• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Naar aanleiding van diverse geweldsdelicten in de afgelopen weken op Bonaire, heeft Korps Politie Aruba versterking verleend aan het politiekorps van Bonaire. Daarnaast is er extra 24/7 politiecontrole op het eiland. Het eiland is vooral geteisterd door een reeks gewapende overvallen.

Dit lieten gezaghebber Lydia Emerencia en Korpschef Politie Caribisch Nederland, Jan Rooijakker gisteren weten in een persconferentie. Emerencia gaf vorige week al aan dat indien nodig bijstand gevraagd zou worden in het Koninkrijk om de golf van criminaliteit op het eiland een halt toe te roepen.

Bijstand
De steun van de Arubaanse politie is tot stand gekomen door toezegging van Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie. Volgens Rooijakker volgt Nederland de gebeurtenissen en ontwikkelingen op de voet. Rooijakker: “We zijn blij met de versterking. Aruba gaat samen met ons ervoor zorgen dat het veilig wordt en blijft op het eiland. Nederland heeft er alle vertrouwen in dat de daders worden opgespoord en dat de rust terugkeert op Bonaire.”

Impact
De onderzoeken naar de misdrijven zijn bij de recherche in volle gang. Het politiekorps richt zich nu vooral op de daders van deze misdrijven om ze zo snel mogelijk te vinden. Rooijakker: “Dit soort delicten hebben een grote impact op slachtoffers, hun familieleden en onze gemeenschap. Op Bonaire kennen we elkaar en het is in ons aller belang om de veiligheid weer terug te krijgen.”

Overvallen
In de afgelopen weken is Bonaire geteisterd door een aantal gewelddadige overvallen. Zo werd er begin deze maand een restaurant en een minimarket overvallen. Op 9 april meldde een gewonde man zich bij de eerste hulp, nadat hij was overvallen op zijn kunuku. Daarnaast zijn er veel meldingen binnengekomen van woninginbraak waarbij de overvallers een vuurwapen of mes bij zich droegen. Afgelopen dinsdag is een ouder echtpaar gewond geraakt na een worsteling met een gewapende indringer in hun huis.

Hulp
“Samenwerking is belangrijk. Op die manier zullen we erin slagen de daders op te sporen en wijken weer veilig te maken én te houden. Daarbij is ook hulp nodig van mensen die informatie hebben over daders van deze misdrijven. Met die hulp kunnen we de daders snel vinden en maken we het eiland veilig. Juist in deze kleine gemeenschap is het cruciaal dat we samen staan om de veiligheid te waarborgen en te verbeteren”, aldus Rooijakker. Verder roept hij op vooral te bellen voor informatie dat zou kunnen helpen in de onderzoeken. Dit kan via de anonieme tiplijn op het nummer 717-7251.

2 reacties op “Arubaanse politie helpt Bonaire”

 1. wat een aandeel kan leveren in VOORKOMEN van atrako’s:
  1: handhaven van de plicht tot het voeren van een kenteken op zowel de voor als achterzijde van autos
  2: het verbieden van afgeplakte ramen.
  nu hebben de overvallers vrijspel in het rondneuzen naar potentiele doelwitten in hun afgeplakte autos zonder kenteken.

 2. Kunnen er dan ook heel snel politiemensen naar Curaçao komen? De burgers worden hier eveneens chronisch overvallen door criminelen MAAR OOK ook nog eens “legaal” door iets van een dictatorial(e) kabinet/regering : pensioenleeftijd verhoogd, BZV, OB verhoging, etc. etc.