• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister José Jardim van Financiën geeft iedere woensdagavond via de tv uitleg over onderwerpen die betrekking hebben op het beleid van de regering. Dit gebeurt in het programma Página Sosial. Gisteren was de eerste uitzending en besprak Jardim de verhoging van de omzetbelasting (ob).

Minister Jardim heeft uitgelegd dat het de brede schouders zijn die de ob-verhoging moeten dragen en dat de minder draagkrachtigen in de samenleving bespaard moeten blijven van de ob verhoging. Página Sosial wordt iedere woensdag om 21.15 uur uitgezonden door TeleCuraçao.

4 reacties op “Jardim legt uit”

 1. Als ikke het nu goed begrijp. Zijn de luxe artikelen, lekkere dingen, bezoek normale / fastfood restaurant, roken, drinken, auto rijden enz enz niet meer weggelegd voor de normale burger (minder draagkrachtgen) maar alleen voor de rijke burger (brede schouders).

  Wij hebben de mond altijd vol over discriminatie als dit geen discriminatie is dan weet ik het niet meer.

 2. Mensen uit de overheid verdienen het meest op het eiland. Lijkt me dus dan normaal dat de Minister de hoge kosten aanpakt binnen de overheid

  Heren ministers en statenleden kunnen beginnen met teruggeven van 50 procent salaris en geen plezierreisjes meer.

 3. Dit is inderdaad weer zo’n “hoog” begaafde ambtenaren maatregel, waar een normaal (!) mens niets van snapt! Wie weet per 1 juni de ob tarieven nog maar eens wat omhoog gooien.
  En op meer artikelen het etiketje luxe plakken. Laten we vooral beginnen met het toiletpapier, want dat tikt lekker aan. Elke burger met normaal IQ is aan de diarree door dit kabinet!

 4. Wat zegt de doorrekening van het Centraal Planbureau hierover?