• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 42-jarige Mark van D., die ervan wordt verdacht zijn hoogzwangere vriendin Vivica Spong van de trap te hebben geduwd, moet vandaag voor de rechter in Utrecht komen. De 31-jarige Spong was acht maanden zwanger toen ze stierf. De baby, een jongetje, overleed ook.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt van D. er niet alleen van dat hij zijn vriendin van de trap duwde, maar ook dat hij haar keel heeft dichtgedrukt. Vandaag is er een eerste regiezitting in deze zaak, waarin het om de planning zal gaan.

Ongeluk
De 31-jarige vrouw werd op 2 juli vorig jaar dood gevonden onderaan de trap van haar woning in Utrecht. Terwijl het leek op een ongeluk, zoals Van Dorp beweerde, startte de politie destijds toch een onderzoek naar de dood van de vrouw.

Duizelig
De politie was niet direct overtuigd van het verhaal van de verdachte, die beweerde dat hij vriendin in juli dood in hun woning aan de Van Brakelstraat in Utrecht had gevonden. Van D. belde zelf de politie. Volgens zijn advocaat Willem Jan Ausma had Vivica de verdachte gebeld omdat ze duizelig was. Toen Van D. thuiskwam, lag zijn vriendin dood onderaan de trap, zegt advocaat Ausma.

Onderzoek
In januari concludeerde de politie uit nieuw onderzoek op het lichaam van het slachtoffer en in de woning dat de verklaringen van de verdachte niet konden kloppen. Van D. werd in januari aangehouden en hij zit sindsdien vast.

www.versgeperst.com