2) U heeft gelijk, de maatschappij behoort daar niet voor op te draaien maar moet en doet dat helaas wel. Als bijvoorbeed weer iemand zich dood gefevert heeft tegen een muur, ervan uitgaande dat de dader verzekerd was hetgeen lang niet altijd het geval is, wordt de door hem veroorzaakte schade omgeslagen over alle andere bij de betreffende maatschappij verzekerden.

 16. Beste F. Constantia:

  1. Dat moet iedereen zelf weten.

  2. De maatschapij behoort daar niet voor op te draaien. Vooral vanwege punt 1.

 17. Bijzonder onverantwoordelijk om alleen te gaan duiken, zeker voor een ervaren duiker.

  En de maatschappij draait natuurlijk op voor de fikse kosten van deze grote zoekaktie.