• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een poging tot overval op twee toeristen op Bonaire heeft gisteren rond 22.00 uur plaatsgevonden op de weg vanaf Mentor riching Rincon. De toeristen vroegen in het centrum vanuit hun auto aan een stel mannen de weg naar hun hotel. De mannen wezen hen de verkeerde kant op waarop ze de toeristen achtervolgden.

De toeristen moesten naar hun hotel gelegen aan de Boulevar Gobernador Nicolaas Debrot. De mannen leken erg behulpzaam en wezen de weg. Dit was achteraf niet naar het hotel, maar richting Rincon. De mannen bleven achter de toeristen aanrijden, seinden met hun autolampen en stopten. Twee mannen stapten uit en liepen naar de auto van de toeristen. Deze zijn zonder de deuren te openen meteen weggereden.

Signalement
De mannen reden in een donkerblauwe auto. Signalement van de daders: donkere huidskleur en een fors postuur. Voor informatie over deze zaak, kan men contact opnemen met de politie van Bonaire via het nummer 717-8000 of de anonieme tiplijn op 717-7251. De recherche onderzoekt de zaak.

Hulp
Gezaghebber Lydia Emerencia en Korpschef Politie Caribisch Nederland, Jan Rooijakker, lieten vrijdag al weten hulp van de Arubaanse politie te hebben ingeschakeld wegens het grote aantal overvallen op Bonaire de laatste weken. Daarnaast is er extra 24/7 politiecontrole op het eiland en rijden extra patrouilleauto’s door de wijken.

8 reacties op “Mislukte overval op toeristen Bonaire”

 1. dit gebeurd ook op curacao,heb het 20jaar geleden al ervaren..we vroegen de weg naar een discotheek aan 2 passanten..ik wist dat we verkeerd liepen met die gasten..toen kwam de poltie voorbij,en vroeg waarom wij bij die gasten liepen..wij zeiden tegen politie dat wij naar die disco op zoek waren…toen zei de politie;;dat de 2 gasten fout waren voor ons..en politie is meegereden met ons tot wy de disco binnen gingen..met dank aan de politie,anders waren wy als onnozele toeristen ook overvallen..onderweg van disco naar hotel verdwaald met auto,vroegen we de weg aan een gast midden in de nacht..zegt die gast;laat mij instappen dan wys k de weg..no way en reden aan..schopt die gast tegen de auto..sindsdien vertrouw ik niemand meer,en ben ook niet meer op curacao geweest…naar mijn inziens is het alleen maar erger geworden,,en na zonsondergang moet je op resort blijven…happy holiday

 2. @petraas,
  Een domme, niet onderbouwde reactie. Hoe omschrijft u de zeer geweldadige overvallen op bewoners? Lokken die het ook uit? En, Bonaire heeft in een referendum gekozen voor de staatsrechtelijke vorm zoals die nu is, niet andersom(!) Volledige onafhankelijkheid is aan de Eilanden zelf. Ik hoop dat dit eens gebeurt en dat het zeer succesvol uitpakt, met Aruba als voorbeeld hoe het goed kan gaan.

 3. Ik spreek het niet goed wat er daar gebeurt!laat dat duidelijk wezen, maar ik kan mij wel voorstellen dat als je toeristen ziet rondrijden op je eiland met hun dure opzichtige pronkstukjes en de nederlanders in hun kapitale villa’s…………
  En dat allemaal omdat nl een stukje zonnig Caribisch gebied overzee wilt hebben voor hun eigen belang!De Bonairiaanse regering moet beter weten: nederland heeft het eiland Bonaire nodig en niet andersom, en anders moeten ze misschien op andere nationaliteiten focussen ipv nl. CUT THE CHAIN AND YOU WILL GET FREEDOM!!!

  Suriname is ook een “schurkenstaat” zoals ZE zeggen,maar voorlopig bepalen de Surinamers zélf wel wat er gebeurt in hun land en zijn de vliegtuigen niet aan te slepen met dezelfde nederlanders die Suriname een schurkenstaat vinden!Dus wie heeft wie nu nodig in de Europese crisis?
  Je ziet dit fenomeen ook op Curacao plaatsvinden merk ik: de arrogantie vd nederlanders, door geweldig te doen in een land waar 2/3 vd bevolking amper rond kan komen.
  DOE GEWOON, PAS JE AAN, SPREEK DE TAAL ZOALS HET VOOR NIEUWKOMERS IN NL OOK GELDT,LEEF NIET ALLEEN IN JE AFGESCHERMDE JAN THIELTJES, JAN SOFATJES,ALBERT HEIJNTJES, JULIANADORPJES ETC ETC ETC EN STAP AF VAN JE HOLLANDSE BEMOEIZUCHT! DE LOKALE BEVOLKING IS DAAR KLAAR MEE EN WILT GEEN VREEMDELING IN HUN EIGEN LAND MEER ZIJN, TIJDEN VERANDREN EN MENSEN HEBBEN DAAR EEN AL DAN NIET VERBORGEN MENING OVER DIE DE NEDERLANDERS NIET HOREN OMDAT ZE IN HUN BOVENSTAANDE WIJKJES VERTOEVEN OP DIT EVENEENS “SCHURKENEILAND”

  Een nederlandse nederlander liefhebber!

 4. Is dit een mislukte overval? Er is geen begin van uitvoering. Sensatie pers die opmerking van begon lijkt me Bebob Logischer

 5. Bonaire lijkt wel op de Bijlmer in Amsterdam, zelf daar is het veiliger.

  Bonaire is een nieuwe Nederlandse Gemeente met problemen .

 6. Versie 2:
  Toeristen begrijpen de uitleg van twee Bonairianen niet. Bonairianen zien dat de toeristen verkeerd rijden, en rijden er achteraan. Ze seinen met de koplampen. Ze lopen naar de uiteindelijk gestopte auto toe, waarvan de bestuurder opeens zich realiseert dat dit heel eng zou kunnen zijn.

  Zou ook kunnen, toch?

 7. bonaire dwaalt af met extra patroelje zie ik hier nooit en in de toekomst gebeuren !!
  lang leve robin hoed !!

 8. Zo nu weten we ook wat Curaçao straks te wachten staat met alle financiële aanslagen op inkomens van burgers door iets wat zich kabinet/regering noemt, ja toch?