• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een Braziliaanse taakgroep, bestaande uit sleper ‘Triunfo’ en patrouilleschepen ‘Guraja’ en ‘Goiana’, is vandaag afgemeerd bij Marinebasis Parera. Het havenbezoek van de Braziliaanse marine maakt deel uit van een rondreis door het Caribisch gebied, genaamd CARIBEX 2013.

De Koninklijke Marine onderhoudt nauwe banden met de Braziliaanse marine en stelde haar faciliteiten dan ook zonder meer beschikbaar. De commandant van de taakgroep, kapitein-luitenant ter zee De Moraes Rulff bracht ’s ochtends een beleefdheidsbezoek aan brigade-generaal Dick Swijgman, de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied. Aan boord van de Triunfo is een lunch georganiseerd waarbij onder meer waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede en demissionair premier Daniel Hodge aanwezig waren.

Bezoek
Naast het bezoek aan Curaçao werd reeds Georgetown, Guyana bezocht. De Braziliaanse schepen blijven tot en met 21 april en gaan nog onder meer naar San Juan, Puerto Rico. Onderweg wordt gebruikgemaakt van de gelegenheid om te oefenen met partners zoals de Kustwacht van de Guyanese Defence Force. Door de aanwezigheid van grote cruiseschepen in de St. Annabaai, kon de taakgroep daar niet afmeren. Al eerder, in juli 2012, bracht het Braziliaanse frefat Independencia een bezoek aan Willemstad.

Brigade-generaal Swijgman en kapitein-luitenant ter zee De Moraes Rulff

www.versgeperst.com