• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een truck met een lading zand is zojuist op de Caracasbaaiweg gekanteld, ter hoogte van de afslag naar de Weg naar Fuik. Volgens de politie heeft de bestuurder verklaart dat de remmen van het voertuig niet werkten en de truck daarom is gekanteld. Er zijn geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk.

De bestuurder heeft lichte verwondingen opgelopen. Omdat de lading zand en het voertuig midden op de weg liggen, moet het verkeer op de Caracasbaaiweg richting Jan Thiel rekening houden met een lange file.

8 reacties op “Zandtruck gekanteld op de Caracasbaaiweg”

 1. In het verleden reden er alleen maar kleine trucks op de Curaçaose wegen. Lading van hooguit 6 tot 10 ton was toendertijd al veel.
  Nu rijden er trucks met ladingen van meer dan 25 ton roekeloos over de wegen. Snelheden van meer dan 80 km p.u over Sta Rosaweg, Weg naar Fuik etc etc. Levensgevaarlijk inhalen om maar zoveel mogelijk ritten te kunnen maken.
  Ingrijpen van de politie gaat misschien pas gebeuren als er doden vallen. Misschien moet de overheid ook maar eens de wegenbelasting voor deze transportmiddelen verhogen of een limiet stellen voor de maximale tonnage die over de weg vervoerd mag worden. De wegen worden door deze trucks finaal kapot gereden.
  En als we dan toch bezig zijn, laat dan de ladingen ook afdekken waardoor er geen steenslag op de weg valt (steentje tegen de voorruit?) en er ook geen (fijn)stof in de lucht terecht komt.
  Mooie taak voor de minister van vervoer.

 2. Het wordt tijd dat de laatste geplande rotonde op de C-weg geplaatst wordt, dan regelt het verkeer zichzelf beter en veiliger…..

 3. Het had nog niet geregend en de politie die kijkt hoe iedereen langs rijdt…..zonder het verkeer te regelen met z’n tienen.

 4. Het vrachtwagen verkeer rijdt al jaren roekeloos -dat staat vast- en de regen was niet de oorzaak, door in aanraking te zijn gekomen met de vluchtheuvel kantelde de dumptruck. Een rijbaan werd daardoor geblokkeerd, maar de politie heeft geen idee hoe zij het verkeer om em om door kan laten rijden. Met de handen in de neus wordt er meer naar bevriende mensen gewuifd, dan dat er gewerkt wordt…………..tja, daar kan ik ook niks aan doen….

 5. @Judeska: volgens mij heb je een andere truck zien liggen op een andere plaats.
  Het gebeurde zo’n 150 meter voor me. Het was inderdaad donker aan het worden, maar het had nog geen spat geregend. 1 minuutje later reed ik er voorbij en het was nog steeds droog.

 6. Er is zaterdagochtend op de weg naar westpunt tussen landfill en landhuis papaya op een recht stuk ook een zandwagen gekanteld. En toen had het niet geregend. De wagen lag ook aan de verkeerde kant van de weg.
  Vrachtwagenchauffeurs denderen als gekken over die weg. Je zal daar met je autootje maar gereden hebben als er zo’n gek langs komt denderen…levensgevaarlijk.

 7. Omdat het spekglad was door de regen. Had tijden niet geregend, ik zat er gelukkig net voor maar was ook bijna met 10 km/uur de bocht uitgegleden

 8. Alsof de normale file niet lang genoeg was.