• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Kiesraad (CNE) van Venezuela heeft bekendgemaakt dat alle stemmen van de presidentsverkiezingen opnieuw geteld worden. Voorzitter Tibisay Lucena deed deze mededeling op de Venezolaanse televisie. Oppositiekandidaat Henrique Capriles had een hertelling geëist.

Volgens Venezuelanalysis.com werd eerder al 54 procent van de stemmen nagekeken. De oppositie vond dat onvoldoende. De overige 46 procent wordt om die reden ook geverifieerd. Capriles is akkoord gegaan en zei direct dat het met de hertelling het bewijs geleverd wordt van frauduleus verlopen verkiezingen. Volgens Capriles zit het probleem in de overige 46 procent van de stemmen. Tevens riep hij op om te blijven demonstreren, onder meer tegen de inauguratie van Nicolás Maduro. Die vindt vandaag plaats.

3 reacties op “Alsnog hertelling Venezuela”

  1. Lekker pessimistisch. Ja ik hoop het voor je maar denk niet dat het lukt. Dat is steun betuigen mensen. Dat helpt.

  2. Ik hoop echt op een succes voor Capriles!! Maar hoe kan je alle misstanden / “gefraudeerde stemmen” tijdens de verkiezingen achteraf nog bewijzen, die zijn toch niet ‘gefilmd’? Dus?

  3. Als er kiesgerechtigden met geweld buiten het stemlokaal zijn gehouden, dozen met stembiljetten zijn verdwenen of mensen zelfs tien keer hun stem uitgebracht hebben zoals wordt beweerd dan heeft hertellen geen enkele zin, want het levert exact dezelfde uitslag op.

    Maar laten wij ons bezighouden met onze eigen verkiezingen, die zo kleinschalig zijn dat je met een doos Blackberries als frauderende mislukte MAVO scholier premier kunt worden.