• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 30-jarige man en een moeder (42) en haar twintigjarige dochter zijn vandaag door het Gerecht veroordeeld voor heling. In dit geval ging het om een gestolen Blackberry. De telefoon werd op 12 december gestolen tijdens een overval. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Kort hierna werd het toestel te koop aangeboden aan de man, die op zijn beurt het toestel te koop aanbood aan de 42-jarige moeder. De moeder kocht voor 50 gulden het toestel voor haar dochter.

Kwalijke zaak
De officier van Justitie vindt het een kwalijke zaak. De man, moeder en haar dochter hadden volgens de officier beter moeten weten. Het toestel kostte ongeveer 500 gulden en is zonder aankoopbon en lader gekocht. “Dit zijn indicaties dat het om gestolen waar gaat”, meende de officier. “De heler maakt de steler, oftewel de heler zorgt voor een afzetmarkt voor gestolen goederen. Er is niets gevraagd en er zijn geen kritische vragen gesteld over de herkomst van de telefoontoestel.” Alle drie zijn voor opzet-heling gestraft en hebben een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen van zes maanden, een proeftijd van drie maanden en een werkstraf van 180 uur.

Cadeaubon
Een vierde verdachte, een 26-jarige vrouw, is door het Gerecht vrijgesproken door gebrek aan bewijs. Bij de vrouw werd een cadeaubon van de winkel David’s aangetroffen. Ook deze bleek afkomstig te zijn van de overval op 12 december. De vrouw probeerde de bon, die zij van een vriend cadeau had gekregen, een aantal dagen na de overval te verzilveren. Dat de bon afkomstig was van diefstal kon haar volgens het Gerecht niet worden aangerekend.

www.versgeperst.com