• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het onderzoek “What is Saba’s Nature Worth?” is vanmorgen gestart. Gezaghebber Jonathan Johnson heeft het startschot gegeven voor een seminar over de waarde van de natuur voor de economie van Saba. Het ministerie van Economisch Zaken financiert het onderzoek.

De lokale overheid, de Rijksoverheid, toeristenbureau Saba Conservation Foundation, het Saba Tourism Bureau, de Vrije Universteit in Amsterdam, de Universiteit van Wageningen en adviesbureau WKICS werken mee aan het onderzoek. Het onderzoek is bedoeld om kennis op te doen over de samenhang tussen natuur en economie. De Rijksdienst Caribisch Nederland is van mening dat door het plaatsen van een financiële en sociale waarde aan de natuur, Saba een beter idee krijgt van wat de economische gevolgen zijn van politieke maatregelen die de natuur beïnvloeden.

Project
Het project begint met een inleiding en een discussie over hoe de sociale en economische waarde van de natuur bepaald kan worden. Vervolgens worden twee enquêtes uitgevoerd om te onderzoeken hoe bewoners en toeristen de natuur ervaren. De resultaten van de studie worden gebruikt om beleidsmakers te voorzien van de juiste informatie en analyses. Ook wordt onderzocht of de implementatie van bepaalde maatregelen voor natuurbeheer bijdraagt aan de duurzaamheid en economische levensvatbaarheid van het eiland.

2 reacties op “Onderzoek natuur Saba geopend”

 1. Inderdaad Geldmanie. Makamba’s denken niet aan de natuur. Daarom heeft men in NL zonnepanelen op daken v huizen, windmolens, elektrische auto’s, afvalscheiding etc. Gelukkig is de natuur op curacao nog ongerept…. Ga eens kijken in de mondi en DENK FF NA. ALLES is de schuld van de makamba’s… Toch?

 2. Het Bonairiaanse natuur was volgens de makamba’s 100 miljoen waard, wat zal de waarde van Saba zijn? Makamba’s denken alleen maar aan geld en niet over een schone milieu wat pas telt.
  De waarde van natuur is niet in geld uit te drukken, wat zal de zon en de zee kosten?
  De elementen zijn pas waardevol als ze niet verontreinigd zijn.