• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Politievakbond Sindikato Ambtenaren di Polis (SAP), zegt dat strafbare feiten zijn gepleegd in het management van Korps Politie Curacao (KPC), maar doet geen aangifte bij het Openbaar Ministerie. Amado Vilchez van SAP wil uit fairplay de verantwoordelijken de kans geven orde op zaken te stellen.

Dat meldt Radio Hoyer 2. SAP diende onlangs een klachtenlijst in met punten over het management van KPC. Welke klachten dat zijn, wil Vilchez niet zeggen, maar er zitten strafrechtelijke klachten tussen. Volgens Vilchez moet het management van KPC gewijzigd worden, hij wil het niet alleen toespitsen op de korpschef.

Antwoord
De politievakbond is in afwachting van een antwoord van minister Nelson Navarro van Justitie. Afgelopen maandag zei Navarro binnen twee dagen te reageren, maar volgens Vilchez heeft Navarro dat na vier dagen nog steeds niet gedaan.

Amado Vilchez in gesprek met radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2:

7 reacties op “SAP doet geen aangifte mismanagement KPC”

 1. Amado Vilches is zelf crimineel. Hij heeft mij ooit afgeperst en daar heb ik verschillende malen een klacht over ingediend. Het enige resultaat was, dat ik constant door de politie getreiterd word en de klacht door hem is onderschept. Deze man is rancuneus, onbetrouwbaar en totaal ongeschikt om als politie ambtenaar te functioneren. Maar alle agenten zijn bang voor hem! Het zal me niets verbazen dat ik na dit bericht weer een berg ellende over me heen krijg, maar wat mij betreft kan hij de tering krijgen, ik vecht voor mijn recht, dat kan niemand mij ontnemen, ook hij niet.

 2. Niet vte geloven………..
  Amado Vilchez rijdt een scheve schaats.
  Elke ambtenaar die strafbare feiten constateert behoort dit aan te geven,anders is hij ook
  strafbaar.
  Is Amado Vilchez bang voor baanverlies?

 3. Wacht even, in de wetenschap van strafbare feiten verkeren en geen aangifte doen is volgens mij al een strafbaar feit. Hiermee is de SAP ook in overtreding. Waar is dat OM?! Waarom kan dit zomaar? Nepotisme, corruptie en klasse justitie vieren hier hoogtij en werkelijk niemand doet er iets aan. Ons eiland is doomed! Kan maar 1 kant op en dat is nog verder naar beneden… Hopi triest..

 4. We zakken steeds verder af, de lokale hermandad knijpt al een oogje toe voor strafbare feiten, het gaat echt goed in ons land, wat gaan ze wel doen? Het als onderhandeling pressiemiddel gebruiken, zo van als je niet doet wat wij willen dan volgt er aangifte?

 5. Er zijn strafbare feiten gepleegd, maar er wordt geen aangifte gedaan. Het moet geheim blijven.

 6. Er zijn strafbare feiten verricht, maar er wordt geen aangifte gedaan. Ra ra ra, en wat moeten wij ( de bevolking van Curacao) met zoiets. Ik ben benieuwd wat M.r Navaro( Minister van justitie) er van vindt. Van de O.M hoeven wij niet veel te verwachten, kijk maar naar de zaak van Pedro Atacho. Minister Navaro heeft tot dusver heel goed werk verricht, dus laten we hopen dat hij het karwei(goed) afmaakt.

 7. Agenten die strafbare feiten constateren en geen aangifte doen????

  Heet zoiets niet ambtsverzuim!