• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aqualectra meldt dat vanaf 18.00 uur gisteravond bewoners van Banda Riba bruin water uit de kraan kunnen verwachten. Dit komt omdat het nutsbedrijf, wegens ontmanteling van de waterfabriek op Mundu Nobo, de productie vanaf de plant op Fuik heeft verhoogd.

Een verhoogde productie op Fuik betekent dat de richting van het water in het distributienetwerk verandert.  Al sinds vorig jaar is de productie op Fuik verhoogd, waarmee ook langzamerhand de productie van Mundo Nobo kon verminderen. Vanwege de slechte staat van de waterfabriek op Mundu Nobo, wordt deze ontmanteld en moeten veranderingen sneller dan gepland doorgevoerd worden.

Contact
Klanten worden verzocht meteen Aqualectra te bellen als inderdaad het water verkleurt, op het gratis telefoonnummer 0800-0135. Het nutsbedrijf biedt excuses aan en doet er alles aan om het ongemak zo snel mogelijk te verhelpen.

3 reacties op “Bruin kraanwater Banda Riba”

 1. Die waterleidingen liggen al zo’n 40-80 jaar te roesten. Nooit vernieuwd.

 2. Het water is bij ons meestal bruin. Dankzij speciale filters houden we het een beetje schoon. Prutsers!

 3. Dit schoot me te binnen..

  Een audit op ongeregistreerd waterverbruik in het waterleidingnet kon vorig jaar zorgen voor (tijdelijk) bruin water. De audit werd tot met 20 oktober gehouden…

  Heeft iemand ergens gelezen wat daar de uitkomst van was?
  Heb het even gemist.