• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bram Moszkowicz mag zijn beroep als advocaat nooit meer uitoefenen. Dat heeft het Hof van Discipline vandaag gemeld. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk. De schrappingsmaatregel gaat woensdag van kracht. Lopende zaken worden overgenomen door zijn broers, David en Max.

De 52-jarige Moszkowicz was naar het Hof gestapt nadat hij vorig jaar al uit zijn ambt was gezet door de Raad van Discipline. De advocaat kreeg die straf onder meer omdat hij grote sommen contant geld aannam van zijn cliënten zonder dit te melden. Daarnaast verzuimde hij verplichte bijscholingscursussen en was zijn administratie niet op orde.

Vonnis
“Moszkowicz heeft zich gedragen alsof de regelgeving niet voor hem bedoeld was”, staat in het vonnis. Het Hof vindt een lichtere sanctie dan schrapping van het tableau niet passend, mede omdat er ‘onvoldoende vertrouwen bestaat dat hij zijn werk- en handelswijze daadwerkelijk kan en zal verbeteren’, aldus het Hof.

Reactie
“Ik zal het vak missen. Deze mensen kunnen mij niet vernederen. Ze kunnen me schrappen, maar niet vernederen”, was Mosczkowicz reactie vlak na de uitspraak. Moszkowicz bekritiseerde de manier waarop het Hof de uitspraak deed en noemde het Hof ‘onwaardig’. “De schrapping is vervelend en daar had ik rekening mee gehouden, maar de manier waarop bevalt me niet”. Zo vond hij het vervelend dat er over hem als ‘de advocaat’ werd gesproken. “Ik heb een naam”, zei hij tegen de horde journalisten.

Persoonlijke dingen
“Maar ik kan relativeren. Dit is vervelend zakelijk, maar ik heb dingen die ik veel belangrijker vind. Persoonlijke dingen, zoals gezondheid en liefde”, Op dat laatste punt gaat het ‘heel goed’, zo zei hij lachend tegen een journaliste. Wat hij nu gaat doen is nog onduidelijk. Moszkowicz zei zaterdag in Het Parool dat hij geen juridisch adviseur wordt. Verder is Moszkowicz bezig met een boek over advocaten, dat ‘Onkruid’ gaat heten. Ook heeft hij nog steeds ambities voor een interviewprogramma op televisie.

© Novum

8 reacties op “Moszkowicz uit ambt gezet”

 1. zolang mensen als Schotte, Jamooladin en, dos santos hier nog vrij rond lopen weet ik zeker dat het OM en de rest van justitie hier niet deugd of in ieder geval slap zijn.
  ik kan meer namen noemen, maar noem even de grootste boeven.

 2. @ettienne, wie weet doen de advocaten dat hier ook niet. Echter in Nederland schijnt het OM wel dit soort dingen aan te pakken en het OM op Curacao functioneerd niet. Mensen zoals Terry Hernandez zouden ook nooit meer aan de bak mogen!

 3. Tuurlijk was hij even lekker onsportief. Als je het niet inhoudelijk meer kan winnen, blijf je doorgaan op “de manier waarop”.

  Hoe dan ook, de man wil geen juridisch adviseur worden, hij wil het ambt alleen uitoefenen als hij kan pleiten.

  Kan hij altijd nog doen op Cur, Aruba, Bonaire en St Maarten…. geen verplichting om advocaat te zijn om te pleiten EN genoeg boefjes 🙂

 4. @ etienne. En dat zijn administratie een puinhoop is en de jaarrekening van 2009 nog niet klaar is.

 5. Bert van Houten, op 22-04-2013 om 11:23 schreef:

  ……. proberen ze de grootste misdadigers uit het gevang te houden, en ze slapen er geen minuut minder om………

  Is dat niet één van de taken van een advocaat?

 6. @ Jip en Bert,

  Het is grappig maar Bram is om geen van de redenen die jullie noemen uit zijn ambt gezet. Hij heeft clienten opgelicht, geen melding gemaakt van contante geldaannames en geen opleidingen gevolgd die verplicht waren.

 7. Tja, hij doet zielig, maar hij is gewoon een geldwolf en heeft het allemaal aan zichzelf te danken!

 8. Van mij mogen veel meer ratvocaten uit hun ambt gezet worden, en dan vooral op ons eiland.

  Met dollartekens in de ogen proberen ze de grootste misdadigers uit het gevang te houden, en ze slapen er geen minuut minder om. Sterker nog, ze scheppen er tegenover elkaar over op, bij Omundo en Saint Tropez.