CURAÇAO – Rijksvertegenwoordiger van Bonaire Wilbert Stolte, wil nog steeds in gesprek gaan met Mamita Fox. Dat is zijn reactie op de brief die Mamita Fox vrijdag naar Stolte stuurde. Zij reageert op het aanbod van Stolte om in gesprek te gaan, maar wel met aanvullende voorwaarden.
De vrouw ketende zich donderdag vast aan het kantoor van het Zorgverzekeringskantoor. Fox wil dat Caribische Nederlanders dezelfde rechten krijgen als Europese Nederlanders en eiste een reactie van de Rijksvertegenwoordiger. Stolte stuurde de activist vrijdag een brief waarin hij aangeeft een dialoog aan te gaan met de vrouw en dat hiermee de actie ten einde kan komen
Niet serieus
Mamita Fox stuurde vervolgens een brief naar de Rijksvertegenwoordiger waarin zij aangeeft dat zij doorgaat met haar actie. Volgens de vrouw neemt Stolte de situatie niet serieus doordat Stolte pas komende week met haar kan praten, en is hij ook niet ingegaan op haar voorwaarde. Mamita Fox wil dat Stolte in een brief verklaard dat er drastische stappen worden ondernomen tegen ongelijkheid.
Gesprek
Stolte heeft opnieuw aangegeven open te staan voor een gesprek ‘waarin van gedachten gewisseld kan worden over de zorgverlening op Bonaire’. Hij heeft eerder aan de vrouw gezegd dat dit kan zodra hij terug is van zijn werkbezoek aan Sint Eustatius en Saba. Deze reactie van de Rijksvertegenwoordiger is vrijdagavond per brief aan Mamita Fox persoonlijk overhandigd.
@ Wo. Bonaire is ineens een buitengewone gemeente van Nederland geworden. En dit was voor het stemmen/kiezen niet aan de orde.
Ik mis je bewijs van deze stelling. Was het voor het referendum wel aan de orde, dat Bonaire gelijke sociale voorzieningen zou krijgen als Limburg, Friesland etc.? NEE dus en was er steeds sprake van een buitengewone gemeente. Hij lijkt er op, dat je een flink poosje op vakantie bent geweest en niets hebt kunnen volgen.
Gelijkheidsbeginsel. De overheid moet gelijke gevallen op gelijke wijze behandelen.
Bonaire is ineens een buitengewone gemeente van Nederland geworden. En dit was voor het stemmen/kiezen niet aan de orde.
Beter armoede met gelijke rechten dan armoede in onrecht.
Citaat: LaStiwz.
Chapeau!
@LaStiwz: de Bonaireanen hebben gekozen voor integratie met Nederland. Als Nederland ze als ‘ongelijke Nederlanders’ beschouwt is het gedaan met alle vertrouwen. Nederland moet deze kwestie waardig behandelen. Bonaireanen zijn net als Friezen of Limburgers Nederlanders en zij hebben recht op gelijke behandeling. Niks ongelijke monniken.
Ooit bij mijn studie tijdns rechtencollege het volgende gehoord:
“Gelijke monniken, gelijke kappen”.
Denk er altijd achteraan:
Öngelijke monniken, ongelijke kappen”.
@D.I.S. Aster: het zou kunnen dat dat de uitwerking is van gelijkheid. Eerlijk gezegd is dat niet van belang. Eerst gelijkheid en dan hebben we pas een vertrekpunt. Beter armoede met gelijke rechten dan armoede in onrecht.
@ etienne. Het maakt niet uit welke vlag je bedoelt, maar je kan je de kosten en moeite besparen.
@ESambo
het is al herhaaldelijk gezegd en geschreven : vele uitkeringen in Ned. zijn hoger dan het loon dat je op Bonaire kunt verdienen. Dat betekent dat alle eilandbewoners een uitkering nastreven en dat er dus niemand meer werkt. Weet je wel wat dat voor Bonaire betekent?
Totale economishe en financiële ondergang. Je hebt (aanvankelijk) wel geld om iets te kopen maar……er zijn nog nauwelijks winkels. De winkelgenaar is gestopt en heeft een uitkering….Het is maar 1 voorbeeld.
Gelijke rechten én plichten. Zolang er in Nederland 35% meer belasting betaald moet worden kun je niet spreken over een gelijke situatie. Tenzij je alleen het zoet wil en niet het zuur…
Zodra de dag is aangebroken waarop alle Nederlanders in de bijzondere gemeenten gelijke rechten én plichten hebben als de Nederlanders in Nederland, gaat bij mij de vlag uit. Op die dag heeft het recht gezegevierd. Gelijke rechten en plichten graag.
Nederland moet tonen dat zij de BES burgers als gelijken zien en behandelen. Mamita en Stolte: ik wens jullie sterkte en wijsheid.