• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Ministers is gisteren akkoord gegaan met het voorstel van minister Etienne van der Horst (Dienstverlening) om de dienstverlening bij Bureau Rijbewijzen te verbeteren. Stichting Overheidsaccountantsbureau (SOAB) is gisteren gestart met een onderzoek bij het bureau.

Het onderzoek duurt zeven weken. SOAB komt daarna met een rapport met daarin de misstanden en de oplossingen ervoor. Bureau Rijbewijzen zit sinds oktober 2011 zonder directeur en kampt met een groot personeelskort. Wachttijden lopen daardoor op en men moet twee tot drie maanden wachten om een theorie-examen af te leggen.

Directeur
Het verbeterproces, dat een samenwerking is tussen de SKS en de ministerie van Justitie, richt zich op personeel, procedures, financiéle situatie, examen en trainingen bij het Bureau Rijbewijzen. Er is ondertussen gestart met een sollicitatieronde om een directeur voor het bureau te vinden.

2 reacties op “SOAB richt zich op Bureau Rijbewijzen”

  1. En zo hadden we dus malversaties bij de douane, bij Forti, Kranshi bleef ook niet achter en bureau rijbewijzen is nu ook aan de beurt. Dow, uitgifte terreinen, belasting ambtenaren die vragen om een gift voor ” het kinderoord brakkeput” (wink wink), en zo is er nog wel wat op te noemen in dit “land”. Geweldig, toch? En oh ja, allemaal ambtenaren, u weet wel die ten achtergestelde onderbetaalde en vergeten groep…..

  2. Verbetering van de service? Een ONbeperkt rijbewijs afgeven voor heel het leven (of tot in ieder geval 75 jaar) . Elke vijf jaar verlengen / medische keuring etc. is compleet absurd, dom en achterhaald! Werkverschaffing en enkel money, money, money!